Hyundai Tucson vs Kia Sportage – Hvilken er bedst?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Både Hyundai Tucson og Kia Sportage er nogle af de mest populære kompakte til mellemstore SUV’er på markedet lige nu. Selv om de er baseret på stort set samme understel, ser de dog radikalt forskellige ud. Så Hyundai Tucson vs. Kia Sportage – Hvilken er bedst?

Hvis vi starter med motorerne, er de begge virkelig ens, hvilket betyder, at effekt, brændstofeffektivitet og raffinement er næsten identiske. Designmæssigt kom Hyundai ud med den nye Tucson til modelåret 2022, mens Kia for nylig har redesignet Sportage. Interiørdesignet er også virkelig moderne hos begge, hvilket betyder, at dette bliver en svær beslutning.

Pålidelighedsmæssigt formår disse to SUV’er at tilbyde en ret problemfri oplevelse, men vi bliver nødt til at vente og se, før vi kan bedømme dem på lang sigt. Når det kommer til køreoplevelsen, får du stort set den samme oplevelse med de to. Begge fås med AWD, hvilket betyder, at de kan bruges hele året rundt uden problemer.

Værdimæssigt er der kun et par hundrede dollars forskel, når det kommer til startprisen, men Kia’en burde dog kunne holde sin værdi lidt bedre, da det er en helt ny bil. Praktisk set tilbyder Tucson et lidt større bagagerum, mens det indvendige rum er det samme.

Hyundai Tucson

Den nye Hyundai Tucson blev afsløret sidste år, hvilket betyder, at den stadig er en rigtig frisk bil. Du kan vælge mellem en 1,6L 4-cylindret benzinmotor med 150 hk eller en 1,6L 4-cylindret hybridmotor, der øger effekten op til henholdsvis 230 hk eller 265 hk. Alle amerikanske modeller leveres med en automatisk gearkasse, mens visse markeder (EU) får både den manuelle og den automatiske gearkasse. Brændstofeffektiviteten er vurderet til 29MPG.

  Er Hyundai Veloster en god bil?

Designmæssigt repræsenterer Tucson en massiv afvigelse fra den tidligere model, da Hyundai endelig er begyndt at lave attraktive biler. Et relativt rundt udseende med diamantformede riller får Tucson til at se ud som om, den er hugget af sten. Interiøret ser også rigtig godt ud takket være ambient belysning og en 10,25-tommers skærm.

Køreoplevelsen er ikke noget særligt, hvilket betyder, at Tucson er designet med henblik på brugervenlighed og komfort. Pålideligheden er fremragende, da Tucson formår at være en af de mest pålidelige biler i dette segment. Startprisen er vurderet til 27.000 dollars, hvilket repræsenterer en rigtig god værdi. Praktiskheden er virkelig god for dette segment, hvilket betyder, at Tucson ikke mangler plads.

Kia Sportage

Kia Sportage er en lidt nyere bil end Tucson, men disse to er virkelig ens i det hele taget. Når det kommer til motorer, får Kia Sportage den samme 1,6L 4-cylindrede motor med 150 hk som standard benzinmodellen og den 1,6L 4-cylindrede hybridmotor med 1,6L, der enten yder henholdsvis 230 hk eller 265 hk. Som sådan er drivlinjen nøjagtig den samme som i Tucson. MPG er dog vurderet til 28MPG.

Designmæssigt ser Sportage faktisk endnu mere futuristisk og banebrydende ud takket være en fremmedartet front. Interiøret er også virkelig moderne og pænt indrettet med et sammenligneligt større 12,3-tommers instrumentpanel. Interiøret er også udstyret med alle de moderne nips som f.eks. ambient belysning og en masse andre fantastiske funktioner.

  Kia Cadenza Pålidelighed

Pålideligheden skulle være stort set den samme som med Tucson, da disse to deler deres drivlinjer og dermed skulle være den samme. Startprisen er kun et par hundrede dollars mere end Tucson for indgangsmodellen. Praktiskheden er den samme som med Tucson.

Bedømmelse – Det er uafgjort

Med biler, der ligner hinanden så meget som disse to, er det virkelig svært at udpege en vinder. Der er dog nogle forskelle mellem de to, som kan gøre en forskel. Først og fremmest ser Kia Sportage bedre ud udefra, da den ser lidt mere vovet og mere kasseagtig ud, hvilket er det foretrukne SUV-designsprog for de fleste mennesker.

Det indvendige design er dog lidt mere interessant med Tucson, da det ser mere autentisk ud. Indgangsmodellerne på 1,6L-niveau adskilles kun af få hundrede dollars. Hybrid Sportage koster dog 2.000-3.000 dollars mindre end Tucson, hvilket er en betydelig besparelse.

Alt i alt bør du vælge Sportage, hvis du ønsker et lidt mere futuristisk design og en lidt nyere bil. Tucson er lidt dyrere som hybrid, men den er marginalt mere effektiv og har et lidt større bagagerum.

Uanset hvordan du ser på det, er disse to næsten identiske. Som sådan er det stort set umuligt at udpege en vinder her. Det handler om, hvordan du opfatter de to designmæssigt, da alt andet er stort set ens.

FAQ-sektion

Hvor meget koster det at lease Hyundai Tucson eller Kia Sportage?

En endelig leasingpris afhænger af mange faktorer, hvilket betyder, at man ikke rigtig kan give et 100% korrekt tilbud. Et par leasingudbydere har dog frigivet priser på begge, og det ser ud til, at Kia Sportage koster omkring 265-270 dollars om måneden i 36 måneder, mens Tucson koster 10-15 dollars mindre om måneden.

  Hyundai Veloster - Almindelige problemer & fejl

Dette repræsenterer efter min mening, hvor identiske disse to er. Kia virker som den mere ønskværdige bil efter min mening, men de er så ens, at du ikke kan træffe en forkert beslutning her.

Er Kia Sportage og Hyundai Tucson luksus-SUV’er?

Tja, selv om mærker som Hyundai og Kia formår at komme rigtig tæt på at blive ægte luksusmærker, er disse to ikke luksus-SUV’er. Du kan finde en masse high-end teknologi fra det 21. århundrede hos begge, men der skal meget mere til for at en SUV er en ægte luksus-SUV.

Som sådan kan vi se disse to som en bro mellem prisbillige familie-SUV’er og luksus-SUV’er i luksusklassen. Ægte luksus-SUV’er har en tendens til at være dyrere, kraftigere, mere komfortable og mere fyldt med teknologi.

Er Kia Sportage og Hyundai Tucson det samme?

Hyundai og Kia deler en masse dele fra hinanden, hvilket betyder, at Sportage og Tucson faktisk er de samme. Identiske motorer, transmissioner, drivlinjer og mange andre komponenter gør disse SUV’er til to sider af samme sag.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z