Volkswagen Atlas – Problemer & Fejl

Volkswagen Atlas Problemer og fejl

Volkswagen Atlas/Teramont er den største VW SUV, der er bygget på VAG’s egen MQB-platform. Atlas er lidt af en erstatning for VW Touareg, fordi 2016 Atlas nu er den eneste store VW SUV, der tilbydes i Nordamerika.

Atlas skal konkurrere med Mercedes GLE, BMW X5, Audi Q7 og alle de andre luksus-SUV’er i mellemstor til stor størrelse. Atlas benytter den klassiske, kasseformede store SUV-form og fås i mange forskellige udgaver. VW har også opdateret Atlas til modelåret 2021, hvilket betyder, at den er frisk fra produktionsbåndet.

VW Atlas ser ud til at være helt hen i vejret, når det kommer til pålidelighed, men det er ofte tilfældet med store komplekse luksus-SUV’er. De mest almindelige VW Atlas-problemer er defekte brændstofinjektorer, problemer med motorafbrydelse, lækager af kølevæske, problemer med brændstofpumpen og defekte urspring.

Nogle VW Atlas-problemer kan koste et par tusinde dollars at løse, mens andre ikke er så overdrevne. Alt i alt skal du være forsigtig, hvis du er på markedet for en af disse, fordi manglende vedligeholdelse er kendt for at gøre dem ekstremt dyre at eje i det lange løb.

VW Atlas – problemer med brændstofindsprøjtning

Da Atlas bruger en overflod af motorer med direkte indsprøjtning, har den brug for velfungerende brændstofindsprøjtningsdyser. Injektorerne på Atlas er imidlertid tilbøjelige til at knække eller endda lække. Når dette sker, ødelægger det ilt-brændstof-forholdet fuldstændigt, hvilket kan forårsage enten mindre eller ekstremt alvorlige motorskader.

Sørg for at inspicere injektorerne både visuelt og med et diagnostisk værktøj af høj kvalitet, da det ofte er svært at finde ud af, hvilken injektor der er årsag til alle problemerne. Uanset hvad, skal du handle hurtigt, da langvarige problemer med injektorerne potentielt kan ødelægge motoren fuldstændigt.

  Almindelige problemer med Mercedes GLB

VW Atlas – Problemer med motorafbrydelse

Mange VW Atlas-ejere har rapporteret, at deres biler lider af slibelyd, når du lukker motoren ned, hvilket er virkelig bekymrende i betragtning af, at Atlas er en relativt ny bil. Mange ejere har henvendt sig til VW, men VW har svaret, at det er normalt at høre disse lyde, hvilket helt sikkert ikke er sandt.

Det viser sig, at problemet er blevet sporet til særlige problemer med den fjeder, der sidder i momentomformeren. Nogle VW-specialister udtaler, at dette ikke rigtig er et problem, der kan forårsage nogen form for skade, men det er ikke noget, som nogen ønsker at opleve fra en stor, dyr og relativt ny bil.

VW Atlas – Lækage af kølevæske

Mange VW Atlas-ejere har også rapporteret om, at deres Atlas-modeller lider af kølevæskelækager. Kølevæske er en vigtig væske, der har til opgave at sørge for, at motoren altid fungerer ved den korrekte temperatur. Den smører også motoren og renser den. Hvis kølevæsken er utæt, går alle disse beskyttende egenskaber tabt, hvilket bringer motoren i stor fare.

Nogle VW-mekanikere vil fortælle dig, at dette er normalt, men virkeligheden er, at det ikke er det. VW er kendt for at reparere dette, hvis din Atlas er dækket af en garanti. Som sådan skal du sørge for at kontrollere, om kølevæskeniveauet er konstant. Hvis ikke, skal du tage bilen til et værksted hurtigst muligt.

  Passer Mercedes-hjul til VW

VW Atlas – Problemer med brændstofpumpe

Brændstofpumpen har til opgave konstant at forsyne motoren med det nødvendige brændstof, så bilen kan køre. Hvis brændstofpumpen begynder at forårsage problemer, vil du ikke kunne starte bilen, eller bilen vil sandsynligvis gå i stå. Uanset hvad, gør en defekt brændstofpumpe bilen uegnet til brug i trafikken.

Brændstofpumpen er ikke nødvendigvis en forbrugsdel i de fleste biler derude, hvilket betyder, at en sådan ikke bør svigte på en bil, der kun er få år gammel.

VW Atlas – Problemer med urfjedre

Problemet med clockspringet er et relativt almindeligt problem på mange VAG-produkter, hvor styresystemet begynder at lide af knirkende lyde, når du aktiverer fuld ratlåsning. Problemet her er, at hvis urfjederen faktisk svigter, vil det sandsynligvis ødelægge alle dine styringsrelaterede systemer såsom fartpilot, airbags og mange flere komponenter.

Det ser ud til, at en udskiftning af clockspringet koster omkring 600 dollars, hvilket ikke er noget, som nogen ønsker at bruge på en relativt ny bil. Hvis din bil er under garanti, skal du derfor sørge for at forhøre dig om udskiftning af urfjederen under garantien. Hvis de ikke er villige til at gøre det, bør du presse dem lidt, før de gør det, da dette ikke er en normal forekomst.

FAQ-afsnit

Er VW Atlas en god bil?

Det afhænger af, hvem du spørger. Nogle mener, at VW Atlas er en fantastisk bil, og at den giver stor værdi, især sammenlignet med nogle af dens dyrere tyske konkurrenter. På den anden side siger nogle, at Atlas ikke er pengene værd, fordi den koster mindre end nogle af sine tyske rivaler, men alligevel koster den mere at vedligeholde.

  Volkswagen Arteon - Problemer og fejl

Uanset hvad, er det umuligt at sige, at Atlas er en dårlig bil, fordi det er VW’s flagskibs-SUV. Problemer med store SUV’er er almindelige, hvilket betyder, at Atlas ikke er anderledes end biler som X5, GLE eller Q7.

Er VW Atlas meget vedligeholdelseskrævende?

VW Atlas er ganske vist meget vedligeholdelseskrævende, men det er mange biler fra dette segment også. For at en stor luksus-SUV kan være fuldt funktionsdygtig selv efter årtiers brug, har den brug for konstant og grundig vedligeholdelse. Det er ikke let at sige, hvor dyr Atlas kan være, men det er helt sikkert deroppe.

Ikke desto mindre bør du vedligeholde din Atlas tidligt for ikke at skulle bruge enorme beløb senere hen. Biler som disse er meget vedligeholdelseskrævende, fordi de byder på mere end de fleste biler.

Er VW Atlas sikker?

VW Atlas er en 5-stjernet bil, når det kommer til sikkerhed. Stort set alle moderne softwaresikkerhedssystemer findes i Atlas, men mange af dem er en del af dyre pakker. Atlas er mere eller mindre på niveau med alle andre luksus-SUV’er, hvilket betyder, at sikkerheden slet ikke er et problem.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z