Kia Carnival problemer med skydedøren

Kia Carnival

Kia Carnival er en vidunderlig minivan og en god familiebil. Den er rummelig, komfortabel, pålidelig og effektiv. Men som de fleste biler kommer den også med flere problemer, som ejere skal kende til. Men hvad er de mest almindelige problemer med Kia Carnivals skydedøre?

Et af de mest almindelige problemer med Kia Carnivals skydedøre er, at skydedøren ikke fungerer automatisk, og at skydedøren ikke fungerer. Bemærk, at disse problemer normalt er almindelige i Kia Carnival-modelårene 2021 til 2023.

Hvad er de almindelige skydedørsproblemer med Kia Carnival?

PSD automatisk baglæns funktionsfejl

Mange Kia Carnival-brugere har rapporteret, at den automatiske reversering af passagerskydedøren ikke fungerer korrekt. Som følge heraf måtte National Highway Traffic Safety Administration indlede en føderal undersøgelse, der tvang Kia til at tilbagekalde de berørte modeller. Kia tilbagekaldte Kia Carnival minibusser, der var produceret mellem 4. januar 2021 og 22. februar 2023.

Kia bemærkede, at den eldrevne skydedør måske ikke automatisk kører tilbage, hvis den er blokeret, hvilket kan have forårsaget skader. Ifølge NHTSA’s brev til Kia var der to klager over skader på en arm eller hånd, der var kommet i klemme i den eldrevne skydedør. Det bemærkes også, at brugere hævdede, at “der kræves større kræfter end normalt for at standse og vende retningen på den bevægelige dør.”

En af ejerne af Kia Carnival 2022 med dette problem fortalte NHTSA, at sensoren til den elektriske skydedør ikke fungerede, da minivanen havde kørt omkring 1.000 km, hvilket førte til en skade på datteren, da skydedøren pludselig lukkede, da hun var på vej ud af minivanen.

  Hyundai Ioniq 5 vs Kia EV6

Som minivanens ejer sagde, blev “køretøjet bragt til forhandleren, hvor det blev diagnosticeret med en ukendt fejl. Forhandleren informerede kontakten om, at en ukendt del skulle udskiftes, og deaktiverede de bagudvendte skydedøre.”

I et andet tilfælde sagde en ejer af en Kia Carnival fra 2022, at deres datter fik sin hånd smadret i døren, da den elektriske skydedør ikke bemærkede en genstand i vejen. Ejeren sagde, at de senere undersøgte døren ved at bruge deres egen arm, men selv ejeren fik smadret sin arm og efterlod “et forfærdeligt blåt mærke”.

Desuden protesterede en anden 2022 Kia Carnival-ejer: “Skydedøre virker usikre. Det kræver en enorm kraft at stoppe den automatiske dør fra at lukke. Der er ingen sikkerhedsmekanisme, der forhindrer et barn i at sidde fast og/eller komme meget til skade, hvis det bliver fanget i skydedørene, mens de lukkes. Det ser ud til, at der skal være en mindre modstand for at få dørene til at åbne igen, hvis de støder på en genstand, for at forhindre skader.”

Selv om nogle af de rapporterede tilfælde var alvorlige og gav forældrene en masse hovedpine, var de fleste af tilfældene mindre og begrænsede sig til blå mærker, hævelser og små snitsår eller skrammer. Større skader blev rapporteret i et tilfælde, hvor et barn stak sin hånd gennem dørkarmen efter at have trykket på dørlukningsknappen, og et andet barn stak sin hånd gennem døren, lige før den lukkede.

  Hyundai i10 vs Kia Picanto - Hvilken er bedst?

Kia løste problemet ved at installere ny software, der tilføjer advarselssignaler og får døren til at lukke langsommere, når den nærmer sig den lukkede position. I alt 51.568 Kia Carnival-modeller blev tilbagekaldt.

Fejlfunktion af skydedør

Flere brugere har også klaget over, at skydedøren i passagersiden nogle gange lukker og låser helt, mens den andre gange ikke gør det. Hvis dette sker for din Kia Carnival, skal du sørge for at få bilen undersøgt af en professionel mekaniker.

Nogle af de almindelige årsager til dette problem kan være problemer med låsen, mangel på fedt, ødelagte dørhåndtag, en elektrisk fejl og en forkert justeret dør. Hvis nogen af disse dele er defekte, bør du få mekanikeren til at udskifte dem.

FAQ

Hvorfor virker den automatiske dør i min Kia Carnival ikke?

Når en automatisk dør ikke åbner, kan det skyldes flere ting. Nogle af de ting, der kan forårsage, at døren ikke virker, er, at drivenheden lider af mekaniske eller elektriske fejl. Derudover kan der være en fejl i den software, der aktiveres af bevægelsessensoren.

Kan jeg åbne min automatiske skydedør i Kia Carnival manuelt?

Ja, du kan godt åbne en automatisk skydedør manuelt. De fleste automatiske døre har en lukkefjeder inde i døråbneren, som er skabt til at give en kontrolleret lukkekraft, der svarer til kraften i en manuel dørlukker. Så når strømmen går, aktiveres lukkefjederen, og døren kan skubbes eller trækkes op og lukkes manuelt, ligesom en normal bildør.

  Kia Rio Pålidelighed

Hvad er de største problemer med Kia Carnival?

Kia Carnival er måske en fin og praktisk bil, men den har også flere problemer. De mest almindelige problemer med Kia Carnival er dog motorkøling, motorproblemer, problemer med drivsystemet og problemer med transmissionen. Desuden har nogle brugere rapporteret, at de har oplevet bremseproblemer, problemer med klimaanlægget, elektriske problemer og problemer med skydedørene.

Hvor meget koster det at vedligeholde en Kia Carnival?

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z