Er BMW 420d en god bil?

BMW 420d

BMW 420d er en af de bedste biler i BMW 4-serien. Den er en fin opgradering fra 3-serien og holder længere end sine benzindrevne modstykker. Men er BMW 420d en god bil?

BMW 420d er en god bil, hvis du ønsker en kompakt, luksuriøs, komfortabel og køreglad luksusbil. På den anden side er det ikke en god bil, hvis du vil have en vedligeholdelsesvenlig, brændstoføkonomisk og pålidelig kompakt bil.

Historien om BMW 420d

BMW 420d er en kompakt direktionsbil fra BMW fra 2013. 4-serien blev dannet, da BMW udskilte 3-seriens 2-dørs modeller til en separat serie. Som følge heraf har 4-serien 2-dørs coupéer, 2-dørs cabrioleter og 5-dørs liftback eller fastback (Gran Coupe).

Den er i øjeblikket i sin anden generation, hvor den første generation havde turboladede rækkesekser med 3, 4 og 6 rækkemotorer, der blev drevet af benzin og diesel. I anden generation blev der tilføjet en plug-in-hybrid. Desuden er det også vigtigt at bemærke, at den første generation af BMW 4-serien blev omtalt som M4.

Egenskaber ved BMW 420d

Udseende

BMW 420d er måske nok i samme klasse som BMW 3-serien, men den ser mere spektakulær ud. Takket være den lave taglinje bagpå, der giver den et sporty look. Ud over at have et flot ydre ser interiøret også godt ud og kommer med flere lignende funktioner som BMW 3-serien.

Da BMW 420d kommer i forskellige karrosserikonfigurationer, er nogle modeller længere end andre. Ikke desto mindre varierer akselafstanden fra 2610 mm (ca. 8,56 fod) til 2810 mm (ca. 9,22 fod), længden er 4638 mm (ca. 15,22 fod), højden ligger mellem 1377 mm (ca. 4,52 fod) og 1389 mm (ca. 4,56 fod), og bredden er 1825 mm (ca. 5,99 fod).

  Fejlsøgning og diagnosticering BMW 540 pris

Ydeevne

Hvad angår præstationer, klarer BMW 420d sig bedre end de fleste af sine konkurrenter. Den er udstyret med en inline-4-motor, der yder op til 190 hk og et drejningsmoment på 295 lb-ft. Denne bil har også en tophastighed på 150 km/t og kan accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 7,3 sekunder.

Komfort og bagagerum

BMW 420d ser måske mere spektakulær ud end BMW 3-serien, men den har måttet ofre noget plads for ekstra skønhed. Interiøret i 4-serien er mindre end i 3-serien, især på bagsædet, hvor taglinjen i 4-serien er lavere end i 3-serien.
Men de indvendige materialer, instrumentbrættets layout og de primære betjeningselementer er ens. Desuden er bagagerummet mindre generøst i 4-serien end i 3-serien.

Brændstofeffektivitet

Selv om BMW 420d ikke er så brændstoføkonomisk som de fleste af sine konkurrenter, klarer den sig godt i denne kategori. Denne bil har en gennemsnitlig brændstoføkonomi på mellem 42,8 mpg (ca. 6 cent pr. kilometer) og 48,7 mpg (ca. 6 cent pr. kilometer). Det er rimeligt, da det er en højtydende bil. Men hvis du vil have en mere effektiv kompakt luksusbil, bør du overveje at kigge på Lexus RC eller Infiniti Q60.

Sikkerhed

BMW laver nogle af de sikreste biler på markedet. BMW 420d er ikke en undtagelse, da den er spækket med masser af sikkerhedsfunktioner. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner omfatter aktiv registrering af blinde vinkler, automatisk fjernlys, info om hastighedsbegrænsning, regnfølsomme vinduesviskere, parkeringssensorer for og bag, advarsel om vognbaneafvigelse og advarsel om frontalkollision.

  BMW Z4 VS Supra - hvilken er bedst?

Desuden kan bilen også prale af stabilitets- og traktionskontrol, et dæktryksovervågningssystem, adaptiv fartpilot og et bakkamera.

Pris

Når det kommer til pris, er BMW 420d dyrere end de fleste af sine konkurrenter. Den har en startpris på omkring $49.300. Bemærk, at nogle udstyrsvarianter kan koste op til $69.000. Nogle af konkurrenterne som Mercedes-Benz C-Klasse koster kun 48.100 dollars, Audi A5 koster 46.600 dollars, og Genesis G70 koster 41.000 dollars.

Så BMW 420d er lidt dyrere end de fleste af sine konkurrenter. Men ejerne får mere sofistikerede funktioner, og den præsterer langt bedre end de fleste af sine konkurrenter.

FAQ

Er BMW 420d værd at købe?

Ja, BMW 420d er værd at købe, hvis du er på udkig efter en luksuriøs, velfungerende, avanceret og sikker kompaktbil. Til gengæld er den ikke ideel, hvis du er på udkig efter en brændstoføkonomisk bil, der kræver lidt vedligeholdelse og er til at betale. Alt i alt er det stadig en vidunderlig bil med masser af fascinerende funktioner.

Hvad er de mest almindelige problemer med BMW 420d?

BMW 420d er en fremragende og velfungerende kompakt luksusbil. Men den kommer også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Nogle af disse problemer omfatter tilstoppede EGR-ventiler, defekte EGR-kølere, for tidlig krumtapfejl i motoren, lækager i EGR-systemet og problemer med automatgear.

Er BMW 420d en god daglig bilist?

BMW 420d er en vidunderlig daglig bilist. Det skyldes, at den er sjov at køre og komfortabel. Derudover har den masser af plads, og dens kompakte design gør det nemt at køre i trafikken og parkere på offentlige parkeringspladser. Når det er sagt, er det ret dyrt at køre denne bil sammenlignet med almindelige biler.

  Hvilken BMW X5-motor er den mest pålidelige?

Hvor hurtig er BMW’en

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z