Volkswagen Touareg – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen Touareg Problemer

VW Touareg er den bedste VW SUV, fordi den er stor, kraftfuld, luksuriøs, komfortabel, fyldt med funktioner og i stand til at klare sig i terrænet. Efter 3 forskellige generationer af Touareg er denne enorme plade af metal blevet en betydelig trussel mod nogle af sine dyrere familiemedlemmer, Cayenne, Q7 og endda Bentley Benteyga.

Med hensyn til pålidelighed er Touareg’en helt hen i vejret. Modellen af 1. generation er den mest problematiske af slagsen, både fordi den var den første, og fordi den nu er 20 år gammel. 2. generation er bedre, især modellen efter faceliftet, men de problemer, som Touareg’en til tider lider under, er dyre at løse.

Den nuværende Touareg er den bedste af slagsen, både med hensyn til pålidelighed og indhold. Uanset hvad, er de mest almindelige Touareg-problemer problemer med tandkæden, problemer med gearkassen, problemer med brændstofsystemet, problemer med olielækager og problemer med klimaanlægget.

Touareg er en stor familie-SUV, hvilket betyder, at den koster en del at vedligeholde, men virkeligheden er, at alle biler fra dette segment har en tendens til at lide under dette. Du får, hvad du betaler for, hvis du vil have en stor luksus-SUV, skal du være forberedt på at betale store luksusreparations- og vedligeholdelsesomkostninger.

VW Touareg – Problemer med styringskæden

VW Touareg og mange andre VW-modeller er kendt for at lide af problemer med motorens timingkæde, mere specifikt timingspænderen, der har tendens til at løsne sig efter et stykke tid. Dette kan medføre, at kæden kan skabe en massiv skade på motoren, hvilket betyder, at der skal tages hånd om det med det samme.

  Almindelige BMW 645ci problemer

Dette er desværre et problem, der typisk er for 2,0L VW-motoren, som tilbydes i mange VW-produkter. Hvis du vælger en 6-cylindret motor af højere kvalitet, burde disse være lige så almindelige, hvis du vælger en 6-cylindret motor. Uanset hvad, skal du altid holde øje med motorens timing-system, uanset motor og mærke.

VW Touareg – Problemer med gearkassen

Som nævnt i begyndelsen er Touareg en ret kompetent bil til terrænkørsel, men virkeligheden er, at VW aldrig har haft til hensigt, at Touareg skal køre nogen større terrænkørsel. Problemet her er, at frontdifferentialet begynder at forårsage alle mulige problemer, som ender med, at gearkassen laver alle mulige klynkende lyde.

Ejere har rapporteret, at dette problem kan påvirke gearkassen mere alvorligt, især hvis der ikke bliver taget hånd om differentialen i tide. Som sådan bør du tage din Touareg med til forhandleren, da de vil instruere dig i, hvad der er din bedste fremgangsmåde.

VW Touareg – Problemer med brændstofsystemet

Det værste problem i 2. generation af Touareg er nok det med brændstofpumpen. Problemet her er, at brændstofpumpen har en tendens til at stoppe med at fungere uden en åbenlys grund, hvilket betyder, at bilen går i stå. Dette er naturligvis et stort problem, hvis det sker ved motorvejshastigheder, da det kan ende katastrofalt.

Nogle få ejere har rapporteret om dette problem allerede ved 40.000 miles, mens andre har sagt, at de har oplevet disse problemer flere gange. Uanset kilometertal bør du være meget opmærksom på brændstofpumpen for at forsøge at afbøde nogle af disse omkostninger.

  Volkswagen ID.4 - Almindelige problemer & fejl

VW Touareg – Olielækager

VW Touareg har en tendens til at opleve problemer med olielækager, især på modeller med højere kilometertal. Problemet her er overvejende plastikpakningsdækslet, der med tiden bliver skørt og får motoren til at lække olie. Disse kan udskiftes relativt nemt, hvilket betyder, at du bør tage dig af dem, når du bemærker, at der opstår lækager.

Mange har fortalt, at Touareg også lækker olie fra tætningsringen omkring motorhastighedssensoren. Denne sensor er placeret mellem brændstofpumpen og vandpumpen. Den gode nyhed er, at disse tætningsringe er billige at købe, men den dårlige nyhed er, at det ikke er den nemmeste løsning.

VW Touareg – problemer med klimaanlæg

Mange VW Touareg-ejere har klaget over, at bilen udsender en muggen lugt i det indre. Dette problem skyldes, at der ophobes kondensvand inde i varmelegemet, som senere finder vej ind i kabinen. Du er nødt til at rense systemet fra tid til anden for at håndtere dette problem, men du kan ikke løse det for altid.
Hvis du ikke tager fat på problemet tidligt nok, kan kondensopbygningen potentielt forårsage skader på nærliggende komponenter, som skal udskiftes.

FAQ-afsnit

Hvor længe kan en VW Touareg holde?

VW Touareg er kendt for at holde rigtig længe, hvis den bliver passet ordentligt. Som tidligere nævnt koster det en del penge at vedligeholde en luksus-SUV, hvilket betyder, at du bliver nødt til at betale en del penge for at holde en Touareg i fejlfri drift.

Det giver dog god mening at gøre det med en bil som Touareg, da mange mennesker beholder disse i årtier. Selv om de, når de bliver ældre, mangler visse funktioner, vil den primære køreoplevelse altid være luksuriøs og komfortabel.

  Er Volkswagen Tiguan en god bil?

Skal jeg købe en VW Touareg?

Hvis du er på udkig efter en mellemstor til stor luksus-SUV til familier, bør Touareg helt klart være på din radar. Du bør fokusere din opmærksomhed på enten 2. generation eller den nyere model. Andengenerationsmodellen efter faceliftet giver den bedste værdi af alle modellerne, fordi den er gammel nok til at blive afskrevet, men ny nok til at føles moderne.

Du bør undgå 1. generationsmodellen, fordi det er en ret gammel bil. 1. generations Touareg er ikke særlig dyr at købe, men den koster meget at vedligeholde.

Er VW Touareg baseret på Porsche Cayenne?

Mange mennesker tror, at Touareg er en billigere version af Porsche Cayenne, men virkeligheden er, at dette ikke er tilfældet. De to er ganske vist baseret på det samme chassis, men Cayenne er 2 niveauer over Touareg’en.

Det er en almindelig foreteelse i dag, at mange biler deler samme platform, men det gør dem ikke ligeværdige. Der er ganske vist visse ligheder, men Cayenne er en mere førsteklasses model i alle mulige omgivelser.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z