Ford B Max – Almindelige problemer & fejl

Ford B Max - Almindelige problemer & fejl

Ford fremstiller nogle af de mest prisvenlige og pålidelige biler på markedet. En af disse biler er Ford B-Max, som er en MPV. Denne bil er lille, men rummelig, økonomisk og praktisk. Men hvad er de almindelige problemer, som Ford B Max kommer med?

Almindelige problemer med Ford B-Max er problemer med dieselpartikelfilter, problemer med automatisk gearkasse, problemer med batteridræn, elektriske problemer, problemer med styresystemet og defekte bagruder. Sammenlignet med andre biler i sin klasse har Ford B-Max ikke mange problemer.

Hvad er de almindelige problemer med Ford B-Max?

Problemer med automatisk gearkasse

Det største problem, som de fleste Ford B-Max-brugere har klaget over, er den automatiske gearkasse. Problemer med gearkassen starter allerede ved 20.000 miles. Nogle af de ting, som du kan opleve, når det sker, er glidning, vibrationer og forskellige skiftemønstre i MPV’en.

Nogle af tegnene på en dårlig automatisk gearkasse er glidning, overophedning, væskelækage, tændt motorlys, usædvanlige lyde og rystelser eller slibning. Hvis du bemærker et af disse tegn efter at have kørt over 20.000 miles, skal du vide, at du har en dårlig automatisk gearkasse.

Det kan være tidskrævende og dyrt at reparere en automatisk gearkasse, men det er meget vigtigt. Alternativt kan du beslutte dig for at udskifte hele gearkassen.

DPF-problemer

Dette problem er almindeligt på Ford B-Max udstyret med 1,5-liters motoren. Dieselpartikelfilteret (DPF) begynder at udvikle problemer, når det er blevet slukket halvvejs gennem regenereringsprocessen. Dette forårsager forurening af oliesystemet med brændstof, hvilket får olieniveauet til at stige langsomt. Som følge heraf kan det forårsage skader på motoren.

  BMW X7 - Almindelige problemer & fejl

Et andet DPF-problem er, at DPF’en bliver tilstoppet. Dette er almindeligt på tværs af Ford-modeller. Dette kan dog undgås ved regelmæssig rengøring. Men hvis DPF’et er beskadiget eller slidt op, skal du udskifte det.

Problemer med styresystemet

Et andet problem, som Ford B-Max-brugere skal forvente at opleve, er, at styresystemet har problemer. Styretøjet kan være svært at dreje eller ikke meget responsivt. Dette skyldes normalt, at der løber servostyringsvæske ud. Andre årsager kan være slidte servostyringsremme eller forurening af servostyringsvæske.

For at løse dette problem skal du starte med at kontrollere styringsvæsken. Sørg for, at bilen har det ideelle væskeniveau, og hvis væskeniveauet er lavt, skal du genopfylde det. Men hvis styringspumpen er beskadiget eller revnet, skal du muligvis udskifte den for at sikre en problemfri drift.

Problemer med afløb af batteriet

Flere brugere har rapporteret om batteridræning på deres Ford B-Max. De fleste af tilfældene skyldtes elektriske fejl i bilen. Så før du konkluderer, at du har et dårligt batteri, skal du kontrollere, om elektronikken i din bil fungerer godt. Desuden glemmer nogle mennesker at slukke for det elektriske, hvilket ender med at dræne batteriet.

Defekte bagruder

Nogle Ford B-Max-brugere har rapporteret, at de har en defekt bagrude. Som følge heraf bliver det besværligt at lukke eller åbne vinduet. Hovedårsagen til dette problem er defekte vinduestætninger. Da vinduestætningerne ikke er korrekt monteret, kan de blive defekte, efterhånden som de ældes. Så du bliver nødt til at udskifte de dårlige vinduestætninger med nye.

Elektriske problemer

Hovedårsagen til elektriske problemer på Ford B-Max er det hurtigt tømmende batteri. Så hvis batteriet bliver drænet, vil nogle elektriske dele blive påvirket. Som følge heraf kan du ende med en sprunget sikring, problemer med ledninger osv. Sørg altid for, at batteriet på din Ford B-Max altid er opladet for at undgå de fleste af disse problemer.

  Audi vs. Ford pålidelighed - Hvilken er bedre

FAQ

Er Ford B-Max pålidelig?

Ja, Ford B-Max er en meget pålidelig bil. Den er blandt de få Ford-modeller med mindre end 200 reklamationer. Desuden er prisen på reservedele og service billig, hvilket betyder, at du ikke skal bruge mange penge på at vedligeholde denne bil. De fleste pålidelighedsbureauer giver denne bil en vurdering af pålidelighed over middel, hvilket også er godt.

Er Ford B Max dyr at vedligeholde?

Nej, Ford B-Max er en af de billigste Ford-modeller at vedligeholde. Dens reservedele er billige, og det samme er servicen. Desuden er der kun få klager over bilen, hvilket betyder, at den ikke går i stykker ofte. Derudover har den en lav brændstoføkonomi og en billig vægtafgift.

Er Ford B-Max en lille bil?

Ja, Ford B-MAX er en supermini MPV. Selv om det er en lille bil, er denne bil mere rummelig end de fleste biler i sin klasse. Takket være dens hævede design, der giver mere plads til personer og last. Det er en af de bedste små MPV’er på markedet, da den er meget praktisk. Så du kan have mere med end en gennemsnitlig MPV.

Hvorfor stoppede Ford med at lave Ford B-Max?

Ford stoppede med at lave Ford B-Max, fordi den ikke var særlig rentabel. Ford havde tidligere meddelt, at man fortsat vil ophøre med at afvikle urentable modeller og erstatte dem med rentable modeller. Ford B-Max var en af disse modeller. Ejerne af denne bil er dog meget tilfredse og glade for deres køb.

  Er Ford Focus Ecoboost en god bil?

Hvor længe holder Ford B-Max?

Selv om Ford B-Max ikke har været på markedet i lang tid, er den en af de mest holdbare supermini MPV’er. I det sidste årti, som denne bil har eksisteret, har brugerne rapporteret om færre problemer, hvilket gør den meget pålidelig. Så Ford B-Max bør låse over 200.000 miles, hvis den bliver vedligeholdt godt.

Resumé

Ford B-Max er en vidunderlig supermini MPV med et rummeligt interiør og funktionelle skydedøre, og den er meget praktisk. Derudover er denne MPV brændstoføkonomisk, pålidelig og leveres med masser af sikkerhedsfunktioner. På trods af at Ford B-Max har mange gode funktioner, kommer den også med nogle problemer, som interesserede købere bør være forberedt på at håndtere.

Alt i alt er dette en dejlig og overkommelig bil, som små familier vil elske at have. Den er meget økonomisk og billig at eje. Dens startpris er dog lidt højere end konkurrenternes.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z