Mercedes GLK350 – Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes GLK350 (X204) er en kompakt luksus-SUV, som Mercedes fremstillede mellem 2006 og 2015. I denne periode har Mercedes formået at sælge mere end 200.000 af dem alene i USA. Det betyder, at der er en hel del af disse, der ligger og venter på at blive købt.

GLK350 er den almindelige, almindelige GLK-model, der bruger en 6-cylindret motor og kommer med Mercedes 4MATIC. GLK350 er også en af de mest populære GLK-modeller lige siden den blev lanceret, og mange anser den for at være den bedste GLK-model for pengene derude.

Designmæssigt har GLK en tendens til at dele meningerne en del, da mange mener, at den ser alt for ældre ud. AMG-pakker har dog en tendens til at gøre det udvendige design betydeligt mere levende. Interiøret er ikke så specielt, fordi det bruger et Mercedes interiørdesignsprog fra to årtier siden.

GLK350 er en overraskende pålidelig bil, men kun hvis du vedligeholder den korrekt. Praktisk set er GLK mere end anstændig, da den tilbyder masser af hoved-, ben- og lastrum. Den kan også fås for ikke helt så mange penge, hvilket gør GLK350 værd at overveje.

Mercedes GLK350 – Kraftværket

Den første iteration af GLK350 bruger en 3,5L 6-cylindret motor med 272 hk og 258 lb-punkts drejningsmoment. Den leveres med Mercedes 7G-Tronic automatgear, 4MATIC AWD-system, og den er i stand til at returnere 28MPG kombineret, hvilket var et ret anstændigt resultat for den tid.

Senere har Mercedes også inkorporeret Blue Efficiency-teknologien i GLK350, hvilket betyder 306 hk og 272 lb-ft drejningsmoment. 7G-Tronic er også til stede i denne model, og det samme er Mercedes’ eget 4MATIC AWD-system.

  Hvilken model er den mindste Mercedes SUV?

Blue Efficiency GLK350 blev indført for at opnå et bedre MPG-resultat, hvilket betyder, at BF GLK350 kan give 34MPG, hvilket er meget bedre sammenlignet med den tidligere generation. Man kan roligt sige, at den drivlinje, der findes i GLK350, er mere end rigeligt i forhold til GLK’ens vægt og størrelse.

3,5L-motoren er tunet til lineær og sofistikeret kraftoverførsel, hvilket betyder, at den føles, som en ægte Mercedes SUV bør.

Mercedes GLK350 – Design og chassis

GLK350 fra før-faceliftet ser kasseformet og temmelig fantasiløs ud for en Mercedes. Mange Mercedes-entusiaster mener, at GLK’en fra før-faceliftet er den mindst attraktive kompakte SUV fra Mercedes i historien, da den ser alt for ældrevenlig og kedelig ud.

AMG-pakken er mere eller mindre en nødvendighed for både præfacelift- og postfacelift-GLK’en, selv om faceliftet i sig selv er en betydelig designopgradering i forhold til præfaceliftmodellen. GLK’s interiør ser og føles førsteklasses og holdbart, men der anvendes komponenter af ældre generation, hvilket gør, at interiøret føles forældet i dag.

Det er også sikkert at sige, at GLK er ret specifikationsafhængig, hvilket betyder, at nogle versioner af GLK ser mere lovende ud end andre. Skønhed ligger i beskuerens øje, men næppe nogen beskuer vil anse GLK for smuk.

Mercedes GLK350 – Pålidelighed og potentielle problemer

Mercedes GLK350 er en Mercedes, der ligger over gennemsnittet, når det gælder pålidelighed, især hvis den vedligeholdes korrekt. Det betyder, at GLK er en af de mest pålidelige nyere Mercedes-modeller. Det betyder dog ikke, at GLK ikke kommer med sin rimelige andel af problemer.

  Bedste olie til Mercedes dieselmotorer

De mest almindelige GLK350-problemer er forbundet med airbags, el, affjedringsproblemer og motorkølerelaterede problemer. De mest stressende problemer, som GLK har tendens til at opleve, er dem, der er forbundet med den frygtede tilbagekaldelse af Takata-airbags, som virkelig er en stor sikkerhedsrisiko.

Mercedes GLK350 – Praktiske egenskaber og værdi

I dag kan du finde en anstændig GLK350-model mellem 15k-$30k. Det betyder, at en nyere GLK350 med færre kilometer på uret kan købes for omkring 25.000 dollars, hvilket bestemt er det værd. GLK350-modeller med højere kilometertal fra før faceliftet kan endda købes for tæt på 10.000 USD.

GLK350 er positioneret som en familie-SUV, og det er ret tydeligt, når man ser på al den plads, som GLK350 tilbyder. Der er mere end nok plads til op til 5 passagerer takket være en ret høj taglinje og masser af plads til fødderne. Der er også mere end rigeligt med lastrum til 99% af personerne.

FAQ-afsnit

Er Mercedes GLK350 sikker?

Mercedes GLK350 er faktisk en sikker bil, fordi Mercedes altid har formået at tilbyde overlegent sikre biler. Det er rigtigt, at GLK350 ikke leveres med alle de avancerede Mercedes-softwaresystemer til aktiv sikkerhed, men nogle af dem er til stede selv i de ældste GLK-modeller.

Man kan også roligt sige, at GLK er ret specifikationsafhængig, når det gælder sikkerhed. Du skal også huske, at nogle GLK-modeller stadig oplever airbagrelaterede problemer, som skal løses, hvis du ønsker at eje en sikker bil i det hele taget.

Er Mercedes GLK350 en terrængående bil?

Mercedes GLK350 er en SUV, men det er ikke rigtig en ægte offroadbil, da Mercedes har designet GLK350 til først og fremmest at være en familie-SUV. De fleste mennesker, der har købt GLK, har aldrig haft til hensigt at bruge den til offroadkørsel, og det er Mercedes klar over.

  Hvilken Mercedes Sedan er den hurtigste?

Derfor har Mercedes designet GLK til først og fremmest at være en bil, der er egnet til landevejskørsel. Det betyder ikke, at GLK er ubrugelig, når det gælder offroad, men at den kun kan køre mildt offroad. Der var nogle ekstra udstyrspakker til rådighed til GLK for at gøre den mere terrænvenlig, men det er sjældent nogen, der har valgt dem.

Er Mercedes GLK350 det værd?

Mercedes GLK350 er bestemt pengene værd, fordi det er en relativt moderne og pålidelig Mercedes SUV, der ikke koster eksorbitante beløb at vedligeholde. Den tilbyder anstændig plads, anstændig teknologi, og det er en SUV, der nu er en del af det mest populære bilsegment på planeten.

Værdien af GLK350 er også rimeligt opnåelig, især hvis du vælger versionerne efter faceliftet. Alt i alt er GLK350 virkelig pengene værd, men kun hvis du vedligeholder den tilstrækkeligt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z