Hyundai i10 vs VW Up – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i10 en god bil?

Små biler er ikke længere, hvad de plejer at være, da de kommer med næsten samme mængde teknologi og funktioner som store biler i dag. Det betyder, at biler som Hyundai i10 og VW Up nu er i stand til ting, som simpelthen ikke var mulige med en lille bil for årtier siden. De kan nu bruges til en lang række formål, fordi de håndterer pladsen bedre og er sikrere og mere kraftfulde.

Hyundai i10 blev første gang afsløret tilbage i 2007 og har siden da affødt tre forskellige generationer. Den nyeste i10 blev introduceret til modelåret 2019/2020 og fås med et lille udvalg af motorer. VW UP blev introduceret første gang tilbage i 2010/2011 og er nu i sin anden generation. VW Up fås med flere motorer og flere valgmuligheder.

I denne artikel vil vi sætte disse to små biler i et direkte opgør og fortælle dig, hvorfor den ene er bedre end den anden. Vi vil sammenligne dem i forskellige kategorier såsom motorvalg, design, interiør, plads, praktiske egenskaber, sikkerhed, effektivitet, pålidelighed og hvordan det føles at køre dem.

Som nævnt i begyndelsen er små biler kommet langt, da de nu kan matche større biler i mange kategorier. Så, Hyundai i10 vs VW Up – Hvilken er bedst?

Hyundai i10

Hyundai i10 er en af de billigste biler i dette segment, og det har Hyundai gjort, fordi de har været i stand til at spare nogle penge i forskellige kategorier. En af de måder, hvorpå Hyundai formåede at gøre det, er ved kun at tilbyde et par motorer, som alle er benzinmotorer. Den mindre 1,0L 3-cylindrede motor på 1,0L yder 67 hk eller 100 hk, mens den større 1,2L 3-cylindrede motor yder 87 hk.

  Hyundai Palisade - Almindelige problemer & fejl

Alle i10-modeller leveres med FWD, en manuel gearkasse er standard, mens en automatisk gearkasse er en mulighed. Designmæssigt ser den nye i10 mere autentisk og sammenhængende ud i forhold til den gamle, men Hyundai har stadig lang vej igen, før de kan lave den flotteste subkompakte hatchback. Interiøret er moderne og velindrettet, så meget at det ser dyrere ud, end det er.

Køreoplevelsen er for det meste uden overraskelser, hvilket betyder, at i10 er meget nem at køre, men slet ikke spændende. Pålideligheden er fremragende, da i10 er en af de mest pålidelige biler i dette segment. Værdierne på disse er stærke, fordi afskrivningerne ikke er så overdrevne som med nogle andre biler i dette segment.

Praktiske egenskaber er gode, fordi i10 tilbyder et stort bagagerum og masser af plads for sit segment. Uanset hvad bør du gå efter noget større, hvis du ofte transporterer passagerer.

VW Up

Volkswagen Up koster en smule mere end i10, men forskellene er ikke store. Når det kommer til motorvalg, fås VW Up med en 1,0 l 3-cylindret motor med 3 cylindre i forskellige tuningsstadier. Det betyder, at du kan få den med 60 hk, 75 hk, 90 hk eller endda 115 hk for GTI-modellen. VW Up fås også som elbil, der har et lille 36,8 kWh-batteri og 83 hk.

Alle VW Up-modeller er FWD, en manuel gearkasse er standard, mens en automatisk gearkasse fås som ekstraudstyr. Designet af VW Up er bestemt autentisk, men er ikke noget særligt. Interiøret ser cool, ungdommeligt og moderne ud, men det ser ikke særlig moderne ud i dagens tid.

  Hyundai i10 vs Opel Corsa - Hvilken er bedst?

Pålideligheden er faktisk rigtig god, men ikke så god som med i10. Køreoplevelsen er ikke noget særligt, mens TSI GTI-modellen byder på ordentlige køreegenskaber. Værdierne på disse har tendens til at være stærke over hele linjen, mens praktiske egenskaber i bedste fald er okay.

Bedømmelse – Det er uafgjort

At vælge en vinder her afhænger af, hvad du værdsætter mest, da begge disse kan overgå hinanden i forskellige kategorier. Hyundai i10 er den bedre bil, når det kommer til pris, pålidelighed, standardudstyr og plads, mens VW Up er bedre, når det kommer til motorer, køreoplevelse, badgeappeal og drivliniemuligheder.

Det er virkelig hals og hals her, hvilket betyder, at du ikke kan træffe en dårlig beslutning, når du vælger en af disse to. I10 er en smule mere moderne og i tråd med, hvad du forventer af en 2022 subkompaktbil, men VW Up tilbyder solidt grundlag, da den formår at holde stand selv mod en sammenligneligt nyere model.

FAQ-afsnit

Er VW Up udgået?

VW stoppede med at tilbyde VW Up for et år eller to siden, fordi de besluttede at fokusere deres opmærksomhed på at lave elbiler fra .ID-linjen. VW siger, at de snart vil komme med en erstatning for VW Up, hvilket betyder, at vi kan forvente, at det bliver en 100 % elektrisk bil.

Det giver rigtig god mening, da disse små biler er bedre stillet med en fuldt elektrisk platform. Når det er sagt, kan vi forvente, at Hyundai snart vil komme med sin egen iteration af den subkompakte EV-bil.

  Er Volkswagen Up en god bil?

Er Hyundai i10 mere effektiv end VW Up?

Når det kommer til effektivitet, er VW Up også hals og hals med i10, hvilket betyder, at begge kan køre mellem 45 og 55 MPG i bedste fald. Disse tal er rigtig gode for alle biler, hvilket betyder, at du ikke kan kritisere disse to her.

VW Up har en fordel, fordi den kan fås med en elektrisk drivlinje, mens i10 ikke kan det. Uanset hvad, er effektiviteten virkelig god med begge, hvilket betyder, at du ikke kan træffe en forkert beslutning her.

Er Hyundai i10 mere sikker end VW Up?

Hyundai i10 er den sikrere bil af de to, fordi den kommer med en 5-stjernet stjernede sikkerhedsvurdering takket være god beskyttelse mod kollisioner og masser af aktive sikkerhedsfunktioner, mens VW Up kun får 3 stjerner til sammenligning. Det skyldes, at VW Up ikke er den bedste, når det gælder beskyttelse af fodgængere, og fordi den mangler en hel del aktive sikkerhedsfunktioner, både fra standard og fuldt udstyret.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z