Almindelige Ford Fusion-problemer

Ford Fusion har været en af de mest populære mellemstore familiebiler lige siden den blev lanceret i 2005. Desværre besluttede Ford at indstille Fusion for 2022-markedsåret, fordi de nu fokuserer på at lave SUV’er, lastbiler og crossovers for at følge med de øgede krav i den nuværende industri.

Selvom nogle Ford-biler som Fusion og Focus var relativt populære, indtil de blev fyret, mener Ford, at crossovers, lastbiler og SUV’er kun vil fortsætte med at blive mere og mere populære som årene går. Hvis du er interesseret i at købe en Ford Fusion, er du nødt til at overveje markedet for brugte biler fra 2. hånd.

Med hensyn til pålidelighed synes Ford Fusion at være en anstændig bil, men der er nogle problemer, der er værd at dvæle ved. Til at begynde med synes automatgearet at være temmelig problematisk, og det samme gælder problemet med opsvulmede lug-møtrikker. Mange ejere har rapporteret, at bilen også har tendens til at lide af problemer med servostyring.

De tilgængelige motorer synes også at være anstændige, men de er ikke perfekte, da de også oplever problemer. Endelig skal affjedringen også nævnes, da den ikke er det bedst byggede og mest pålidelige affjedringssystem derude.

Ford Fusion – Problemer med transmission

Transmissionsrelaterede problemer synes at være de mest omtalte problemer med Ford Fusion. Modelårene mellem 2006 og 2018 er de mest klagede Fusion-modeller af dem alle. Mange ejere har rapporteret om problemer med slippende gearkasse, og at gearkassen bliver uregelmæssig eller forsinket. Desuden var der masser af klager over, at transmissionen generelt var meget langsom til at reagere på førerens input.

  Ford Bronco Pålidelighed

80k mile-mærket synes at være der, hvor disse problemer er mest udbredt, men nogle ejere klagede over, at de fandt sted selv for biler med mindre end 15k miles. Softwaren bør opdateres, og du bør muligvis også udskifte Powertrain Control Module (PCM) eller Transmission Control Module (TCM) for at løse problemet fuldstændigt.

Ford Fusion – Opsvulmede lug møtrikker problemer

Ford Fusion oplever problemer med opsvulmede hjulmøtrikker, især i modelårene efter 2010. Problemet skyldes stålbolte, der bruger aluminiumshætter, som ændrer form efter et stykke tid. Dette er ret mærkeligt, da de fleste bilproducenter derude, måske endda alle, bruger stål til hele samlingen, hvilket ikke tillader hævelse.

Problemet med aluminiumshætter er, at de har en tendens til at svulme op, hvis de udsættes for stærkt sollys i et stykke tid, og hvis man skruer for meget på dem. De lukker også fugt ind, hvilket kan fremme korrosionsprocessen. Fordi disse hætter ændrer form, kan du ikke bruge en standardnøgle til at tage dem ud.

Ford Fusion – Problemer med servostyringssystemet

Mange nyere Fusion-modeller, især dem fra 2011, er også udsat for en række problemer med servostyringssystemet. En række ejere har rapporteret, at EPAS-systemet (Electronic Power-Assist Steering) nogle gange kan gå helt i stykker.

80k mile mærket er for det meste hvor dette problem finder sted, men nogle kilder oplyser, at disse kan forekomme meget tidligere end det. Den dårlige nyhed er, at en EPAS-reparation normalt koster ret mange penge, så meget at nogle mekanikere vil opkræve mellem 1.000 og 2.000 dollars for den.

  Ford Mustang Shelby GT500 Pålidelighed

Ford Fusion – Motorproblemer

Motorens spjældlegeme synes at være det mest udbredte motorrelaterede problem med Ford Fusion, især for modeller fremstillet i 2010. Der er dog blevet rapporteret mange andre problemer med motoren, men ingen af dem er så almindelige som det med gashåndtaget.

Nogle estimater siger, at det koster mellem 75 $ go 1000 $ at løse alle disse, hvilket ikke rigtig er en dårlig ting i betragtning af, at vi taler om motorproblemer.

Ford Fusion – Problemer med affjedring

I begyndelsen har vi sagt, at Ford Fusion har et mindre end ideelt affjedringssystem, hvilket ikke nødvendigvis betyder, at det forårsager alvorlige problemer. Problemet her er, at mange Ford Fusion-modeller med en del kilometer på sig begynder at opleve mærkelige lyde, der kommer fra under bilen, hvilket alt sammen indikerer, at mange ophængskomponenter er slidte og direkte trætte.

Svingstangen går nogle gange ud, og den nemmeste måde at se det på er, hvis bilen hælder til den ene eller den anden side. Støddæmperne og fjedrene kan også svigte, og den nemmeste måde at se det på er, hvis din kørsel er hård, og hvis bilen føles ustabil.

FAQ-afsnit

Er Ford Fusion en god bil?

Ford Fusion kan være en god bil, hvis du ved, hvordan du køber en brugt. Disse biler er ikke specielt upålidelige eller problematiske, men visse eksemplarer er faktisk bedre end andre. Derfor skal du være meget opmærksom på mange af bilens væsentlige punkter, der er nævnt i denne artikel.

Du bør foretage en inspektion før købet for at være 100 % sikker på, at den bil, du kigger på, er sund og kan købes. Hvis du gør alt det, der er nævnt, og du sørger for at få et eksemplar med ikke for mange kilometer på uret, kan Fusion være et godt køb.

  Er Ford B Max en god bil?

Er Ford Fusion på vej tilbage?

For et år eller to siden erklærede Ford officielt, at de helt vil indstille Fusion, men der er nogle officielle oplysninger, der synes at benægte det. At dømme ud fra de allernyeste oplysninger kommer Fusion faktisk tilbage som en hybrid, der kommer til at gentænke Fords tilgang til at lave sedaner.

Ford sagde, at den nye Fusion vil være meget mere futuristisk, og at den vil forsøge at holde trit med sine crossover/SUV-fætre, som synes at få al skinne på det seneste.

Er Ford Fusion en luksusbil?

Ford Fusion er ikke en luksusbil, men den fås i nogle ret luksuriøse udstyrsniveauer, hvilket betyder, at den er tæt på en luksusbil. Fusion har altid været den Ford, der er designet til dem, der ønsker en finere bil sammenlignet med Focus eller Fiesta.

De nyeste Fusion-modeller ser ud til at bygge bro over kløften mellem overkommelige priser og luksus på en måde, der potentielt kan skade fremtrædende europæiske luksusmærker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z