Er Mercedes-biler pålidelige efter 100.000 km?

Er Mercedes-biler pålidelige efter 100.000 km?

Som et gammelt ordsprog siger: Der er intet dyrere end en billig Mercedes. Og det er sandt til en vis grad. Biler, der har set en del asfalt, har en tendens til at blive prissat ret billigt, men det er for det meste af en grund.

Selvfølgelig afhænger alt af mærket, den måde, bilen er blevet passet på, og i nogle tilfælde endda af sund fornuft. Mercedes-biler er notorisk komplekse, og efterhånden som man når 100.000-tallet på kilometertælleren, bliver alle disse komplekse komponenter mere og mere slidte.
Så er en Mercedes med et højt kilometertal en pålidelig bil? Tja, det afhænger af det.

Motoren

Mercedes-biler har altid været forbundet med en fremragende byggekvalitet. Det, som Mercedes er bedst til, er motoren. Men ikke alle Mercedes-motorer er lige gode. Mange forskellige biler er plaget af mange fejl, og at have en dødsdømt motor er måske en af de værste fejl.
De fleste Mercedes Benz-motorer lever op til kravene, men det er ikke alle motorer. Visse motorer i visse årgange var udsat for fejl og bør undgås. V6 M112-motoren var meget pålidelig, men en M273 og M272 havde forskellige problemer og blev brugt fra midten til slutningen af 2000’erne.
Du bør undersøge så meget som muligt. Hvis du tager dig tid til at lære de specifikke modeller og deres motorer at kende, bør det være nemmere at købe en Mercedes med et højt kilometertal. Desuden bør du rådføre dig med en Mercedes-specialist for at forstå, hvad du kan forvente, når du køber en brugt Benz.

Køretøjets historikrapport

Vedligeholdelsesrapporter har en meget vigtig rolle i et bilkøbsscenarie. Du er meget mindre tilbøjelig til at løbe ind i problemer, når du køber en Mercedes med et højt kilometertal, hvis bilen er uheldsfri og kun har haft en eller to ejere. Den eneste måde at få sandheden at vide det på er gennem en grundig bilhistorikrapport.
Garantien på en ny bil vil sandsynligvis være udløbet, hvilket betyder, at du skal betale for eventuelle reparationer, medmindre du køber en udvidet garanti, og en autoriseret forhandler udfører vedligeholdelsen. Ved at gøre dette er der større sandsynlighed for, at du ender med en mere pålidelig bil.
Det giver også god mening at medregne alle de forskellige omkostninger til service og reparationer, så du kan være sikker på, hvor meget en bil er værd. På den måde kan du se, om den udbudte pris giver mening, når du overvejer at sammenligne med en Mercedes med lavere kilometertal.

  Den billigste måde at udskifte en Mercedes nøgle på

Inspektion før købet

Hvis du vil vide, hvor pålidelig en bestemt model, du er interesseret i, er, bør du også overveje at foretage et før-købsinspektion. En bil kan se ud til at være passende udvendigt, men uden at grave i mekanikken kan du let ende med en defekt bil. Disse aspekter er afgørende for at afgøre, hvor pålidelig en bil virkelig er.
Bilinspektionen før købet bør kun udføres af en ekspert, og du bør gøre din rettidige omhu for at finde en lovlig mekaniker. Hvis du gør dette, vil det gøre processen meget mindre ulidelig for dig og din pengepung.
Inspektioner før købet gør underværker ved at bestemme, hvor pålidelig en bil har været i løbet af sin levetid. Ikke alle modeller er lige gode. Nogle tidligere eksemplarer af nogle modeller havde problemer, mens de senere modeller var renset for disse problemer, allerede inden de forlod samlefabrikken.
Det hele varierer fra bil til bil, og en inspektion før købet bør kaste mere lys over emnet. De enkelte eksemplarers særlige forhold er den vigtigste pålidelighedsfaktor, så det giver bestemt mening at lave en PPI.

Ofte stillede spørgsmål om køb af en Mercedes

Hvor mange kilometer kan en Mercedes køre?

