Ford Ecosport – Almindelige problemer & fejl

Ford Ecosport - Almindelige problemer & fejl

Ford EcoSport er den mindste SUV fra Ford, hvilket gør den ideel til manøvrering og parkering i byen. Den er også meget effektiv og praktisk. Denne bil kommer dog også med flere problemer, som ejerne skal kende til. Men hvad er de almindelige problemer med Ford EcoSport?

De almindelige problemer med Ford EcoSport er døre, der ikke kan låses, en rykkende transmission, dårligt monteret nederste styretøjsarm, slibende bremsestøj, defekt sikkerhedsseleoprulningssystem, defekt motoroliepumpens remspænder og tilfældige elektriske kortslutninger.

Det kan virke som om Ford EcoSport har mange problemer, men det har den ikke. Når du sammenligner disse problemer med andre Ford SUV’er, vil du opdage, at Ford EcoSport er langt mere pålidelig.

Hvad er de almindelige problemer med Ford EcoSport?

Rykker i gearkassen

Et almindeligt problem, som Ford EcoSport-ejere oplever, er en rykkende transmission og et groft gearskifte. Dette sker, når føreren kommer til et stop. Som følge heraf fører det til problemer med acceleration og gearskift. Nogle af hovedårsagerne er en dårlig sensor, lavt niveau af transmissionsvæske, slidte transmissionsknopper og en dårlig magnetventil.

For at løse dette problem skal du udskifte de dårlige dele. Bemærk, at du muligvis skal udskifte hele transmissionen, hvilket kan vise sig at være besværligt og dyrt.

Slibende bremsestøj

På trods af at dette problem er almindeligt i 2018 Ford EcoSport, kan det også findes på andre Ford EcoSport-modeller. En slibende støj kommer normalt fra bremserne. Overraskende nok kan dette problem også findes i de nyeste EcoSport-modelår.

Hvis du hører en sådan støj, bør du inspicere bremseklodserne og se, om de er beskadigede, snavsede eller af dårlig kvalitet. Rengør eller udskift dem om nødvendigt.

  Ford Mustang Shelby GT500 Pålidelighed

Dørene vil ikke låses

Flere Ford EcoSport-ejere har også klaget over, at dørene ikke kan låses, når det regner eller i våde forhold. Nogle førere var endda tvunget til at låse dørene manuelt inde fra bilen eller bruge nøglehåndtaget. Nogle af de mistænkte årsager er en dårlig relælåsekontakt, en defekt låseaktuator og en sprunget sikring.

Tilfældige elektriske kortslutninger

Et andet almindeligt problem, som Ford EcoSport-ejere oplever, er, at det elektriske system er tilbøjeligt til at have problemer med kortslutninger. En kortslutning finder sted på grund af en fejl i køretøjets ledninger, som normalt lukker for elektricitet mellem forskellige kredsløb.

Nogle af tegnene på elektriske kortslutninger omfatter uregelmæssige forlygter, en sprunget sikring og inaktive forlygter.

Den defekte sikkerhedsseleoprulningsmekanisme

Dette problem er almindeligt i 2021 Ford EcoSport-modellen, der er fremstillet mellem den 5. februar og 9. marts samme år. Da sikkerhedsselens oprullesystem er defekt, kan den muligvis ikke holde passageren i position, hvis der sker en pludselig opbremsning. Som følge heraf øger dette risikoen for personskade.

For at afhjælpe dette problem skal den defekte selerullemekanisme udskiftes. Desuden var der tale om en producentfejl, og de berørte biler blev tilbagekaldt.

Dårligt monteret nederste kontrolarm

2017 Ford EcoSport modelår kommer med dette problem. Ikke desto mindre tilbagekaldte producenten de berørte biler, og problemet blev løst. Det blev opdaget, at svejsningen af den nederste kontrolarm muligvis ikke er svejset korrekt. Derfor rammer forhjulssamlingen hjulbuen, hvilket vil medføre, at forhjulet låser sig, hvilket fører til tab af styringskontrol og drivkraft.

Knækket remspænder for motoroliepumpe

Dette er et almindeligt problem i 2018 Ford EcoSport. Når der er en ødelagt motoroliepumpens remspænder, vil der være et tab af olietryk. Dette vil påvirke, hvordan bilen præsterer. Desuden kræver reparation af dette problem, at man får en ny motor, hvilket er meget dyrt.

  Ford Focus ST Pålidelighed

FAQ

Er Ford Ecosport en pålidelig bil?

Ja, Ford EcoSport er en pålidelig bil, som også kan prale af en effektiv ydeevne og pålidelige sikkerhedsfunktioner. Det er også en af de mest pålidelige Ford SUV’er, da den kommer med en pålidelighed over gennemsnittet. Desuden er omkostningerne til reparation og vedligeholdelse af Ford EcoSport ret lave, hvilket gør den til en god bil til daglig brug.

Er det dyrt at vedligeholde en Ford Ecosport?

Nej, det er meget billigt at vedligeholde den subkompakte SUV Ford EcoSport. Det skyldes, at bilen registrerer færre problemer, og at de fleste af dens problemer starter efter at have ramt mere end 100.000 miles. Desuden er prisen på reservedele og service ret overkommelig sammenlignet med de fleste af dens konkurrenter.

Efter hvor lang tid begynder Ford Ecosport at få problemer?

Det afhænger af mange ting, såsom modelår, version, og hvor godt den er vedligeholdt. Selv om de fleste Ford EcoSport-modeller begynder at få problemer efter at have kørt over 100.000 miles, begyndte modelåret 2018 at få problemer allerede ved 10.000 miles. Derfor bør du undgå denne model så vidt muligt.

Hvad er høj kilometerstand for Ford Ecosport?

De fleste Ford EcoSport-modeller låser over 100.000 miles, før de begynder at have større problemer. Men hvis du vedligeholder din EcoSport SUV som anbefalet af producenten, bør du nemt kunne nå over 150.000 miles uden at få større problemer.

Hvis du ønsker at købe en brugt Ford EcoSport bil, skal du derfor sikre dig, at bilen har mindre end 150.000 miles på instrumentbrættet. Alt over dette kan vise sig at være problematisk og dyrt at reparere og vedligeholde.

  Almindelige problemer med Mercedes W124

Hvad er den mindst pålidelige Ford Ecosport?

Titlen for det mindst pålidelige Ford EcoSport-modelår er 2014-modelåret. Det er tæt fulgt af 2018-modelåret. Ford EcoSport 2014 registrerer flest problemer. Nogle af de vigtigste problemer omfatter bilens rystelser, når du stopper, og et upålideligt lydsystem.

På trods af at have flest problemer, kommer 2014-modelåret ikke med alvorlige problemer som 2018 Ford EcoSport. 2018 EcoSport-modellen oplever problemer allerede fra 10.000 miles. Et af de almindelige problemer i dette modelår er bremser, der låser sig fast eller skriger, hvilket gør, at døren ikke kan låses.

Afsluttende tanker

Generelt bør du, hvis du planlægger at købe en Ford EcoSport, finde ud af nogle af de problemer, som du vil støde på under ejerskabet. Dette vil give dig mulighed for at passe godt på bilen og forlænge dens levetid. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan Ford EcoSport holde i meget lang tid.

Det er også vigtigt at bemærke, at selv om Ford EcoSport kommer med flere problemer, er det en meget pålidelig subkompakt SUV. Den er også praktisk, effektiv og nem at vedligeholde.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z