Volkswagen Arteon – Problemer og fejl

Volkswagen Arteon Problemer

Volkswagen Arteon er efterfølgeren til den elskede Passat CC og er positioneret som en mere prisvenlig Audi A5 Sportback. Det gode er, at Arteon deler mange af sine dele med andre VW-produkter, fordi det har en tendens til at øge pålideligheden. Det dårlige er også det faktum, at Arteon deler mange af sine dele med andre VW-produkter, hvilket betyder, at den måske ikke er speciel nok.

Uanset hvad er Arteon en rigtig flot bil, og den formår at skille sig ud blandt mange andre tyske firedørs coupéer. Det ser også ud til at være en relativt pålidelig bil, men den lider dog af et par særlige problemer, som er værd at nævne.

De mest almindelige VW Arteon-problemer er forbundet med bremserne, forskellige udstyrs- og trimproblemer, problemer med hybridsystemet, problemer med det bageste ophængningsleje og problemer med soltaget. De fleste af disse kan løses proaktivt, men kun hvis det lykkes dig at stoppe dem i tide.

Alt i alt er Arteon en pålidelig bil, især modellerne efter faceliftet. Ikke desto mindre bør du være meget opmærksom på alle disse problemer, hvis du ønsker at købe det sundeste eksemplar derude.

VW Arteon – Problemer med bremser

Bremsestangen synes at opleve problemer, fordi den ikke er skruet ordentligt fast til bremseforstærkeren. Det betyder, at stangen potentielt kan løsne sig under kørsel, hvilket kan afbryde bremsepedalen helt fra bremseforstærkeren. Derfor vil dine bremser være ødelagte, og den eneste måde, du kan standse på, er ved at bruge nødbremsefunktionen eller parkeringsbremsen.

Dette er naturligvis en enorm sikkerhedsrisiko, og derfor har VW udsendt en tilbagekaldelse for alle Arteon-modeller fra 2019-2021. Nogle siger, at der er et par tusinde Arteon-modeller, der er berørt af dette problem, så sørg for at undersøge, om den model, du er interesseret i, fik løst disse problemer.

  Almindelige problemer med Mercedes W124

VW Arteon – Problemer med udstyr og trim

Arteon ser ud til at lide af forskellige udstyrs- og trimrelaterede problemer, som kan give alle mulige problemer på vejen. Et godt eksempel på dette er det forkert fastgjorte bagagenet, der potentielt kan løsne sig under kørslen. Mange ejere har klaget over, at dette fik deres bagage til bogstaveligt talt at flyve ind i passagerrummet.
VW har også udsendt en tilbagekaldelse for nogle af disse problemer for mere end 20.000 Arteon-modeller over hele verden. Problemer som disse plagede ikke kun Arteon-modellen, men også VW Golf Mk8 og VW ID.4.

VW Arteon – problemer med hybridsystemet

Nogle af hybrid Arteon-modellerne lider også af en underlig fabrikationsfejl, hvor det kabel, der forbinder det positive 12V-batteri og batteriets hovedsikringsboks, kan være blevet byttet om. På grund af dette vil sikringsboksen ikke være i stand til at udføre sit arbejde korrekt, hvilket betyder, at batteriet potentielt kan overskride den tilladte temperaturgrænse.

Dette kan potentielt føre til en brand, hvilket bestemt ikke er noget, som nogen ønsker at opleve. VW har også udsendt en tilbagekaldelse på grund af dette, og mere end 4.000 forskellige VW-modeller er blevet berørt. Sørg for at være meget opmærksom på dette problem, da det kan forårsage katastrofale skader, hvis der ikke tages hånd om det.

VW Arteon – problem med ophængningslejer

Baghjulslejet på baghjulet har en tendens til at få problemer efter et stykke tid, fordi det ikke blev monteret korrekt fra fabrikken. Ikke mange Arteon-modeller er blevet ramt af dette problem, men problemet er så alvorligt, at det potentielt kan ødelægge bilens evne til overhovedet at køre i en lige linje.

  Almindelige problemer med Audi A4 B8

Du bør også undersøge, om den Arteon-model, du kigger på, også har oplevet lignende problemer. Nogle siger, at kun en enkelt Arteon-model har været omfattet af tilbagekaldelsen, mens andre oplyser, at det sande antal er ukendt. Uanset hvad er problemet bekymrende, og det er alligevel ikke så svært at kontrollere hjullejerne for tegn på utilstrækkelig hærdning.

VW Arteon – Problemer med soltaget

Arteon-modeller fremstillet mellem 2016 og 2018 har tendens til at opleve problemer med soltagspanelet. VW har sagt, at på grund af et fremstillingsproblem er nogle Arteon-modeller blevet fremstillet med en forkert soltagsgrunder, hvilket kan medføre, at soltagspanelet kan løsne sig.

Hvis det faktisk sker under kørsel, kan soltaget potentielt flyve af bilen og bringe alle omkring bilen i fare. VW har derfor også udsendt en tilbagekaldelse på grund af dette, og det er ikke helt klart, hvor mange Arteon-modeller der er blevet berørt.

FAQ-afsnit

Er VW Arteon det værd?

VW Arteon er en af de mest interessante biler på markedet i disse dage, fordi den byder på et virkelig stilfuldt ydre design matchet med et relativt ordinært udseende interiørdesign. Det er ret ærgerligt, at Arteon ikke rigtig virker mere premium end Passat, selvom den koster en del flere penge.

Uanset hvad er Arteon faktisk en af de mest praktiske sedaner på markedet takket være et kolossalt bagagerum. Arteon kører meget mere sofistikeret sammenlignet med Passat, som også har en tendens til at konkurrere med nogle af sine dyrere konkurrenter, når det kommer til kørsel.

  Almindelige problemer med Mercedes GL450

Skal jeg købe VW Arteon?

Det afhænger af, hvad du ønsker og har brug for fra en bil. VW Arteon er i stand til at konkurrere med nogle af sine dyrere konkurrenter, mens den også formår at mangle på visse områder. Det er let at anbefale at købe Arteon, fordi det er en ønskværdig bil generelt.

Men når det kommer til værdi, er det ikke helt sikkert, at prisforskellen mellem en Audi A5 og VW Arteon er stor nok til at gå efter Arteon. Alt i alt afhænger det af den aftale, du kan lave, så hvis det giver mening økonomisk, og du kan lide Arteon, bør du kigge nærmere på at købe en.

Er VW Arteon på vej ud af produktion?

Nogle rapporter siger, at VW Arteon snart vil ophøre med at blive produceret. Det er værd at nævne, at VW stoppede med at tilbyde Arteon på nogle markeder som Canada, mens andre markeder som USA og Europa for nylig har fået den mere opdaterede version af Arteon.

Vi bliver nødt til at vente og se, hvor godt Arteon kommer til at sælge i de kommende år, da det sandsynligvis vil være den vigtigste faktor, når det kommer til at afgøre, om Arteon skal fortsætte produktionen med en helt ny generation.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z