Almindelige problemer med Mercedes GL450

Mercedes GL/GLS-modellerne repræsenterer top-eliten af Mercedes’ luksus-SUV’er i fuld størrelse, der er skabt med henblik på den yderste komfort for alle syv passagerer. Disse biler er store, brede, tunge og lange, hvilket betyder, at de ikke er de letteste biler at køre, men de er nogle af de mest komfortable biler.

Med en så stor masse følger et par tydelige forbehold, hvoraf mange er direkte forbundet med alle de problemer, som GL450-modellerne oplever. GL450 var i produktion mellem 2007 og 2017, og i den periode er GL løbende blevet forbedret, indtil den blev erstattet af GLS.

Den første generation af GL450 (X164) blev introduceret i 2006, og den lider hovedsageligt af problemer med airbags, affjedringsproblemer og problemer med styretøj. Anden generation af GLE450 (X166) blev introduceret i 2013. Denne GL450-model er meget mere opdateret, og den er mere pålidelig end den første generation.

De mest irriterende problemer, der plager den 2. generation af GL450, er elektriske problemer, sæderelaterede problemer og motorproblemer. Man kan roligt sige, at alle GL-modeller er komplekse og dyre at vedligeholde, hvilket gør dem udsat for alle mulige problemer, hvis de ikke bliver passet ordentligt.

Mercedes GL450 (X164) airbag problemer

X164 GL450 var også en del af den frygtede Mercedes Takata-tilbagekaldelse, som omfattede alle mulige defekte airbags og defekte airbagudløsningssystemer i stort set alle Mercedes-modeller fra den tid. Problemet her er, at så mange Mercedes-modeller var berørt, og derfor er der stadig mange Mercedes-modeller med uløste airbag-relaterede problemer ude og køre.

Hvis du er interesseret i at købe en brugt X164 GL450 eller en anden Mercedes fra den tid, bør du undersøge, om den bil, du kigger på, har fået løst alle disse problemer. Hvis ikke, risikerer du potentielt dødelige konsekvenser, da du aldrig har tillid til dine airbags.

  Almindelige problemer med Mercedes W123

Mercedes GL450 (X164) affjedringsproblemer

GL450 er Mercedes’ flagskib, den syvsædede full-size SUV, hvilket betyder, at den får Mercedes AIRMATIC-luftophængssystem. Dette system er ikke så dårligt, som alle tror, men det er dog kun tilfældet, hvis systemet faktisk er blevet vedligeholdt korrekt.
De mest almindelige problemer med GL450-luftophæng omfatter problemer med at synke og problemer med luftkompressoren. Nogle gange begynder trykket at lække, hvilket resulterer i, at bilen enten synker helt eller synker til den ene eller den anden side.

Mercedes GL450 (X164) problemer med styretøj

Tidlige GL450-modeller er kendt for undertiden at have ret alvorlige problemer med styresystemet. Problemer som f.eks. at servostyringen låser sig under kørsel er ikke noget, man ønsker at opleve, men desværre gjorde mange GL450-ejere det.

Desuden rapporterede mange ejere også om et tungt rat og inkonsekvent kraftassistance ved rattet.

Mercedes GL450 (X166) elektriske problemer

Anden generation af GL450 ser ud til at være meget mere pålidelig end første generation af modellen, men det er sikkert at sige, at selv denne full-size SUV ikke er uden sin andel af problemer. Et af de mest almindelige X166-problemer er elektriske, såsom et defekt blindvinkelassistentsystem, problemer med ledningsnettet eller nogle særligt interessante vandrelaterede problemer.

Alt i alt kommer disse i en række forskellige problemer, hvilket betyder, at du måske oplever problemer med din forrudevisker, mens en anden ejer måske oplever problemer med et andet elektrisk element.

  BMW X1 Problemer & Fejl

Mercedes GL450 (X166) sæderelaterede problemer

Både den første og især den anden generation af GL450 er kendt for at have helt dumme hovedstøtterelaterede problemer. Da GL450 for det meste bruges til at køre store familier, har mange ejere klaget over, at de ikke kan fjerne nakkestøtterne på 2. række helt for at kunne montere en barnestol korrekt.

Ejerne anfører, at disse nakkestøtter gør de yngre passagerer på anden række ubehagelige, mens andre anfører, at GL450 er ekstremt usikker på grund af dette. Mercedes har aldrig reageret fuldt ud på dette problem og har heller ikke tilbudt en løsning.

Mercedes GL450 (X166) motorproblemer

GL450 er ikke en bil, der er kendt for en stor mængde motorrelaterede problemer, men nogle ejere rapporterede om olielækager, lejlighedsvise problemer med motorkøling eller radiatorlækager. Der er nogle tilfælde, hvor få ejere klagede over, at motoren døde helt, selv uden at bilen passerede 50k mile-mærket.

De fleste rapporter indikerede, at disse tilfælde skyldtes menneskelige fejl på samlingsfabrikken, og at de ikke er forbundet med alle GL450-modeller. Alt i alt er motorerne i disse kæmpestore biler relativt pålidelige, men kun hvis man vedligeholder dem korrekt og i rette tid.

FAQ-afsnit

Er X164 GL450 bedre end X166 GLE450?

Den senere X166 GLE450 er den bedre bil at købe, fordi den er meget mere moderne, og fordi den også er meget mere pålidelig. Den første generation af X164 GL er nu en relativt gammel bil, hvilket betyder, at der kan opstå mange potentielle problemer ved at eje en så kompleks og gammel bil.

På den anden side er X166 stadig rimeligt up to date, hvilket betyder, at den kan fås med de fleste moderne teknologier. GLS var faktisk kun en opfrisket X166, hvilket betyder, at den sidste generation af GL mere eller mindre er det samme som den første generation af GLS.

  Er det dyrt at eje en Mercedes?

Er Mercedes GL450 dyr at vedligeholde?

Alle tyske luksus store luksus SUV’er er dyre at vedligeholde, fordi de bruger store motorer, store dæk, store bremser, og de er ret tunge, hvilket betyder, at alt dette skal håndteres med vægten. Mange steder står der, at du skal være forberedt på at betale op mod 2.000 dollars hvert år for vedligeholdelse af GL.

Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da disse biler er store og fyldt med alle mulige teknologi- og komfortgadgets.

Er Mercedes GL450 sikker?

Begge generationer af GL450 er sikre, men den nyere X166-generation er endnu mere sikker. Mercedes har gjort sit bedste for at gøre disse biler så sikre som muligt, fordi de almindeligvis bruges til familietransportopgaver. Takata-tilbagekaldelsen og alle de sæderelaterede problemer ødelægger dog billedet en smule.

Uanset hvad, skal du, hvis du er interesseret i at købe en brugt GL-model, sørge for at få den til en grundig inspektion før købet og sikre dig, at alle de førnævnte problemer bliver behandlet under denne inspektion.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z