2022 Mercedes GT vs Audi R8

Mercedes Benz AMG GT er nu ved slutningen af sin levetid og bliver langsomt erstattet af den helt nye Mercedes SL AMG. AMG GT er dog stadig en fantastisk bil, da den tilbyder alle de nyeste teknologier fra et præstations- og luksusperspektiv.

På den anden side er Audi R8 også en ret gammel bil nu, især når man tænker på, at den er en af de sidste biler med store motorer med naturlig indsugning. Ydelsesmæssigt er AMG GT Black Series en del hurtigere og mere kompetent end den højeste R8 Performance.

Selv AMG GT-, GT R- og GT R Pro-modellerne er alle i stand til at efterlade R8’eren i støvet på de fleste racerbaner rundt om i verden. Designmæssigt vinder Audi R8, da der i sagens natur er noget mere specielt ved en superbil med midtermotor.

Audi R8 lyder bedre, og den byder også på en køreoplevelse, som ikke kan matches af nogen anden bil end Lamborghini Huracan. På den anden side er AMG GT lidt mere almindelig, da mange biler benytter sig af 4,0L BiTurbo V8’eren.

2022 Mercedes AMG GT – En Mercedes 2-sæders hot rod racer

2022 Mercedes AMG GT fra Mercedes AMG GT kommer i et par forskellige varianter, der endda omfatter en 4-dørs luksus sedan. Den 2-dørs coupé kan fås i enten standard AMG GT-form eller i de mere præstationsorienterede AMG GT R-modeller. Øverst i AMG GT-fødekæden sidder den latterlige AMG GT Black Series, der koster latterlige 325.000 dollars.

Alle AMG GT-modeller kommer med den 4,0L BiTurbo V8 med op til 730 hk i Black Series. AMG GT ser aggressivt ud, ligger lavt til jorden og har masser af tilstedeværelse på vejen. Interiørmæssigt byder AMG GT på alle de avancerede gadgets og funktioner, som du forventer af en Mercedes.

  Hvilken Mercedes har vingedøre?

Praktisk set er den lidt bedre end R8, men biler som disse købes ikke for praktiske og effektive bilers skyld. GT føles vildere at køre, da den udelukkende er en baghjulstrukket bil. Der fås en hurtigskiftende dobbeltkoblingsgearkasse, som er på niveau med S-Tronic, der findes i R8’eren.

Alt i alt er AMG GT en fantastisk bil, da den er spændende, den ser godt ud og lyder godt. Den bedste at få er AMG GT R i Mercedes’ karakteristiske Beast of the Green-helvedegrønne farve, da den farve allerede er ikonisk.

2022 Audi R8 – En ægte superbil til hverdag

Audi R8 er en enhjørning, da den stadig tilbyder en 5,2L V10 med naturlig indsugning, der er ligaer over den 4,0L, der findes i AMG GT. V10’eren lyder herligt, og den tilbyder en fuldstændig forudsigelig og lineær kraftudfoldelse uden nogen som helst forsinkelse.

R8 topper med 640 hk, og du kan vælge enten en aftunet baghjulstrukket variant med baghjulstræk eller en Quattro 640hp Performance-model. Designmæssigt ser R8 mere speciel ud end AMG GT, fordi det er en ægte superbil med midtermotor, der ser ud og lyder som en million dollars.

Interiørmæssigt er R8 også topmoderne, fordi den leveres med Audis brancheførende virtuelle cockpit-digitalmålergruppe, materialer af høj kvalitet og masser af plads i interiøret. Audi R8 bliver ofte omtalt som den bedste superbil, der kan bruges til hverdag, hvilket betyder, at den kan bruges både i byen, på banen og på motorvejen.

  Hvilken Mercedes har en tredje række?

R8 er en uddøende biltype, da vi aldrig kommer til at få en V10 med naturlig indsugning. Derfor vil R8 gå over i historien som en af de sidste ægte superbiler.

Konklusion – Audi R8 er bedre, men AMG GT er hurtigere

Selv om AMG GT er en af de bedste 2-sæders sportsvogne på markedet lige nu, er R8 noget helt andet. En V10 med naturlig indsugning i 2022 føles uvirkeligt, og derfor tager R8 kagen mellem disse to.

R8 ser også pænere og mere speciel ud, da den er en superbil med midtermotor, mens AMG GT benytter en mere almindelig superbilplatform med frontmotor og baghjulstræk. AMG GT lyder godt, men R8 lyder bedre.

R8 tilbyder mere indvendig plads, samtidig med at den har et mere lineært effektbånd, hvilket gør den forudsigelig og selvsikker og inspirerende både på bane og på en snoet vej. Det er svært at udpege en vinder, da de begge er fantastiske, men V10’eren i R8 fortjener al æren.

FAQ-afsnit

Er Mercedes AMG GT dyrere end Audi R8?

Basismodellen af AMG GT koster omkring 100.000 dollars, mens basismodellen af R8 koster 143.000 dollars. Audi R8 Performance cabriolet i topmodellen koster 209.000 dollars, mens AMG GT Black Series i topmodellen koster 325.000 dollars.

Som sådan er det ret indlysende, at AMG GT er en dyrere bil i den allerøverste ende, fordi AMG GT Black Series er en performancebil med fokus på bane i begrænset oplag, der er designet og bygget til at tilbringe sin tid på den legendariske Nürburgring-bane.

  Er Mercedes GT pålidelig?

Vil Audi snart tilbyde en ny R8?

Audi er ikke længere i stand til at tilbyde en V10 med naturlig indsugning, fordi emissionsbestemmelserne simpelthen ikke tillader det. Audi siger dog, at de faktisk kommer til at tilbyde efterfølgeren til R8, men en, der bliver 100 % elektrisk.

Dette gav brystsmerter hos mange Audi Sport-entusiaster, men realiteten med at designe en R8 med en 6 eller endda en 4-cylindret motor vil kun ødelægge R8’s arv. Elektriske drivlinjer er fremtiden, og Audi har planer om at kapitalisere R8-navnet med et par elektriske motorer.

Er den nye Mercedes SL bedre end AMG GT?

Den nye Mercedes SL er en ægte next-gen Mercedes-bil, fordi den tilbyder det næste skridt i AMG-ydelse. Jeg er dog ikke overbevist om SL’en, da den mere er en grand tourer end en performancebil.

Jeg tror, at AMG planlægger at afsløre en ægte efterfølger til AMG GT og SLS AMG, da Mercedes er så opsat på at konkurrere med 911’eren, og lad os se det i øjnene, en to-sædet grand tourer SL med blødt tag med to sæder er ikke i stand til at gøre det.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z