Hyundai i10 vs Kia Picanto – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hvis du er på markedet efter en lille hatchback, har du virkelig mange muligheder. Du kan vælge en hatchback på økonominiveau, eller du kan gå efter premium-segmentet. Du kan købe en subkompakt hatchback, eller du kan forkæle dig selv med en familiehatchback. Hvis du virkelig kan lide hatchbacks, kan du endda vælge en hot hatchback og endda nyde den på racerbanen.

I denne artikel vil vi fokusere på to subkompakte hatchbacks, som ser ud til at blive mere og mere populære. Hyundai i10 blev introduceret første gang tilbage i 2007 og har siden da affødt tre forskellige generationer, som alle er en stor forbedring i forhold til de ældre modeller. Kia Picanto blev faktisk lanceret tilbage i 2003, og den har for nylig fået en kraftig opdatering.

Formålet med denne artikel er at sætte disse to små biler i et direkte opgør og fortælle dig, hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Vi vil sammenligne dem i en lang række kategorier som f.eks. tilgængelige drivlinjer, effektivitet, design, udstyrsniveau, praktiske egenskaber, værdi, pålidelighed og hvordan de føles bag rattet.

Inden vi går dybere ned i denne sammenligning, skal vi fortælle dig, at både Hyundai i10 og Kia Picanto er rigtig gode biler til prisen. Som sådan er det virkelig svært at træffe en forkert beslutning her. Uanset hvad kan kun en af disse to være den sande vinder. Så, Hyundai i10 vs Kia Picanto – Hvilken er bedst?

Hyundai i10

Hyundai i10 er en af de billigste biler, du kan købe i dette segment, hvilket er grunden til, at så mange mennesker er interesseret i den. En af måderne, hvorpå Hyundai har formået at holde prisen så lav, er fordi i10 kun fås med to motorer, som alle er strengt benzindrevne. Den mindre 1,0L 3-cylindrede motor på 1,0 liter yder enten 67 hk eller 100 hk.

  Hyundai Nexo - Almindelige problemer & fejl

Den større 4-cylindrede 1,2L-motor yder 87 hk. Alle Hyundai i10-modellerne er udelukkende med fremdrift, og der er ingen AWD-muligheder her. Der er en manuel gearkasse som standard, men du kan opgradere til en automatisk gearkasse. Designmæssigt er i10 en stor forbedring i forhold til den tidligere model, da den nu ser rigtig moderne ud både indvendigt og udvendigt. Interiøret er virkelig flot indrettet, hvilket betyder, at det er nemt at bruge og forstå.

Køreoplevelsen er, som man kan forvente af en bil af denne størrelse, hvilket betyder, at den er kvik, men ikke overdrevent stiv. Pålidelighed er der, hvor Hyundai virkelig leverer varen, hvilket er grunden til, at i10 ligger helt i toppen af de mest pålidelige subkompakte hatchbacks derude. Den praktiske anvendelighed er god for klassen takket være et stort bagagerum og en relativt lang akselafstand, som giver masser af siddeplads.

Kia Picanto

Kia Picanto koster ca. tusind euro/dollar mindre sammenlignet med i10, men sammenligneligt specificerede modeller ligger hals og hoved på hals, når det kommer til prisen. Motormæssigt deler Picanto sin drivlinje med i10, hvilket betyder, at den leveres med en 1,0L 3-cylindret motor med 3 cylindre, der enten yder 67 hk eller 100 hk.

Picanto kunne også fås med den førnævnte 1,2L 4-cylindrede motor, som du også kan finde i i10, hvilket formentlig betyder, at 1,2L-enheden ikke længere vil blive tilbudt sammen med i10. Begge dele samme drivlinje og transmissionsmuligheder, hvilket betyder FWD, en standard manuel gearkasse eller en valgfri automatisk gearkasse.

  Hyundai Genesis Pålidelighed

Kia Picanto kører stort set på samme måde som i10, da de er baseret på samme platform. Det udvendige design har også oplevet nogle ændringer med den nuværende faceliftede model, mens interiøret tilbyder mere eller mindre samme funktionalitet som i10, men nogle vil gerne påpege, at Picanto ser lidt billigere ud indvendigt.

Pålideligheden er så god som den kan blive, da Picanto er mere eller mindre den samme som i10. Praktiskheden er god for klassen, bortset fra bagsæderne, som ikke er så rummelige.

Bedømmelse – Hyundai i10 er bedre

Når det kommer til, hvem af de to der er bedst, vil jeg give en lille fordel til Hyundai i10. Først og fremmest er drivlinemulighederne de samme. Picanto får ikke 1.2L-enheden, men det gjorde den for et år eller to siden. Designmæssigt føles Hyundai i10 på en eller anden måde lidt bedre sammensat udvendigt, mens interiøret er meget bedre med i10, især hvis du vælger en model med højere trim.

I10 vinder også, når det kommer til plads på bagsæderne, da det virker som om, at Hyundai har forvaltet pladsen lidt bedre. Bagagerummet på Picanto er en smule dybere, men det i i10 synes at være lidt længere. Picanto synes at være en smule mere dynamisk og engagerende at køre, men i10 er den bedre pakke samlet set.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i10 mere effektiv end Kia Picanto?

Du kan forvente at få omkring 48 MPG kombineret med i10, hvilket er et enormt godt resultat for en bil med en benzinmotor. Selv om Kia teknisk set skulle være det samme, har et par tests vist, at Picanto er omkring 2MPG dårligere, hvilket giver den omkring 46MPG, hvilket også er et rigtig godt resultat.

  Er Hyundai Kona en god bil?

Co2-udledningen med i10 måler imponerende 109g/km, mens Picanto er lidt værre med 139g/km.

Er Hyundai i10 mere sikker end Kia Picanto?

Begge disse to små hatchbacks er mere end tilstrækkeligt sikre, hvilket betyder, at de begge er 5-stjernede biler. Den passive kollisionsbeskyttelse er rigtig god, mens de aktive sikkerhedssystemer er mange på begge modeller. I10 får dog et system eller to fra fabrikken, mens Kia er meget mere tilbageholdende i den kategori.

Er Hyundai i10 mere komfortabel end Kia Picanto?

Selv om der ikke er nogen massive forskelle mellem de to biler, føles Hyundai i10 mere komfortabel, især på motorvejen. Vi har allerede sagt, at Picanto føles en smule mere engagerende at køre, hvilket sandsynligvis er grunden til, at i10 føles mere komfortabel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z