Hyundai i10 vs Ford Fiesta – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i10 en god bil?

Hyundai i10 og Ford Fiesta er to subkompakte hatchbacks, der primært er designet til intercitybrug. Det betyder ikke, at de ikke kan klare motorvejskørsel og andre typer af langdistanceture, men de fleste mennesker har en tendens til ikke at bruge dem på den måde. Med et så lille fodaftryk er en subkompakt hatchback overkommelig, effektiv, nem at bruge og har en tendens til at være virkelig populær.

Hyundai i10 blev introduceret første gang tilbage i 2007 og har siden da affødt tre forskellige generationer. Den seneste i10 blev introduceret i 2019/2020, hvilket betyder, at den ikke er den mest moderne Hyundai-model derude. Ford Fiesta blev introduceret første gang i 1976 og har siden da affødt syv forskellige generationer.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan disse to små biler sammenligner sig med hinanden, og hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Vi vil sammenligne deres motorer, design, pålidelighed, køreoplevelse, værdi, praktisk anvendelighed, sikkerhed, effektivitet og hvor komfortable og “luksuriøse” de er.

Uanset hvad, kan vi allerede nu sige, at begge disse biler er gode til det, de gør, og du kan ikke rigtig træffe en forkert beslutning her. Så, Hyundai i10 vs Ford Fiesta – Hvilken er bedst?

Hyundai i10

Hyundai i10 befinder sig i Hyundais mest prisvenlige hatchback-segment, hvilket betyder, at i10 generelt er en Hyundai på entry-level niveau. Motormæssigt kan du vælge mellem to forskellige drivlinjer, som alle er benzindrevne. Indgangsmodellen får en 1.0L 3-cylindret motor med enten 67 hk eller 100 hk eller den større 1.2L 4-cylindret motor, der yder 84 hk.

Designmæssigt er i10 ikke noget særligt, men det kan man forvente for de fleste biler i dette segment. Den nyeste i10 ser ganske vist pænere ud end tidligere i10-generationer, men man kan virkelig ikke forvente, at en så lille bil som denne skal være noget særligt, når det gælder design. Interiøret er velindrettet, men heller ikke noget at prale af.

  Almindelige Ford Fusion-problemer

Køreoplevelsen er let, afslappende og ret ligetil, da i10 slet ikke forsøger at være dynamisk. Pålideligheden er fremragende, som det er tilfældet med de fleste Hyundai-modeller på det aktuelle marked. Værdierne af disse har tendens til at være stærke i lang tid, da i10 ikke afskrives så hurtigt som nogle større Hyundai hatchbacks.
Praktiskheden er på niveau med andre biler fra dette segment, hvilket betyder, at disse ikke er designet til at transportere passagerer så ofte. Vi skal også nævne, at i10 udelukkende er en FWD-bil, og at de fleste af dem leveres med en manuel, mens en automatisk er tilgængelig som ekstraudstyr.

Ford Fiesta

Ford Fiesta koster et par tusinde kroner mere end Hyundai i10 på stort set alle trin og sammenlignelige udstyrsniveauer, men Fiestaen tilbyder mere end i10, når det kommer til motorvalg. Du kan vælge mellem en mindre 1,0L 3-cylindret motor eller en 1,1L 3-cylindret motor med begge med mellem 75 hk og 125 hk for den kraftigere EcoBoost-motor.

Fiestaen fås dog også i den præstationsorienterede “ST”-udgave med sin 1,5L EcoBoost 4-cylindrede motor med 1,5L EcoBoost-motor, der yder imponerende 200 hk. Alle Fiesta-modeller leveres også med et FWD-system og en manuel, mens automatik er en mulighed. Designmæssigt ser den nye Fiesta rigtig flot ud takket være et flot ansigt, men er heller ikke noget særligt som helhed.

Interiøret i den nye Fiesta er pænt indrettet, måske endda en smule bedre end i10, men stadig ikke noget særligt. Der, hvor Fiestaen gør en forskel, er køreoplevelsen, da selv den almindelige Fiesta føles ret dynamisk, for slet ikke at tale om den præstationsorienterede ST-model.

  Er Hyundai ix20 en god bil?

Pålideligheden er også rigtig god, mens afskrivningen slet ikke er dårlig. Den praktiske anvendelighed er lige så ringe som med i10, hvilket betyder, at disse biler alligevel ikke er beregnet til transport af mennesker.

Bedømmelse – Ford Fiesta er bedre

Grunden til, at vi valgte Fiestaen til at vinde denne kamp, er, at den giver en mere sammenhængende oplevelse som helhed. Til at starte med kommer Fiestaen med mere spændende og kraftige motorer. Vi skal også nævne, at Ford Fiesta er i stand til at give op til 51 MPG, mens i10 formår at give op til 48 MPG ifølge nogle få troværdige onlinekilder.

Designmæssigt føles Fiesta bare en smule mere kontinuerlig, især indvendigt, hvor pladsen er langt mere en mangelvare end i i10. Køreoplevelsen er også bedre med Fiestaen, for slet ikke at tale om ST-modellen. I10 er også en fremragende bil, og der er virkelig ikke meget mellem de to.

I10 er den mere pålidelige bil, den er billigere, den leveres med mere sikkerhedspakke som standard, og den føles bedre udstyret på visse sammenlignelige udstyrsniveauer.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i10 mere luksuriøs end Ford Fiesta?

Dette spørgsmål er lidt svært at svare på, for vi kan ikke sige, at nogen af de to er luksuriøse. I10 føles nogle gange som et produkt i den højere ende, men veludstyrede modeller er stort set ens. Jeg vil sige, at det bedste, du kan gøre, er ikke at betragte nogen af disse som luksuriøse på nogen måde, form eller form.

  Ford Bronco Raptor - Almindelige problemer & fejl

De er designet til at være overkommelige, og der findes ikke rigtig nogen virkelig luksuriøse biler i dette segment, bortset fra måske Audi A1.

Er Hyundai i10 mere sikker end Ford Fiesta?

Det ser ud til, at Hyundai i10 formår at være en mere sikker bil sammenlignet med Ford Fiesta, især da nogle forretninger nævner Ford Fiesta som en ret usikker bil generelt. Alt i alt er Ford Fiesta også en 5-stjernet bil, hvilket betyder, at den generelt er sikker, selv om nogle aspekter af Ford Fiesta ikke er de bedste.

I10 er på den anden side en af de sikreste biler i dette segment, og den leveres også med et anstændigt sikkerhedspakke fra fabrikken.

Er Hyundai 10 mere ønskværdig end Ford Fiesta?

På steder som Storbritannien, hvor begge er virkelig populære, formår Ford Fiesta at sælge meget bedre, hvilket gør den mere eftertragtet som helhed. I10 er også en af de bedst solgte biler i dette segment, men ikke nær så meget som Fiestaen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z