Almindelige problemer med Mercedes GLB

Mercedes GLB 2022 er den mindste luksusfamilie-SUV fra Mercedes, som først for nylig er blevet afsløret. Mercedes tilbyder GLB med nogle få motorvarianter, men den mest populære vil helt sikkert være den 4-cylindrede 2,0-liters benzinmotor, fordi den giver nok kraft, samtidig med at den er raffineret og økonomisk.

Mercedes tilbyder også GLB med en elektrisk drivlinje, men det er sikkert at sige, at de fleste mennesker stadig vil foretrække benzinversionen. Da GLB stadig er ret ny, er det svært at indsamle tilstrækkelige oplysninger til at bedømme den som pålidelig eller upålidelig.

GLB var og er dog en del af et par væsentlige tilbagekaldelser. Der er blevet rapporteret om nogle problemer med hensyn til affjedrings- og styrekomponenter, airbagproblemer, problemer med elektriske systemer, problemer med brændstofsystemet og problemer med infotainmentsystemet.

Det er almindeligt, at de allerførste årgange af en bestemt model klarer sig betydeligt dårligere end de senere årgange, fordi de kan indsamle forbrugernes feedback og rette alt, hvad der er galt, til de nyere modeller. Nogle af disse problemer er dog mere alvorlige end andre, hvilket betyder, at du bør besøge din forhandler, hvis de faktisk opstår.

Problemer med affjedring og styretøj

Ifølge nogle få onlinekilder er et af de mest udbredte problemer med GLB en defekt forakselbærer på forakslen. Mercedes har endda udstedt en landsdækkende tilbagekaldelse i december 2021, fordi fejl som disse potentielt kan resultere i problemer med styretøjskontrol, hvilket ikke er noget, du bør ignorere.

Den største synder synes at være korrosion, så du bør kontrollere din forakselbærer, når du tager din bil ind til vedligeholdelse. Du bør også kontakte din Mercedes-forhandler, hvis du ønsker at få akselholderen repareret gratis.

  Hvilken bil har de færreste problemer?

Problemer med airbag

Tilbage i august 2021 udsender Mercedes også en tilbagekaldelse på grund af airbagrelaterede problemer. I tilbagekaldelsen står der, at en potentiel konstruktionsfejl kan medføre, at dine frontairbags og sikkerhedsseler ikke fungerer korrekt i tilfælde af en ulykke. De fleste GLB-modeller er allerede blevet rettet, men hvis du er usikker, bør du kontakte din Mercedes-forhandler så tidligt som muligt.

Dette problem skyldes både et hardware- og et softwareproblem, hvilket betyder, at du skal tage din bil fysisk med til en Mercedes-forhandler for at få det rettet. Airbagstyringsmodulet vil blive udskiftet og/eller opdateret, og du vil kunne fortsætte med at køre din GLB på ingen tid.

Problemer med det elektriske system

Problemer med det elektriske system er ret almindelige for næsten alle biler i dag, især luksusbiler, der er udstyret med uhyrlige mængder af avanceret teknologi. Disse biler er så komplekse, at det giver al mulig mening, hvis disse elektriske komponenter svigter fra tid til anden.

Det mest almindelige problem med det elektriske system for GLB er et blankt bakkamera. Nogle gange, når du sætter bilen i bakgear, vil systemet aktivere bakkameraet, som nogle gange er kendt for at fejle. Dette kan momentvis løses ved blot at genstarte kameraet, men ofte kan dette problem fortsætte, hvis der ikke tages hånd om det professionelt.

Problemer med brændstofsystemet

Brændstof- og olielækager er en ret almindelig foreteelse i mange biler derude, men nogle typer af lækager er farligere end andre. Mercedes udstedte også en landsdækkende tilbagekaldelse samtidig med, at de udstedte en tilbagekaldelse for forakselbæreren, som sådan, hvis du har taget din bil til reparation af forakselbæreren, er der gode chancer for, at de også har repareret brændstoflækagen.

  Hvilke Mercedes har skudsikre ruder?

Dette problem er ikke begrænset til GLB, da mange Mercedes-modeller var omfattet af denne tilbagekaldelse. Mercedes siger, at det skyldes et problem med fremstillingsprocessen, som nemt kan løses.

Problem med infotainmentskærm

Mercedes Benz GLB tilbyder et interiør, der nemt overgår alle andre subkompakte familie-SUV’er i sin klasse. Det helt store kunststykke i dette interiør er de to store bredskærms-infotainmentskærme, som huser din kilometertæller, speedometer, rejseinformation, brændstofinformation, information om olietemperatur og din infotainmentskærm.

Flere ejere har klaget over, at den midterste skærm nogle gange er kendt for at slukke sig selv tilfældigt. Dette er naturligvis et problem, fordi skærmen bruges til at styre mange vigtige bilfunktioner.

FAQ-afsnit

Er Mercedes Benz GLB en god bil?

Mercedes Benz GLB ser ud til at være en rimelig anstændig bil, men den er ikke perfekt. Indgangsmodellerne fra Mercedes er ikke på samme niveau som de højere modeller, selv om Mercedes forsøger at præsentere det på den måde. Den sidste generation af A-Klassen og alle de andre biler, der var baseret på den sidste generation af A-Klassens platform, var til tider Mercedes Benz-mærket uværdige.

Den nye A-Klasse og alle de andre biler, der er baseret på det samme chassis, er mærkbart bedre, men stadig ikke på samme niveau som Mercedes-modeller i den højere ende. Den nye GLB er også baseret på A-Klasse-platformen, hvilket betyder, at den leverer varen, men ikke i samme grad som nogle af Mercedes-modellerne i den højere ende.

  Er Mercedes-biler pålidelige efter 100.000 km?

Er Mercedes Benz GLB rummelig nok?

Mercedes siger, at GLB er Mercedes’ familie-SUV på begynderniveau, og det ser ud til at være sandt, for GLB tilbyder langt mere plads end GLA, som den er baseret på. Det skyldes især, at GLB tilbyder et kasseformet design, som kun kan konkurreres af G-klassen.

Nogle mennesker elsker kasseformede SUV’er, mens andre ikke gør det. Et boxy-design sikrer dog masser af hovedplads til både de forreste og de bageste passagerer.

Hvor ofte bliver nye biler tilbagekaldt?

Næsten alle bilmærker i verden udsender et par tilbagekaldelser for en bestemt bilmodel. Nogle tror, at en tilbagekaldelse er en dårlig ting, men det er det stik modsatte. Bilproducenterne bruger meget tid på at designe biler, så de er så pålidelige som muligt, men moderne biler er så komplekse, at det er utroligt svært at lave en 100 % perfekt bil.

Derfor udsender næsten alle bilproducenter i dag tilbagekaldelser af deres biler for at løse alvorlige problemer, der kan forårsage alle mulige problemer. Det er en god ting, fordi disse rettelser normalt er gratis, og de fleste forhandlere gør deres bedste for at reparere bilerne så hurtigt som muligt.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z