Er Ford Escape en god bil?

Er Ford Escape en god bil?

Ford Escape er en kompakt crossover SUV, der blev introduceret første gang i 2000 og har været til salg lige siden. Ford Escape blev først udviklet i samarbejde med Mazda, men modellerne fra 2012 og frem blev designet helt under Ford-paraplyen. Så er Ford Escape en god bil?

Hvis du vil have en anstændig, overkommelig, sikker og rummelig familie crossover/SUV, er der ikke så mange biler, der kan konkurrere med Ford Escape. Som sådan er Ford Escape en rigtig god bil i dette segment, og det er også derfor, at Escape er så stor en succes for Ford. Escape tilbyder en omfattende motorpalet med både FWD- og AWD-konfigurationer.

Escape ser også flot ud, især den nyeste model, som tydeligvis låner nogle designmæssige detaljer fra Aston Martin. Interiøret er også rigtig godt indrettet med masser af komfort-, bekvemmeligheds- og sikkerhedsfunktioner. Escape kører som alle crossover/SUV’er gør, hvilket betyder, at den er komfortabel og nem at køre.

Pålideligheden er anstændig, men der er nogle problemer, der er værd at tale om. Rent praktisk synes Escape at opfylde de fleste kunders behov takket være det store bagagerum og en rimelig god plads på begge sæderækker. Oversigtsforholdene er også gode, og Escape er virkelig nem at komme ind og ud af.

Ford Escape – Drivlinjen

Den nye Ford Escape får et par forskellige motorkonfigurationer, der starter med den 4-cylindrede 1,5L EcoBoost-motor med 1,5 liter, der yder 184 hk. Den næste i rækken er 2.0L EcoBoost-motoren med 254 hk, som er den kraftigste Ford Escape-motor, du kan få, og som kun fås med AWD-system.

  Ford Explorer Pålidelighed

Du kan også vælge en konventionel hybrid Escape-model, der kombinerer en 2,5L-motor med en hybrid-drivlinje for at tilbyde enten 163 hk eller 203 hk afhængigt af tunetilstanden. Endelig tilbydes Escape også som plug-in-hybrid med en 2,5L 4-cylindret motor med 4 cylindre, der er koblet til en elmotor for en samlet ydelse på 210 hk.

Som nævnt i begyndelsen fås Escape som enten en FWD- eller AWD-bil, afhængigt af hvilken model og konfiguration du vælger. Escape leveres kun med en automatisk transmission, og de to tilgængelige transmissionsmuligheder er enten en CVT-boks til 2,5L Hybrid eller en 8-trins automatgear til de andre Escape-modeller.

Ford Escape – Design og chassis

Ford Escape er en flot bil, og den deler en del lighed med Aston Martin, som i vid udstrækning anses for at være et mærke, der kun laver flotte biler. Det betyder, at Escape får en stor oval frontgrill og en relativt slank profil. Interiøret er pænt indrettet med alt, hvad du har brug for. Betjeningselementerne er nemme at forstå, og alt er, hvor det skal være.

Når det gælder affjedring og chassisafstemning, virker Escape til at køre uden særlig vægt på noget som helst. Den kører som enhver anden kompakt familiecrossover/SUV, hvilket betyder, at den er komfortabel, let at køre og let at leve med.

Ford Escape – Pålidelighed og almindelige problemer

Ældre Ford Escape-modeller var kendt for at opleve en masse problemer, især modellerne fra 2005-2014, som er de mest problematiske af dem ud over en håndfuld modelår i den tid. Den nye Escape er meget bedre, men der er stadig nogle problemer, der er værd at tale om.

  Er Ford Bronco Raptor en god bil?

Escape lider af motorrelaterede problemer som f.eks. fejl i spolen og fejlstillings/hesitation. AWD-systemets transferkasse er ofte et problem, og det samme er transmissionen og servostyringen. Endelig bør du også være meget opmærksom på bremserne, som nogle gange kan føles unaturlige og svære at aktivere.

Ford Escape – Værdi og funktionalitet

Ford Escape 2022 starter ved 27.025 dollars for S-trim-modellen, 28.360 dollars for SE-trim-modellen, SEL koster 30.735 dollars, og den højeste Titanium-model starter ved 37.145 dollars. Disse priser er ret attraktive for en bil af denne størrelse, og det er derfor, at mange mennesker er interesserede i at købe en Ford Escape.

Rent praktisk er Escape et rigtig godt køb, da den tilbyder masser af plads på begge sæderækker, og den har også et relativt stort bagagerum. Den har mange familievenlige funktioner i hele bilens kabine, den øgede frihøjde gør den nem at komme ind og ud af, og overblikket er generelt rigtig godt.

FAQ-afsnit

Hvor effektiv er Ford Escape?

Hvis du tager et kig på de motorer, der tilbydes med Ford Escape, kan du straks se, at de skulle være effektive, især den 4-cylindrede 1,5L-motor. Samlet set kan alle Ford Escape-modellerne levere mellem 30MPG-35MPG kombineret, hvilket faktisk er et rigtig godt tal for en bil så stor som Escape.

Hvis du vil have den mest effektive Ford Escape-model, skal du dog gå efter Ford Escape PHEV-modellen, som kan give op til påståede 150MPGe og et benzin-only-resultat på 40MPG. Dette gør den til den mest effektive Ford Escape-model nogensinde.

  Ford B Max - Almindelige problemer & fejl

Er Ford Escape et godt køb?

Ford Escape er helt sikkert et godt køb, fordi den kombinerer en hel del fordele i en enkelt bil. Escape er rummelig, effektiv, sikker, komfortabel, relativt luksuriøs, og den bevarer sin værdi rigtig godt. Grunden til at så mange mennesker er interesserede i at købe en Escape er, at den befinder sig i det mest populære bilsegment i disse dage.

Den konkurrerer med biler som Toyota RAV4 og Honda CR-V, som begge er nogle af de bedst sælgende biler i USA lige nu. Derfor er Ford Escape et godt køb og bør overvejes af alle, der ønsker at købe en crossover/SUV.

Er Ford Escape bedre end Honda CR-V eller Toyota RAV4?

Disse tre ligger rigtig tæt sammen, men Escape har flere hestekræfter og mere plads end både CR-V og RAV4. Uanset hvilken af disse tre du vælger, vil du sandsynligvis være tilfreds. Det ser ud til, at Escape tilbyder en hel del opgraderinger i forhold til de to andre, men der er virkelig tæt matchet overordnet set.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z