Ford Ranger – Almindelige problemer & fejl

Ford Ranger - Almindelige problemer & fejl

Ford Ranger er en af de bedste mellemstore lastbiler på de amerikanske veje. Denne bil føles atletisk, ser robust, stilfuld, pålidelig og rummelig ud. Som de fleste Ford-biler har den dog også nogle problemer, som køberne skal være klar til at håndtere. Men hvad er de almindelige problemer med Ford Ranger?

Almindelige problemer med Ford Ranger er motorfejl, bilen går i stå ved tomgang, høj tomgang, problemer med styretøj og transmissionsproblemer. Bemærk, at nogle problemer er almindelige i bestemte Ford Ranger-modelår. Derfor er det vigtigt at vide, hvilke modeller der er gode, og hvilke der er problematiske, før du investerer i en brugt Ford Ranger, før du investerer i en brugt Ford Ranger.

Hvad er de almindelige problemer med Ford Ranger?

Motorfejl

Mange Ford Ranger-bilister har klaget over, at deres motor har fået fejltænding. Hvis du bemærker, at din Ford Ranger går i stå, mister kraft eller har lette rystelser, er det tegn på en motorfejl. Nogle af hovedårsagerne til motorfejl er et defekt tændingsstyringsmodul, en tilstoppet brændstofindsprøjtningsventil, utætte vakuumslanger, utætte pakninger, en tilstoppet brændstofindsprøjtningsventil og en dårlig katalysator.

Den gode nyhed er, at det er nemt at reparere en motorfejl, da du blot skal lokalisere problemet og få det repareret. Besøg en professionel mekaniker for at identificere og løse problemet.

Transmissionsproblemer

Transmissionsproblemer er almindelige på næsten alle Ford Ranger-modeller. En dårlig transmission er normalt kendetegnet ved tab af gear, grove gearskift og en kontrollampe, der tænder for motoren. Før du forsøger at reparere en transmission, er det vigtigt at lokalisere problemet.

Nogle af de vigtigste årsager til transmissionsproblemer er beskadigede momentomformere, lav eller forurenet transmissionsvæske og en slidt transmission. Bemærk, at de fleste transmissionsproblemer opstår, når bilen når over 100.000 miles. Ikke desto mindre kan du reparere transmissionen ved at identificere den dårlige del og udskifte den med en ny del.

  Almindelige problemer med Mercedes C250

Det er værd at bemærke, at udskiftning af en transmission kan være dyrt og tidskrævende. Men med den rette pleje og vedligeholdelse kan de fleste transmissionsproblemer undgås.

Bilen går i stå ved tomgang

De fleste Ford Ranger-bilister har rapporteret, at deres bil har svært ved at starte fra koldt, og den tøver også i tomgang. Bemærk, at dette problem er blevet rapporteret af førere af Ford Ranger fra 1990’erne til 2000’erne. Nogle af hovedårsagerne til dette problem er en beskadiget luftindtagstemperaturføler, en dårlig kølevæsketemperatursensor, en defekt EGR-ventil og en dårlig MAP-sensor.

For at løse dette problem skal du tage bilen til en professionel mekaniker for at få den undersøgt. Reparer den dårlige eller defekte del for at forhindre, at bilen går i stå ved tomgang.

Styringsproblemer

Dette problem er almindeligt i 2007 Ford Ranger. Nogle brugere oplyste, at de begyndte at høre og føle klonk- og kliklyde i styretøjet efter at have kørt nogle få kilometer. For at løse dette problem kan du være nødt til at være tvunget til at udskifte trækstangssamlingen, styretøjsophænget og den mellemliggende aksel.

Høj tomgang for motoren

På trods af at de fleste Ford Ranger-modeller går i stå ved tomgang, har nogle modeller et endnu mere alvorligt problem. Det skyldes, at deres motor har højere tomgangshastigheder. Bemærk, at dette problem er almindeligt i modelårene 1990 til 2010.

Problemet opstår normalt, når koblingen i den manuelle gearkasse er blevet koblet fra eller efter en koldstart i biler med automatgear. Ikke desto mindre kan dette problem løses ved at opdatere softwaren i powertrain control module (PCM).

  Volkswagen Touareg - Almindelige problemer & fejl

FAQ

Er Ford Ranger en pålidelig bil?

Selv om ikke alle Ford Ranger-modelårgange er pålidelige, holder nogle af dem sig godt. Sammenlignet med de fleste biler i sin klasse er Ford Ranger langt mere pålidelig. De fleste pålidelighedsagenturer giver den en pålidelighed lidt over gennemsnittet, hvilket er fremragende. Men det er afgørende at vide, hvilke specifikke modelårgange der er pålidelige for at undgå at anskaffe sig en Ranger, der vil være en plage at have.

Hvad er den mindst pålidelige Ford Ranger?

Ford Ranger har både pålidelige og upålidelige modelår. Så før du investerer i et modelår efter eget valg, er det afgørende at vide, om er pålidelig eller ej. Det mindst pålidelige modelår af Ford Ranger er Ford Ranger 2002. Det er tæt fulgt af 2004, 2007 og 2001 Ford Ranger modelår. Disse modelår har flere problemer end andre.

Efter hvor lang tid begynder Ford Ranger at få problemer?

Det afhænger af, hvor godt du vedligeholder din bil. Hvis du normalt vedligeholder din bil godt, kan du begynde at få problemer efter at have tilbagelagt mindst 80.000 miles. Nogle Ford Ranger-modeller oplever dog problemer allerede ved 30.000 miles. Nogle 2014 Ford Ranger-ejere har f.eks. rapporteret, at deres motor er gået i stå og har fået fejltænding efter 30.000 miles.

Hvad er det mest almindelige Ford Ranger-problem?

Ford Ranger kommer med flere problemer, der omfatter motorfejl, høj tomgang, problemer med styretøj, transmissionsproblemer, bilens standsning i tomgang og meget mere. Det mest almindelige problem, som du sandsynligvis vil finde i næsten alle Ford Ranger-modelårgange, er dog transmissionsproblemer.

  BMW X7 - Almindelige problemer & fejl

Er Ford Ranger værd at købe?

Ja, Ford Ranger er en af de bedste midsize pickups eller lastbiler at købe. Den er smukt konstrueret og meget effektiv. Oven i købet er den ikke for stor og yder en fremragende præstation. Desuden har den en enestående trækkapacitet, og den er ligetil at håndtere.

Hvis du derimod er på udkig efter en luksuriøs og meget avanceret lastbil, er dette ikke den bedste løsning for dig. Dette skyldes, at interiøret er ret mangelfuldt, hvilket er et problem, da de fleste af dens konkurrenter kommer med et langt bedre interiør.

Afsluttende tanker

Ford Ranger er måske nok en pålidelig midsize lastbil, men den kommer også med flere problemer, som interesserede købere bør være opmærksomme på. Så hvis du køber en brugt Ford Ranger af høj kvalitet, er det afgørende at finde ud af, om det pågældende modelår er pålideligt eller ej.

De værste Ford Ranger-modelår at undgå er modelårene 2002 og 2004. De bedste årgange er modelårene 2011 og 2020. Uanset hvilket Ford Ranger-modelår du anskaffer dig, er det dog nødvendigt med korrekt vedligeholdelse for at sikre bilens levetid.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z