Ford Escape – Almindelige problemer & fejl

Ford Escape - Almindelige problemer & fejl

Ford Escape er en af de mest populære kompakte SUV’er på det amerikanske marked, hvilket gør den til en af de mest populære biler på det amerikanske marked i almindelighed. Escape er populær, fordi den får masser af standardudstyr, den er virkelig sikker, og den tilbyder nok siddeplads til op til fem voksne.

Men selv om Escape generelt er en god bil, er der nogle problemer, der er værd at tale om. Ford Escape har en tendens til at lide af problemer i forbindelse med transmissionen, motoren, AWD-systemet, bremserne og problemer med servostyringen. De fleste af disse skyldes mangelfuld vedligeholdelse, hvilket betyder, at de kan undgås, hvis du vedligeholder bilen godt nok.

Ældre modeller fra 2006-2009 synes at være dem, der oplever flest problemer, men 2014 Ford Escape er det værste specifikke modelår for Escape generelt. Derfor er Escape en anstændigt pålidelig bil, men kun hvis du vedligeholder den godt nok.

Hvis du undlader at foretage al den nødvendige vedligeholdelse, når det er nødvendigt, vil du stå over for dig selv med betydelige reparationsregninger, der koster mere end et årti værd af vedligeholdelse.

Ford Escape – Problemer med gearkassen

Ford Escape fås med enten en automatisk eller en manuel gearkasse. Ifølge mange kilder på nettet er den manuelle Escape kendt for at gå gennem koblinger relativt hurtigt, hvis du kører bilen på en aggressiv måde. Automatiske Escape-modeller er tilbøjelige til at have forsinkede skift, tøven og slibende lyde, når bilen sættes i gear eller bakgear.

Det ser ud til, at Ford har tilbagekaldt op til 320.000 Ford Escape-modeller på grund af problemer med gearkassen, som kan få bilen til at gå i stå. De mest almindelige løsninger på disse problemer er enten en komplet udskiftning eller ombygning af transmissionen, hvis det er muligt. Disse har tendens til at koste mellem 3.000 og 4.000 dollars.

  Almindelige problemer med Volvo C30

Ford Escape – Motorproblemer

Tændingsspolerne synes at være de mest almindelige Ford Escape motorrelaterede problemer, og den eneste måde at løse dem på er at udskifte dem helt, hvilket kan koste op til 1.000 dollars. Modeller fremstillet mellem 2001 og 2013 synes at være de værste. Uanset hvad, skal du sørge for at udskifte dine spoler, hvis du støder på dette problem, fordi du kan forårsage meget mere skade, hvis du ikke gør det.

EGR-ventilen (Exhaust gas recirculation) synes også at være et ømt punkt i Ford Escape. EGR’en formår ikke at opretholde det rette tryk, hvilket kan få motoren til at gå i stå og udløse advarselslampen “Check Engine”. Disse er ikke så dyre at reparere, og derfor bør du reparere dem, så snart de begynder at forårsage problemer.

Ford Escape – problemer med AWD-systemet

Ford Escape leveres med et AWD-system, men AWD-systemet på Escape er ikke uden fejl. Det mest almindelige AWD-systemproblem med Ford Escape er forbundet med transferkassen, som kan blive beskadiget under regelmæssig brug. Den gode nyhed er, at en udskiftning af transferkassen ikke er så dyr, men den dårlige nyhed er, at problemer med transferkassen slet ikke burde være noget problem.

Hvis du oplever hylende eller klikkende lyde, er der stor sandsynlighed for, at det er din transfercase, der er skyld i det. Sørg for at tage din Escape med til en Ford-forhandler, og de bør kunne udskifte transfercasen for omkring 100 $.

  Hyundai Azera - Almindelige problemer & fejl

Ford Escape – Problemer med bremser

Ford Escape er også kendt for at have problemer med bremserne, især i 2016- og 2017-modellerne. Bremserne kan larme og blive relativt svære at trykke på, hvilket kan være et alvorligt sikkerhedsproblem. For at få bilen til at standse helt, skal du trampe på bremserne med en hel del kraft.

Disse problemer skyldes slidte bremseklodser, en defekt bremseforstærker eller problemer med bremsevakuumpumpen. Disse problemer er ikke så almindelige på andre Escape-modeller, men de koster ca. 400-500 USD at reparere.

Ford Escape – Problemer med servostyringssystemet

Problemer med servostyringssystemet er noget, der kun plager ældre Ford Escape-modeller, hvilket betyder, at nyere modeller er meget bedre. NHTSA undersøgte næsten 750.000 Ford Escape-modeller mellem 2008 og 2011 på grund af problemer med servostyringen, mens bilen er i bevægelse.

Ford siger, at problemet skyldtes ukorrekte software-EPAS-konfigurationer, som ikke var i stand til at registrere førerens input, og at systemet derfor ikke kunne hjælpe føreren under styringen.

FAQ-afsnit

Hvilke Ford Escape-modeller bør undgås?

Ford Escape er meget forskellig pålidelighedsmæssigt gennem sin produktion. For eksempel er Ford Escape 2014 ifølge kundetilfredshedsundersøgelser den dårligste model af dem alle sammen. Men Ford Escape-modellerne fra 2006-2009 synes også at ligge i den nederste ende af pålidelighedsspektret.

Du bør også undgå 2013 Ford Escape og 2005 Ford Escape. Alle andre Ford Escape-modeller ser ud til at være meget bedre. Det giver dog mening at overveje en Ford Escape fra disse modelår, hvis du kan finde en, der er blevet holdt i god stand, da de fleste af disse problemer skyldes mangelfuld vedligeholdelse.

  Ford Mustang Mach-E - Almindelige problemer & fejl

Er Ford Escape en god familiebil?

Ford Escape konkurrerer med nogle af de bedste familiebiler på markedet, såsom Toyota RAV4 og Honda CR-V. Escape har masser af siddepladser på alle rækker, og den kommer med et ret stort bagagerum. Det gør den til en god familiebil og nok bedre end nogle RAV4- og CR-V-modeller.

Desuden får Escape også masser af familievenlige funktioner i interiøret, hvilket yderligere gør Escape til en rigtig god familiebil. Hvis du har mulighed for det, så prøv at prøvekøre en for at se, om den passer til dine specifikke brugskrav.

Hvor sikker er Ford Escape?

Ford ved godt, at Escape er designet til familiebrug, og derfor har de sørget for at gøre den så sikker som muligt. Derfor belønnede IIHS Escape med en stjerneagtig 5-stjernet sikkerhedsvurdering på både forsæderne og bagsæderne.

Den fik også en 5-stjernet vurdering i alle andre kategorier, hvilket betyder, at Escape bestemt er en rigtig sikker bil generelt.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z