Er amerikanske eller japanske biler mere pålidelige?

Sandheden er, at amerikanske biler langt fra er lige så pålidelige som japanske biler, men det skyldes, at japanske biler sandsynligvis er de mest pålidelige biler på planeten. Mærker som Toyota, Lexus, Mazda, Genesis og Honda har i årtier nu ført an på hitlisterne, når det gælder pålidelighed, og det ser ud til, at denne tendens ikke er ved at ændre sig foreløbig.

Disse hitlister giver kun mening, hvis du passer på din bil som anbefalet af producenten. Det er også vigtigt at bemærke, at der er mange variationer på individuelt niveau, hvilket også nogle gange kan få det til at se ud som om, at disse diagrammer ikke skildrer det store billede.

Når det er sagt, er der et par grunde til, at japanske biler er mere pålidelige. For at starte med kulturelle forskelle er japanske arbejdere normalt mere loyale og er mere stolte af det, de laver, hvilket igen øger niveauet af kvalitetskontrol og output.

Desuden er japanske mærker mere fokuseret på pålidelighed fra starten i modsætning til visse tyske/engelske/amerikanske bilproducenter, som primært fokuserer på komfort, luksus, teknologi og innovation. Japanske producenter fokuserer på gennemprøvede taktikker, og de går sjældent ud og forsøger at ændre spillet.

Kulturelle forskelle mellem USA og Japan

Hvis du spørger nogen, der har boet i Japan i et stykke tid, er der stor sandsynlighed for, at de vil fortælle dig, at japanerne er meget stolte over alt, hvad de laver som erhverv. Selv om europæiske og amerikanske bilproducenter er stolte af det, de laver, er virksomhedens loyalitet på et andet niveau, når det drejer sig om japanske arbejdstagere.

  Hvad er de bedste SUV'er med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Hele den lovgivningsmæssige del af bilproduktionen i Japan er skræddersyet til arbejdstagerne, hvilket har ført til et samarbejdsvilligt og mere sammenhængende miljø mellem ledelse og arbejdstagere sammenlignet med den vestlige verden. Hele idéen bag japanske biler er at gøre dem pålidelige, og det kan man se i det øjeblik, man ser fabrikken.

En konservativ tilgang til bilproduktion

Som tidligere nævnt anses den tyske bilindustri ofte for at være den mest ”teknologidrevne” bilindustri. En sådan tilgang er et tveægget sværd, for selv om det øger spændingen og innovationsniveauet, giver det også mere plads til fejl, da mange nyere teknologiske løsninger først lige er begyndt at nå markedet og derfor er upålidelige.

Den japanske bilindustri er normalt mere konservativ ud fra dette synspunkt, hvilket nogle gange resulterer i forældet teknologi, selv i den øverste del af den. Et godt eksempel er Lexus’ infotainmentsystem af sidste generation, som var ekstremt forældet og manglede ordentlig funktionalitet og tilgængelighed.

En sådan tilgang er forståelig for Toyota eller Honda, men det er den ikke for Lexus, fordi Lexus også bør være et teknologi- og innovationsdrevet bilfirma. Motorer bruges i årtier, før de udskiftes med nyere motorer, og det er den samme historie med mange andre komponenter i drivlinjen.

Japanske biler er primært biler på økonominiveau

Den vigtigste grund til, at japanske biler hersker over hanen, er nok, at de primært fokuserer på økonomibiler, og markedet for økonomibiler værdsætter pålidelighed højere end andre markeder. Som tidligere nævnt handler luksussegmentet mest om luksus, teknologi, komfort og stil.

Det betyder normalt, at disse biler er eksponentielt mere komplekse, og de bruger altid den nyeste teknologi, som nogle gange kan være rudimentær og tilbøjelig til at give problemer. En gennemsnitlig Cadillac-køber er ikke bekymret for pålidelighed på lang sigt, fordi størstedelen af nye Cadillac-købere sælger deres biler efter et par års brug.

  Hvilke biler er de bedst brugte biler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

På den anden side har den gennemsnitlige Toyota Corolla-køber tendens til at beholde sin Corolla i længere tid, og de vælger primært en Corolla, fordi de tilbyder en overlegen pålidelighed. Pålidelighed er sandsynligvis førsteprioritet for økonomibiler, fordi de japanske producenter har gjort det sådan.

Individuelt niveau – Stark variationer

Endelig er det vigtigt at nævne, at tingene kan være forskellige på individuelt niveau. Det handler om, hvor godt du passer på din bil, hvis du ikke gør det ordentligt, er det ligegyldigt, om du ejer en amerikansk eller japansk bil.
Selv om du foretager al din regelmæssige og uregelmæssige vedligeholdelse, betyder det stadig ikke, at din japanske bil vil holde længere end en bil fremstillet i USA. Det er et tilfældigt spil, og ingen kan sige noget med sikkerhed. For at maksimere din bils pålidelighed skal du altid foretage den anbefalede vedligeholdelse, uanset hvilken bil du ejer.

FAQ-afsnit

Hvilke amerikanske bilmærker er de mest pålidelige?

For at være ærlig, så findes der en del relativt pålidelige amerikanske bilmærker, og i øjeblikket er Buick det mest pålidelige. Buick tilbyder et begrænset udvalg af modeller sammenlignet med konkurrenterne, og de lancerer også sjældnere nye modeller, hvilket alt sammen favoriserer langsigtet pålidelighed og forbedringer midt i cyklusen.

Udover Buick er Chevrolet også en ret pålidelig bilproducent, der konstant halter efter Buick både for nye og op til tre år gamle biler. Nøglen til succes var en mere japansk tilgang, når det gælder innovation og brandstrategi.

  Hvorfor blinker bilerne med deres lys mod mig

Hvilke japanske bilmærker er de mest pålidelige?

Mazda er det mest pålidelige japanske bilmærke i 2021, men Toyota har konstant ligget helt i top i årtier. Udover disse to er Lexus også helt i top, mens Honda også er i 5. Grunden til, at disse mærker er så pålidelige, er diskuteret i de seneste afsnit af denne artikel.

Genesis er en ny dreng i klassen, når det gælder japanske ”upper-scale”-biler, og ifølge mange online-redaktioner er det endda lykkedes Genesis at afspore Lexus og blive det mest pålidelige japanske premium-mærke i 2021, hvilket er ret overraskende for et helt nyt bilmærke.

Hvilke tyske bilmærker er de mest pålidelige?

Som tidligere nævnt fokuserer de fleste tyske bilproducenter primært på innovation, hvilket ofte fører til en mere fejlbehæftet platform. Porsche formår dog at tilbyde teknologi, innovation, luksus, stil, kraft og pålidelighed.

Udover Porsche topper Volkswagen og BMW også for nylig hitlisterne, når det kommer til de tyske bilfabrikanters pålidelighed. Audi slår i øjeblikket Mercedes ifølge mange online-butikker, men forskellene er i bedste fald kun marginale. Audi’s A4- og A5-modeller ser dog ud til at være de mest pålidelige tyske modeller i 2021.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z