Almindelige problemer med Mercedes S63

Mercedes S63 er et luksuriøst monster af en sedan i fuld størrelse, der har mere end 500 hk og samtidig er lige så komfortabel som en standard S-Klasse. Stort set alle S63-modeller kommer med en V8-motor, og de nyeste modeller kommer med en BiTurbo V8-motor, som også findes i mange andre af Mercedes AMG’s topmodeller i serien.

Som sådan har S63 altid været den allerøverste klasse fra Mercedes Benz-kataloget, og folk, der har en tendens til at købe S63, sætter pris på både ydeevne og luksus. Med så stor kraft følger dog også et stort ansvar, og vedligeholdelse af denne motor kræver meget mere dygtighed og præcision, ellers vil bilen begynde at få problemer.

Mange S63-modeller er kendt for at have olierelaterede problemer såsom øget olieforbrug eller endda potentielle olielækager. Mercedes Benz S-klassen er en virkelig tung bil, hvilket betyder, at luftaffjedringen også er kendt for at forårsage problemer, især på ældre modeller.

V8-motorer, der findes i S63, er også kendt for at blive ekstremt varme, mens de er under stor belastning, hvilket potentielt kan forringe brændstofslanger og andre komponenter i nærheden. Kurvhusafluftningsventilen er også kendt for at svigte, især for M156 AMG-motoren. Endelig har transmissionen, der findes i 2016 S63-modellen, en tendens til at kværne og gøre bilen ustabilt, mens den accelererer.

Olie-relaterede problemer

Som tidligere nævnt er alle S63-modeller udstyret med større V8-motorer, der har en tendens til at forbruge meget motorolie. Nogle S63-modeller, især dem med M156-motoren, er dog kendt for at lække olie nær ventildækslerne, pakningerne til knastaksel-solenoidens dæksler og tæt på pakningerne til oliefilterhuset.

  Mercedes EQC VS Tesla

Det betyder, at du bliver nødt til at udskifte ventilpakningsdækslerne og knastakselmagnetdækslerne regelmæssigt for ikke at opleve konstante oliepytter under din S63. Sørg for at udskifte disse komponenter, når der er en lækage, hvis du undlader at gøre det, vil du sandsynligvis beskadige de nærliggende komponenter som f.eks. generatoren, A/C-kompressoren eller transmissionskøleslangerne.

Problemer med affjedring

S63-modeller fra slutningen af 2000’erne, der er udstyret med Active Body Control Suspension, var endda en del af en betydelig tilbagekaldelse tilbage i september 2008. Tilbagekaldelsen var forbundet med en fejl i forakselens accelerationssensorer.

Andre S63-modeller, bortset fra de nyeste, er også nogle gange udsat for problemer med affjedringen, især hvis de ikke vedligeholdes korrekt. Almindelige problemer med Mercedes’ affjedringssystem omfatter utætheder, tab af frihøjde eller ujævne affjedringsniveauer på alle fire hjul.

Varmerelaterede problemer

Mercedes har designet S63 til at være meget mere holdbar og i stand til at tåle varme, især sammenlignet med en almindelig S-klasse model. Nogle S-Klasse-modeller og især 2014 S63-modellen er dog kendt for at fungere under ekstrem varme, hvilket endda kan beskadige de nærliggende motorkomponenter.

Det værst tænkelige scenarie er bundet til nedbrydning af brændstofslangerne, som potentielt endda kan starte en brand. Nogle få ejere har også klaget over defekte vandpumper, hvilket betyder, at S63 ikke er helt fri for potentielle overophedningsproblemer.

Problemer med krumtapakseludluftningsværdi

Der er to forskellige måder, hvorpå en krumtapakselsudluftningsventil har tendens til at fejle. Den første skyldes forringelse af ventilen med udluftningsmembranen. Nogle gange har slangen fra krumtapakslen tendens til at blive lidt hurtigere forringet på grund af øget varme og generel skørhed, hvilket også kan forårsage problemer med udluftningsventilen.

  Mercedes-Benz R-klasse Pålidelighed

Dette problem er også oftest forbundet med M156-motoren, og det kan let spores med fejlkoden P0170. Du skal udskifte disse systemer hver 60k miles eller deromkring, men den gode nyhed er, at dette ikke bør tage mere end 30 minutter.

Transmissionsrelaterede problemer

Nyere S63-modeller, især 2016-modellen, er kendt for visse transmissionsrelaterede problemer som f.eks. slibning eller spring under kraftig acceleration. Men transmissionen i 2016 S63 er også kendt for at udsende mærkelige hvinende lyde eller endda brændende lugte, som virkelig er skræmmende.

Den nemmeste og sikreste måde at holde din gearkasse i god drift på er at udskifte olien hver 30k-60k miles. S63 er meget mere præstationsorienteret og er designet til at blive kørt hårdt, og som sådan er det ekstremt vigtigt at vedligeholde transmissionen regelmæssigt, især hvis du ofte bruger launch control.

FAQ-afsnit

Hvilken S63-model er den bedste?

Den sidste generation W222 Mercedes Benz S63 er sandsynligvis den bedste S63-model nogensinde, fordi den balancerer perfekt mellem komfort og ydeevne. Nogle high-end performance-sedaner er kendt for at blive alt for ukomfortable for at kunne håndtere dem godt i svingene.

Dette er også et problem for nogle få S63-modeller, men W222 er den model, der har en tendens til at tilfredsstille begge sider af skalaen. Ud over at være hurtig og komfortabel er W222 den mest kraftfulde og mest eftertragtede S63-model, især den efter opdateringen. Vi mangler endnu at se den helt nye W223 S63 AMG, som sandsynligvis vil overgå W222.

  Hvad er almindelige problemer med BMW 335i?

Er Mercedes S63 AMG det værd?

Hvis du er på udkig efter en fuld størrelse luksus performance sedan, er S63 den perfekte bil for dig. Mange mennesker anser S-klassen for at være den bedste bil, man kan købe for penge, og S63 er den allerbedste S-klasse-model, du kan få. Med mere end 500 hk og plads til fem personer er S63 utrolig sjov til temperamentsfuld kørsel og cruise på motorvejen.

Som sådan er S63 virkelig pengene værd, men kun hvis du er ude efter sådan en bil. S63 koster mange penge at købe fra ny, og den har en tendens til at blive afskrevet som en gal. Det er dog en bil, som du kan beholde i årtier og stadig være tilfreds med den.

Er Audi S8 bedre end S63 AMG?

Audi S8 er den største rival til Mercedes S63 AMG, men S8 er lidt mere afdæmpet og tilbyder en smule mindre power. S63 er mere af en showstopper, fordi den ser mere aggressiv og mere dominerende ud på samme tid.

Begge disse fuldstørrelse landjyachter er fantastiske, men du bør vælge S8, hvis du vil have en soveværelse i fuldstørrelse sedan, mens S63 er meget mere opsigtsvækkende både indvendigt og udvendigt.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z