Der er ikke noget enkelt svar på dette spørgsmål. Det afhænger alt sammen. Nogle modeller bliver hurtigere afskrevet end andre. Nogle dør efter kun 50.000 km på uret, mens andre bliver ved med at tikke langt over de 100.000 km. De kan endda komme op på flere millioner.
Mange mennesker har en tendens til at tro, at Mercedes-biler med et højt kilometertal er et pengegrums, men alt taget i betragtning er stigmatiseringen ubegrundet i mange tilfælde. Mercedes-biler er tilbøjelige til at gå i stykker, hvis de ikke vedligeholdes korrekt på grund af deres komplekse arkitektur. Når det er sagt, kan et velholdt eksemplar tjene dig i lang tid.
Producenterne gør sig store anstrengelser for at sikre effektiviteten og pålideligheden af deres respektable produkter, og det gør de gennem langvarige test og finjustering af alle aspekter af køreegenskaber og bæredygtighed.

  Hvad er den bedste Mercedes SUV at købe?

Hvorfor det er en god idé at købe en Mercedes med højt kilometertal

Mere moderne biler er lavet til at holde længe, så du bør ikke udelukke at købe en nyere Mercedes med højt kilometertal. Specifikke dele i en bil forringes med tiden, og det tærer på pålidelighedsfaktoren for et bestemt eksemplar.
Der er et vist stigma omkring biler med et højt kilometertal, og folk har en tendens til at undgå dem, fordi de tror, at det måske ender dårligt. Nogle gange er det scenarie faktisk tilfældet, men det er blæst ud af proportioner. Uanset hvad, bør du generelt være meget mere sikker med en nyere model.
En stor fordel ved at købe brugt er de rigelige tilbud, der er opført på mange forskellige websteder. Der er mange lister med mange identiske modeller, hvoraf de fleste sælges af private sælgere. Det er et godt sted til at finde det helt rigtige tilbud på en nyere Mercedes.
Det gælder især, hvis du er en af de personer, der har en tendens til at købe og sælge biler meget ofte. Efterhånden som kilometertallet på en bil stiger, flader afskrivningskurven ud, og du kan sætte mange flere kilometer på kilometertælleren uden at miste meget værdi.
Desuden betyder en velbrugt bil, at motorens indre funktioner smøres udførligt, og at alle kulstofansamlinger jævnligt brændes ud. Begge dele bidrager til en langtidsholdbar motor.

Hvorfor det er en dårlig idé at købe en Mercedes med højt kilometertal

Du går ind i et showroom og lægger dine øjne på en smuk S 500 coupé. Da du nærmer dig bilen, kigger dine øjne på vinduesmærket, og på det står der et ret fristende tilbud.
Du undersøger bilens sider for at finde ud af, at bilen er i uberørt stand. Du husker alle de tricks, som din far lærte dig, når du købte en ny bil, og du tjekker alle de “dårlige steder”, men det hele ser ud til at være i tip-top stand.
Det lykkes dig stadig ikke at finde hagen, så du begynder at læse listen igennem og indser, at din drømmebil har 100.000 miles på sig.
Før du beslutter dig for at tale med sælgeren, bør du spørge dig selv: Hvor dybe er dine lommer? Den pris, der er angivet på vinduesplakaten, er kun indgangsprisen, men service- og vedligeholdelsesomkostningerne for en sådan bil ligger måske langt over dit budget.
Du får måske aldrig at vide, hvordan en Mercedes med 160.000 km er blevet kørt. Hvad angår holdbarhed, kan man hævde, at en Mercedes med 50 000 miles, der er hårdt kørt, er en større risiko end en Mercedes med 200 000 miles, der er brugt på en værdig måde. Og man ved ikke, hvilken af de to der er tilfældet.
Uanset hvad der går i stykker på bilen, så vil det være på dig. Det samme gælder for eksempler, der har været involveret i ulykker. Sandsynligheden for at disse biler ikke er pålidelige er ekstremt høj, især med mange kilometer på uret.
Og i betragtning af, at forhandlerne i dag har en tendens til at skjule selv de mest ubetydelige fejl på de biler, der er sat til salg, i dag. Hvem ved med sikkerhed, om den bil, du er interesseret i, rent faktisk er så god, som det måske fremgår af listen?
For at undgå alle disse ulemper og mange andre bør du undersøge så meget som muligt. Og måske kan den S 500 coupé, der fangede dit øje, være en god fangst, der trofast vil give dig yderligere 100k eller flere næsten ubesværede kilometer. Det er levedygtigt.
Ingen bil er pålidelig eller upålidelig som standard efter 100k miles. Det afhænger alt sammen, og det tager tid og en ordentlig undersøgelse, og du kan ende op med dit livs køb.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z