Er Hyundai i10 en god bil?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hyundai i10 er en lille bybil med hatchback, der er designet til at være den Hyundai på begynderniveau, som man kan købe for penge. i10 blev først introduceret i 2007 og er stadig i løbende produktion. I løbet af de sidste halvandet årti har i10 affødt tre forskellige generationer, som alle stadig er populære. Så er Hyundai i10 en god bil?

Hyundai i10 er faktisk en rigtig god bil, for du får virkelig meget for pengene. Den seneste generation af i10 fås kun i varianter med benzinmotor, mens de tidligere generationer også fås med dieselmotorer. Designet er slet ikke mindeværdigt, men det er umiskendeligt en Hyundai hatchback.

Når det kommer til interiøret, er det mere eller mindre den samme historie, da i10 ikke rigtig får alle de mange bekvemmeligheder overalt. Undervogns- og affjedringsafstemningen er skræddersyet til komfort og brugervenlighed, hvilket betyder, at i10 ikke rigtig er en performancebil, men den kan holde sig i svingene.

Både pålidelighed og værdi er fremragende, da i10 formår at holde sig problemfri i det meste af sin levetid, og fordi den er virkelig overkommelig, både som ny og brugt. Praktiskheden er lidt i klemme, da i10 teknisk set er en subkompakt hatchback, der ikke er designet til at transportere bagpassagerer så ofte.

Hyundai i10 – Drivlinjen

Den nyeste generation af i10 (2019 og opefter) fås kun med benzindrevne motorer. Entry-level i10 får en 1,0L 3-cylindret motor med 67 hk og et drejningsmoment på 70 lb-pund, mens topmodellen får en 3-cylindret rækkemotor med 100 hk og et drejningsmoment på 126 lb-pund. Begge fås med enten en 5-trins manuel eller en 6-trins automatgear.

  Hyundai Tucson - Almindelige problemer & fejl

Den tidligere generation af i10 (2013-2019) fås også med diesel- og benzinmotorer. Effekterne ligger mellem 66 og 90 hk, og alle i10-versioner, der findes, kommer udelukkende med FWD. Effektiviteten er fremragende, da disse giver op til 56MPG, hvilket er mere end godt for en benzindrevet motor.

Alt i alt vil mange måske hævde, at i10 fortjener en ordentlig N-Line-behandling med en kraftig motor. Men det er trods alt en bybil, og du får alt, hvad du har brug for til en god bybil med i10.

Hyundai i10 – Design og chassis

Designmæssigt er i10 ikke rigtig speciel på nogen måde, som det generelt er tilfældet med Hyundais design i tidligere generationer. Interiøret er meget ens, da det ikke har noget særligt at byde på. Den kan være veludstyret, hvis du vælger en model i den højere ende, men selv så har den absolut intet særligt at byde på.

Chassiset og affjedringsafstemningen er relativt komfortabel, men i10 føles dog ret dynamisk. N-Line-modellen får endnu stivere fjedre, som hjælper i10 til at holde sig bedre i svingene. Det er dog ikke så spændende, fordi motoren simpelthen er for svag.

Hyundai i10 – Pålidelighed og almindelige problemer

Når det kommer til pålidelighed, er i10 virkelig god, hvilket de fleste moderne pålidelighedstabeller og undersøgelser viser. Det skyldes, at i10 er fremstillet af Hyundai, et mærke, der er kendt for at gøre sit bedste for at lave pålidelige biler. Desuden er i10 virkelig en simpel bil, der er både let og uhæmmet, hvilket betyder, at der ikke er meget, der kan gå galt.

  Hyundai Azera Pålidelighed

De mest almindelige i10-problemer omfatter problemer med transmissionen, det elektriske system, bremserne, klimaanlægget og affjedringen. Alt i alt vil i10 sandsynligvis tjene dig i lang tid, hvis du passer ordentligt på den, hvis du passer ordentligt på den.

Hyundai i10 – Værdi og praktisk anvendelighed

Hyundai i10 er den billigste og billigste Hyundai at eje, der findes i dag. Det betyder, at næsten alle med et job har råd til at købe den. Brugte modeller er endnu billigere end det og sælger faktisk rigtig godt på 2. håndmarkedet. Værdimæssigt er der virkelig ikke noget at kritisere ved i10, da den er skidebillig.

Praktiske forhold er derimod meget mere komplekse. I10 er en lille bil, der ikke er beregnet til at transportere passagerer bagi så ofte. Bagagerummet er også virkelig begrænset, men den kan rumme dig og en person mere til en weekendtur. Den gode nyhed er, at den er lille og nemt kan parkeres hvor som helst.

FAQ-afsnit

Hvor længe kan en Hyundai i10 holde?

Det er ekstremt svært at sætte fingeren på, hvor længe en bil kan holde, fordi mange variabler spiller ind på det. Hvis du foretager al vedligeholdelse, når det er nødvendigt, kan du forvente, at i10 kan holde mindst 200.000 km. Den gode nyhed er, at i10 slet ikke er dyr at vedligeholde, og at nyere i10-generationer er endnu bedre i den henseende.

  Hyundai Genesis - Almindelige problemer & fejl

Selv om der var nogle modeller, som tilsyneladende døde i en tidlig alder, blev de fleste livstruende i10-problemer forårsaget af ejere, som ikke passede ordentligt på deres bil. Alt i alt vil din i10 sandsynligvis holde længe, hvis du gør din fornødne omhu.

Er Hyundai i10 en god landevejsbil?

Man skulle tro, at en så lille bil som i10 vil være et mareridt at køre på motorvejen, men du vil blive overrasket over at finde ud af, at den er det stik modsatte. I10, især den nyeste i10, er designet med aerodynamik i tankerne for at gøre bilen stabil og velkørende ved højere hastigheder.

Derfor vil du ikke føle, at du kører på en cykel på motorvejen, men derimod en bil, der også kan være støjsvag og kontrolleret.

Er der en performance-version af Hyundai i10?

Hyundai i10 fås ikke i en ægte performance-variant, hvilket betyder, at en rigtig i10 N ganske enkelt ikke findes og heller ikke kommer til det i betragtning af, at i10 snart bliver udgået helt. Det tætteste, der kommer på en “performance”-i10, er dog i10 T-GDI, som får en 100 hk stærk 3-cylindret motor.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z