BMW Z4 VS Supra – hvilken er bedst?

Roadsters og coupéer er ikke kun smarte biler, men de er også hurtige. Derudover præsterer disse biler bedre end sedaner og er lettere at håndtere. Blandt de forskellige roadsters og coupéer, der tilbydes på markedet, er BMW Z4 og Supra nogle af de mest fremragende. Men hvilken af dem er bedst?

På papiret virker BMW Z4 måske som en overlegen bil, men disse to biler er meget tæt på hinanden. Ja, BMW Z4 præsterer lidt bedre end Supra’en, men de har næsten samme hastighed. Derudover har Z4 et mere luksuriøst interiør end Toyota Supra, men Toyota Supra ser mere elegant ud på ydersiden end BMW Z4.

Det er vigtigt at bemærke, at BMW Z4 og Toyota Supra kommer med samme platform og drivlinje. Overraskende nok er deres udvendige og indvendige design meget forskellige, hvilket ender med at forvirre mange mennesker. Desuden er Toyota Supra en coupé, mens BMW Z4 er en cabriolet.

Hvordan kan BMW Z4 sammenlignes med Toyota Supra?

Udvendigt og indvendigt udseende

Hvis du er en sportsvognselsker, vil du kunne lide BMW Z4 og Toyota Supra. Disse to biler ser spektakulære ud og klarer sig usædvanligt godt på vejen. Toyota Supra ser dog mere tiltalende ud på ydersiden end BMW Z4. Takket være dens skarpe linjer, store hofter og overordnede agile design, der tiltrækker øjet.

I modsætning til Toyota Supra kommer BMW Z4 med et subtilt og konservativt design, som er godt, men ikke på samme niveau som Supra’en. Hvis du derfor ønsker en bil, der vil skabe mere opmærksomhed, når du kører ned ad motorvejen, er Toyota Supra svaret.

Når du vender dig til interiøret, tager BMW Z4 dagen. Det skyldes, at den har flere førsteklasses og luksuriøse funktioner, såsom Sporting Magma Red Vernasca-lædersæder, en 10,25-tommers skærm og et avanceret iDrive-infotainmentsystem. Supra kommer derimod med en mindre 8,8-tommers skærm og nogle mindre funktioner sammenlignet med BMW Z4.

  BMW M2 Pålidelighed

Ydelser

Som forventet har disse biler lignende præstationer. BMW Z4 har to trims: den standard 2,0-liters firecylindrede turbo-motor med fire cylindre, der yder op til 255 hk og 295 lb-ft drejningsmoment, og en 3,0-liters turbo-inline-seks-motor (raceren M40i-model), der yder op til 382 ho og 368 lb-ft drejningsmoment.

På den anden side har Toyota Supra også to varianter: den turboladede 2,0-liters inline-fire-motor, der yder maksimalt 255 hk og 295 lb-ft drejningsmoment, og en 3,0-liters inline-seks-motor, der yder maksimalt 335 hk og 365 lb-ft drejningsmoment.

Bemærk, at de højere trimmere fra Supra og Z4 begge kan accelerere fra 0 til 60 på 3,8 sekunder. Ikke desto mindre har BMW Z4 en bedre topfart på 165 mph, sammenlignet med Supras 160 mph. Samlet set har disse biler næsten samme hastighed, da BMW Z4 er meget tungere end Supra’en.

Brændstofeffektivitet

På trods af at BMW Z4 er tungere, er den stadig mere brændstoføkonomisk end Toyota Supra. Denne bil har en EPA-rating på 25mpg i byen og 32mpg på motorvejen. Toyota Supra har derimod en vurdering på 25 mpg i byen og 30 mpg på motorvejen.

Pris

Basisprisen for Toyota Supra er 44.300 dollars, mens basisprisen for BMW Z4 er 50.800 dollars. Så BMW Z4 er meget dyrere, når man tager i betragtning, at de deler de fleste funktioner.

FAQ

Hvor kommer BMW Z4- og Toyota Supra-dele fra?

BMW Z4 og Toyota Supra deler de fleste dele under deres motorhjelm. De fleste af disse dele stammer fra eller er fremstillet af Magna Steyr på samme fabrik i Graz, Østrig. Karrosseriet og de fleste indvendige dele kommer dog fra deres respektive virksomheder. Det er derfor, at disse biler har forskellige udvendige og indvendige overflader.

  Best used BMW 5 Series to buy

Hvorfor brugte Toyota BMW til Supra?

Toyota brugte BMW til Supra, fordi BMW allerede havde det udstyr, som Toyota havde brug for til sin nye coupé. BMW havde bl.a. en kraftig 3,0-liters inline-6-motor. Så i stedet for at lave sin egen motor besluttede Toyota at outsource fra BMW.

Derfor har Toyota Supra to motormuligheder fra BMW. Den første motor er den 382-hestes version af BMW’s B58 3,0-liters motor med 382 hestekræfter, og den anden er den 255-hestes version af BMW’s B48 2,0-liters turbo-fire-motor med 255 hestekræfter.

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – Toyota Supra eller BMW Z4?

Toyota Supra er billigere at vedligeholde end BMW Z4. Selv om disse biler er udstyret med den samme motor, er Toyota Supra-dele meget billigere end BMW Z4, og den går ikke ofte i stykker. Så reparations- og vedligeholdelsesomkostningerne for BMW Z4 er meget højere sammenlignet med Supra’ens.

Desuden er omkostningerne til vedligeholdelse af en BMW Z4 årligt ca. 895 USD, mens omkostningerne til vedligeholdelse af en Toyota Supra er ca. 345 USD. Desuden stiger vedligeholdelsesomkostningerne også i takt med, at disse biler bliver ældre. Bemærk, at disse to biler også vil have brug for nogle større reparationer i løbet af årene, hvilket betyder, at omkostningerne vil være endnu højere.

Hvilken bil vil holde længere – BMW Z4 eller Supra?

Da disse to biler har den samme motor, vil de sandsynligvis ældes på samme tid. Så i gennemsnit bør de holde over 250.000 miles. Men da Toyota Supra er lidt mere pålidelig end BMW Z4, vil den holde noget længere.

  Bedste BMW til en bilferie

Desuden bestemmes bilens samlede holdbarhed af bilens kørevaner, hvor godt de vedligeholder deres bil, og det område de bor i. Desuden har biler en tendens til at ældes hurtigere under barske forhold end under moderate forhold.

Hvilken bil er sjov at køre – Toyota Supra eller BMW Z4?

Toyota Supra og BMW Z4 er ikke kun hurtige, men også lettere at håndtere og køre. Ikke desto mindre larmer Toyota Supra på ujævn asfalt, og den producerer også en masse dækstøj. På den anden side er BMW Z4 stille og lettere at håndtere end Toyota Supra. Så BMW Z4 er meget sjovere at køre.

Konklusion

BMW Z4 er ideel til folk, der elsker roadstere, mens Toyota Supra er bedst egnet til coupe-elskere. Desuden tilbyder BMW Z4 flere luksuriøse funktioner end Toyota Supra. Med hensyn til udseendet er Supra’en flottere udvendigt, mens Z4’eren er flottere og mere komfortabel indvendigt.

Alt i alt har disse biler et sporty look, er hurtige og yder fremragende. Ikke desto mindre, da BMW Z4 er meget dyrere end Supra’en, men de deler mange funktioner, synes Supra’en at være det bedste tilbud.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z