Almindelige problemer med Mercedes A-Klasse?

Mercedes-Benz A-Klasse er en Mercedes-model på begynderniveau. Alligevel er denne bil stadig udstyret med sofistikerede og luksuriøse funktioner, som findes i de fleste high-end Mercedes-modeller. Men hvad er nogle af de almindelige problemer, som Mercedes A-Klasse står over for?

Mercedes A-Klasse leveres med forskellige funktioner, som interesserede købere bør kende til. Nogle af disse problemer omfatter motorfejl, olielækager, første gear glider, klonklyde, når du drejer til højre, manglende start, tab af effekt og meget mere.

Den gode nyhed er, at de fleste af disse problemer kan løses nemt og hurtigt. For at forhindre, at de fleste af dem opstår, bør du overholde de planlagte vedligeholdelsestjenester. Derudover bør du finde ud af, hvilke Mercedes A-Klasse-modelårgange der er udsat for problemer, og hvilke der er mere pålidelige.

Almindelige problemer med Mercedes A-Klasse

Olielækager

Dette problem er almindeligt i næsten alle Mercedes-modeller. Hvis din Mercedes A-Klasse står på ét sted i lang tid, vil du bemærke olieophobning. Dette er typisk på grund af en O-ring, der ikke blev monteret korrekt eller en, der er revnet.

Motormislyd

Et andet almindeligt problem, som Mercedes A-Klasse førere oplever, er motorfejl. Hovedårsagen til motorfejl er en fejl med spolepakken. Nogle gange kan advarselslampen for motorstyring også tænde. Det eneste, du skal gøre, er at udskifte spolepakken, og problemet vil være løst.

Første gear glider

På trods af at en A-klasse er en mindre sofistikeret bil end E- eller S-klassen, har den et problem med at første gear slipper. Første gear kan lejlighedsvis glide ind i andet gear. Dette skyldes normalt en beskadiget akseltromle. Sørg for at kontrollere, hvilken akseltromle der er beskadiget, og udskift den med en god tromle.

  Almindelige problemer med Mercedes E220

Klumpende lyd, når du drejer til højre

Dette problem er almindeligt i Mercedes A-Klasse-modeller, der er bygget før 2015. De fleste af modellerne med dette problem producerer en klonklyd, når føreren drejer til højre. Ikke desto mindre er det et tegn på, at et af lejerne i styretøjet er beskadiget.

Tab af kraft

De fleste Mercedes A-Klasse-modeller fremstillet i år 2015 har dette problem. Du kan være på vej ned ad motorvejen, blot for at bilen mister strømmen. Dette problem er normalt forbundet med fejlen på knastakslen, som er skrøbelig i netop dette modelår.

Manglende start

Ud over at miste strøm har nogle Mercedes A-Klasse-modeller et startproblem. Bilen vender sig, men den kan ikke starte. Dette problem er forbundet med en defekt startmotor.

Den defekte motorstyringsenhed

Dette er et af de største Mercedes A-Klasse problemer. Det forårsagede en tilbagekaldelse, og du bliver nødt til at udskifte ECU’en for at få det til at forsvinde. Typisk tænder ECU’en ikke, eller den tænder og slukker derefter.

Stikkende bagagerumsfang

Et andet stort problem, der kan findes i Mercedes A-Klasse, er bagagerumsfang, der hænger fast. Problemet er typisk forårsaget af hændelser med bagagerumslåsen. Og løsningen er meget enkel – udskift bagagerumslåsen.

DPF-advarselslampe

Hvis du kører korte ture i din Mercedes A-Klasse, kan du se, at DPF-advarselslampen ofte tænder. Det er et tegn på, at DPF’en er tilstoppet og ikke fungerer optimalt. For at løse dette problem skal du rense DPF’en eller køre bilen over en længere strækning for at brænde de uønskede partikler af.

FAQ

Hvad er de almindelige problemer med en brugt Mercedes A-Klasse?

Selv om de problemer, som vi har set på ovenfor, er almindelige på alle Mercedes A-Klasse, er nogle problemer kun almindelige på brugte Mercedes A-Klasse. Så før du køber en brugt Mercedes A-Klasse, er det vigtigt at kende de problemer, som du sandsynligvis vil blive konfronteret med.

  Almindelige problemer med Mercedes GL450

Almindelige problemer på en brugt Mercedes A-Klasse er bl.a. olielækage, manglende udløsning af passagerairbag foran, tab af kraft eller drivkraft, fejl i dobbeltkoblingsgearkasse, fejl i knastaksel, brandfare og fejl i bremseforstærker. Bemærk, at de fleste af disse problemer er almindelige på brugte Mercedes A-Klasse, der er bygget mellem 2013 og 2016.

Er Mercedes A-Klasse dyr at vedligeholde?

Som sædvanlig er Mercedes-Benz blandt de dyreste biler at vedligeholde. Men da Mercedes A-Klasse leveres med lidt billigere dele end E-klasse eller S-klasse, er den lidt billigere at vedligeholde. Men sammenlignet med almindelige biler som Toyota er denne model stadig dyr at vedligeholde.

Er Mercedes A-Klasse pålidelige biler?

Når det kommer til pålidelighed, er Mercedes som mærke blandt de mindst pålidelige biler på markedet. Nogle modeller klarer sig dog ekstraordinært godt med hensyn til pålidelighed end andre. Selv om titlen for den mest pålidelige Mercedes-model går til E-klassen, er A-klassen ikke langt fra. Denne bil er mere pålidelig end C-Klassen og CLS-Klassen.

Hvor mange kilometer holder Mercedes A-Klasse?

Der er ikke noget specifikt svar på, hvor mange kilometer en Mercedes A-Klasse kan køre. Det skyldes, at flere ting spiller en rolle for bilens levetid. Selv om Mercedes ikke er den mest pålidelige Mercedes, kan nogle modeller klare over 200.000 miles med færre problemer, mens andre modeller udvikler problemer allerede ved 50.000 miles.

Andre faktorer, der afgør, hvor længe din Mercedes A-Klasse holder, er kørselsvaner, vedligeholdelse og modelår. Bemærk, at nogle Mercedes A-Klasse modelår har flere problemer end andre. For eksempel har Mercedes A-Klasse fremstillet mellem 2013 og 2016 flere problemer end dem, der er fremstillet i 2017.

  Volkswagen Arteon - Problemer og fejl

Hvad er nogle af de almindelige problemer med Mercedes-Benz biler?

Efter at have set på nogle af de almindelige problemer, som Mercedes A-Klasse modellerne står over for, er det også vigtigt at finde ud af, hvad de almindelige Mercedes-problemer er. Disse omfatter rust, slidt katalysator, fejl i luftaffjedringen, lavt bremsetryk, olielækager og motorfejl.

Resumé

Hvis du planlægger at købe en ny eller brugt Mercedes A-Klasse, er det en fantastisk god idé at vide, hvad du kan forvente af bilen ved at identificere nogle af de almindelige problemer, som du vil støde på undervejs. Denne luksusbil har flere almindelige problemer såsom olielækager, første gear glider, manglende start, motorfejl og meget mere.

Det er vigtigt at identificere disse problemer i tide, så de ikke ender med at forårsage store problemer for dig. Desuden er det vigtigt at identificere, hvilke Mercedes A-Klasse modelår der har hvilke problemer, før du køber en. Med disse oplysninger kan du slappe af, når du ved, hvad der venter dig, og hvordan du skal håndtere det.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z