Almindelige problemer med Mercedes GLK350

Mercedes Benz GLK350 er forgængeren til den nuværende Mercedes GLC, hvilket betyder, at den er positioneret som en kompakt familie Mercedes luksus SUV. GLK er baseret på C-klassen og repræsenterer C-klassen af Mercedes SUV’er.

I betragtning af at C-Klassen er en af de bedst solgte Mercedes-modeller nogensinde, kommer det ikke som nogen overraskelse, at GLK også var en af de bedst solgte Mercedes-biler på daværende tidspunkt. Det betyder dog ikke, at GLK350 ikke kommer med sin del af problemer, især da GLK først blev introduceret tilbage i 2006.

Et af de mest almindelige og mest stressende problemer, der plager GLK350, er relateret til airbags. GLK350 er også kendt for at have problemer med brændstofsystemet, det elektriske system, affjedringsproblemer og visse motor- og motorkølerelaterede problemer.

Alt i alt er GLK350 en rimelig pålidelig bil, men som med enhver Mercedes har den brug for konstant og rettidig vedligeholdelse, ellers vil bilen begynde at udvikle problemer, der er langt mere besværlige og dyre at løse.

Mercedes GLK350 airbag problemer

Takata-tilbagekaldelsen er en af de mest omtalte Mercedes-tilbagekaldelser i historien på grund af de frygtede airbagproblemer, som den har tendens til at forårsage, hvis bilen ikke bliver repareret. Disse problemer omfatter airbags, der ikke udløses, når det er nødvendigt, airbags, der udløses uden grund, og mange andre airbagrelaterede problemer.

Det største af dem er muligvis, hvordan Mercedes har forsøgt at løse disse problemer. Så mange Mercedes-modeller er en del af Takata-tilbagekaldelsen, hvilket betyder, at disse problemer tager alt for lang tid at løse. Så meget, at der stadig er mange biler derude, som endnu ikke er blevet rettet. Uanset hvad, skal du altid sørge for at tjekke, om den GLK, du er interesseret i, var en del af Takata-tilbagekaldelsen.

  Mercedes E350 - Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes GLK350 problemer med brændstofsystemet

Et andet relativt almindeligt og lige så stressende GLK350-problem er det, der vedrører brændstofsystemet. Mange ejere rundt om i verden oplyser, at GLK350 har tendens til at udsende kraftige brændstoflugter, når du fylder den op. Nogle siger, at dette problem kun opstår, når de fylder bilen helt op, mens andre siger, at brændstoflugten er allestedsnærværende.

Problemet her er, at disse typisk peger på en brændstoflækage et sted i systemet, hvilket betyder, at de kan skabe potentielle sikkerhedsrisici. Mange ejere har rapporteret, at problemer som disse koster mange penge at løse, især dem, der består af brændstoflækager under bagsædebænken.

Mercedes GLK350 elektriske problemer

GLK350 har også flere elektriske problemer, som består i, at bilen ikke kan starte, at den går i stå, at den går i stå, at der er problemer med instrumentbrættet, og at der er problemer med genkendelse af nøgler. Ældre GLK-modeller er også kendt for at have problemer med udvendig belysning og mange af bilens tilbehør.

Nogle ejere rapporterede, at deres GLK350-modeller også oplevede, at rattet låste sig uden en egentlig årsag. Instrumentklyngen har en tendens til at lyse op som et juletræ, hvilket senere resulterer i, at bilen giver anledning til en fejl i rattelåsesystemet.

Mercedes GLK350 problemer med ophængning

Mercedes GLK350 fås med to forskellige affjedringssætninger, der omfatter traditionelle stålfjedre og det mere avancerede Mercedes AIRMATIC-luftfjedringssystem. Det mest almindelige problem med den traditionelle opsætning med skruefjedre skyldes den forreste stabilisatorstang, der har tendens til at give alle mulige uregelmæssigheder under kørslen.

  Er det en dårlig idé at købe en brugt Mercedes?

AIRMATIC-systemet er kendt for at forårsage alle mulige problemer, hvis du ikke vedligeholder det korrekt. Dette er desværre en almindelig foreteelse i mange Mercedes-modeller, især dem med en del kilometer på kilometertælleren. AIRMATIC-systemerne har en tendens til at lække, og luftstøddæmperne er tilbøjelige til at blive for tidligt nedbrudt, hvis de ikke vedligeholdes korrekt.

Mercedes GLK350 problemer med motor og motorkøling

Et af de mest almindelige motorrelaterede problemer med GLK350 er de uforudsigelige og tilsyneladende stressende bilstop. Disse har tendens til at være relateret til mange elektriske problemer såsom problemer med alle mulige sensorer eller potentielt endda med selve motoren.

Motoren er kendt for at lække olie, især på modeller med højere kilometertal, hvilket kan være skadeligt for mange andre komponenter i nærheden. Mange ejere rapporterer, at olielækager som disse ofte finder vej ind i køleren, hvilket forårsager alle mulige problemer hen ad vejen.

FAQ-afsnit

Er GLK350 det værd?

Mercedes GLK350 er forgængeren til den nuværende Mercedes GLC, som er en af de mest solgte Mercedes SUV’er nogensinde. Hvis du er vild med tanken om at eje en Mercedes luksus-SUV i kompakt størrelse, som ikke kommer til at sprænge banken, bør du tjekke Mercedes GLK350 ud.

Sørg dog for at kigge efter en, der er blevet vedligeholdt ordentligt, og en, der ikke har så mange kilometer på uret. Mange mennesker har en tendens til at købe brugte Mercedes-biler til overkommelige priser for blot at finde ud af, at disse typer biler har tendens til at opleve problemer mest.

  BMW X1 Problemer & Fejl

Er GLK350 bedre end GLC?

Nej, det er den ikke. GLK var aldrig rigtig et hit, når det kommer til design, da den så lidt for seniorvenlig ud. Mange mennesker har sagt, at GLK’en simpelthen var for kasseformet, og at et kasseformet design på en så lille SUV ser lidt mærkeligt ud.

Derfor besluttede Mercedes at bruge glattere linjer på GLC, hvilket helt klart har gjort den mere tiltalende og mere ungdommelig. Interiørmæssigt er GLC langt bedre end GLK, fordi GLK var afhængig af Mercedes’ tidligere generation af interiørdesign, som nu er alvorligt forældet.

Er GLK350 en pålidelig bil?

Mercedes GLK350 er faktisk en Mercedes SUV med en pålidelighed, der ligger over gennemsnittet, især for de senere generationer. Det betyder, at GLK350 er en af de mest pålidelige Mercedes-modeller i den moderne tid, hvilket bestemt er værd at fremhæve.

Desuden koster GLK’eren ganske vist mange penge at vedligeholde, men stadig ikke så meget som de fleste Mercedes SUV’er. Det betyder, at en velholdt GLK350 har potentiale til at holde rigtig længe, samtidig med at den ikke er overdrevent dyr at vedligeholde.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z