Almindelige problemer med Mercedes ML320

Mercedes ML320 var i produktion mellem 1998 og 2009, og i denne periode har ML haft to forskellige generationer. W163 var i produktion mellem 1998 og 2005, mens W164 var i produktion mellem 2005 og 2009.

Den første generation af ML er nu en forholdsvis gammel bil, og den har tendens til at opleve en hel del problemer såsom motorproblemer, problemer med styresystemet og problemer med servicebremser. Den anden generation af ML er meget mere pålidelig end den første, og problemerne lister typisk elektriske problemer, motorproblemer og problemer med styresystemet.

Begge disse ML320-generationer er ikke de mest pålidelige Mercedes SUV’er nogensinde, og de har en tendens til at koste en del penge at vedligeholde. Alt i alt er de stadig komfortable og luksuriøse at køre i, men hvis du ønsker en mere moderne Mercedes mid-size SUV, bør du kigge efter 3. generation af ML.

De fleste problemer, der har tendens til at plage disse tidlige ML-modeller, skyldes manglende vedligeholdelse. Nogle af dem er dog mere alvorlige end andre. Du bør kigge efter velholdte eksemplarer med relativt lavt kilometertal af hver af dem, hvis du ønsker en relativt overskuelig ejeroplevelse.

Mercedes ML320 W163 problemer med motor og motorkøling

Den første generation af ML320 er kendt for at have problemer med den harmoniske balanceringspulje, katalysatorerne, problemer med manifold/headers og EGR-værdi-associerede problemer. Alle disse er dyre at reparere, mens nogle af dem undertiden optræder på både eksemplarer med lavt kilometertal og eksemplarer med højt kilometertal.

Hvis du fornemmer, at din ML320-motor kører i tomgang, den larmer lidt for meget, har problemer med at starte eller dør uden nogen åbenlys årsag, bør du tage den til en diagnose med det samme, da nogle af disse er kendt for at forårsage mange problemer senere hen.

  Hvorfor bruges Mercedes som taxaer?

Mercedes ML320 W163 problemer med styresystemet

W163 ML320 er kendt for at opleve problemer med servostyringshjulet relativt ofte. Mange ejere har klaget over slangebrud i servostyringen, lækager af servostyringsvæske, problemer med tilslutning og problemer med det hydrauliske servostyringssystem som helhed.
Nogle af disse har en tendens til at opstå under kørsel, hvilket betyder, at det aldrig er en god ting at miste servostyringen, mens man kører på motorvejen. Du skal hele tiden holde øje med disse, hvis du vil have en sikker og overskuelig køreoplevelse. Sørg også for at holde øje med inkonsekvent styretøjsassistance, da dette kan flere problemer senere hen.

Mercedes ML320 W163 service bremser problemer

Mange første generations ML320-ejere rapporterede om relativt store problemer med bremsesystemet, hvor bilen pludselig går i stå, efter at ESP-lyset tændes på instrumentbrættet. Det ser ud til, at dette problem opstår, fordi styretøjets gashåndtagssensor begynder at læse forkert, og bilen tror, at der er noget galt, og derfor stopper den bilen selvstændigt.

Dette kan være et stort problem under kørslen, så sørg for at tjekke disse sensorer og systemer ud, hvis du ønsker at købe en W163 ML320.

Mercedes ML320 W164 elektriske problemer

Anden generation af ML320 er ganske vist meget mere pålidelig end den første, men selv disse er kendt for at opleve alle mulige elektriske problemer. Flere ejere har rapporteret, at mange af bilens elektronikelementer svigter fra tid til anden. Disse omfatter problemer med elektrisk bagklap, problemer med udvendige lygter og interiørkontakter.

  Almindelige problemer med Mercedes S63

Mange ejere har rapporteret, at de fleste af disse bliver forårsaget på grund af vandindtrængning i flere forskellige områder af bilen. Nogle ejere rapporterede, at dette mest skyldes vandpakninger af dårlig kvalitet til kølerhjelmen, soltaget, bagagerummet og dørspærreområderne.

Mercedes ML320 W164 motor og motorkølingsproblemer

ML320 bruger en pålidelig og ret pålidelig motor. Mange ejere har dog stadig rapporteret, at bilen har en tendens til at gå i stå, især hvis knastaksel-sensoren dør. Motorlækager er også et almindeligt tema for ældre europæiske luksusbiler, mens et øget olieforbrug også er udbredt med eksemplarer med højere kilometertal.

Lækager som disse kan undertiden resultere i en brand, og der er en del tilfælde, hvor folk har mistet deres ML320 på grund af brandskader.

Mercedes ML320 W164 problemer med styresystemet

Styresystemet er et velkendt svagt punkt i ML320, og der er masser af data online, der har tendens til at diskutere disse problemer mere grundigt. Problemer med servostyringssystemet omfatter lækager af servostyringsvæske, manglende servostyring, knurrende lyde, problemer med forreste lejer og mange problemer med rørledninger og forbindelser.

Disse kan også være relativt farlige, så sørg for at holde øje med disse, hvis du er interesseret i at købe en Mercedes ML320.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W164 ML320 mere pålidelig end W163 ML320?

Anden generation af ML320 er meget mere pålidelig end første generation. Det skyldes, at 1. generations ML nu er mere end 20 år gammel, samtidig med at den også var en enormt kompleks bil til at begynde med. Det betyder, at biler som disse har en tendens til at få masser af problemer med tiden, især hvis de ikke vedligeholdes korrekt.

  Almindelige problemer med Volvo S60

Alligevel betyder det ikke rigtig, at W164 ML320 er mere pålidelig, for det er den ikke. Hvis du vil have disse biler, skal du sørge for at finde en, der er 1i tilstrækkelig stand, selv om det betyder at indkassere et par ekstra tusinde.

Hvilken motor er der i Mercedes ML320?

Den første generation af ML320 bruger en 3,2L V6 med 218 hk og 228lb-ft drejningsmoment, mens W164-generationen også bruger en 3,0L V6 med 220 hk og 398lbft drejningsmoment. Anden generation af ML320 er meget mere eftertragtet, fordi den er meget nyere.

Det er sikkert at sige, at begge disse kraftværker er mere end nok til 99 %, men W164-motoren tilbyder mere drejningsmoment, hvilket gør den mere ubesværet og passende for en stor SUV.

Skal jeg købe en Mercedes ML320?

Du bør springe over at købe den første generation af ML, fordi den ikke er den mest pålidelige og heller ikke den mest moderne bil derude. Anden generation af ML320 er meget bedre, men den er stadig ikke på højde med moderne biler.

Hvis du køber en af disse som din daglige chauffør, skal du sørge for at købe en med ikke for mange kilometer på uret. Sørg også for at tjekke alle de sårbare områder, især styresystemet og de motorrelaterede problemer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z