Amerikanske biler i forhold til biler fra andre lande: Statistik og fakta

Amerikanske biler i forhold til biler fra andre lande: Statistik og fakta

At vælge mellem amerikanske og udenlandske biler er undertiden en kompliceret beslutning, men det er stadig interessant at bemærke, hvor mange forbrugere der føler sig meget stærke for en af disse muligheder. Hvis du ikke er specielt hengiven til hverken amerikanske eller udenlandske biler og lastbiler, spekulerer du måske på, hvilken af dem der egentlig er den bedste at vælge. Når det er sagt, har du brug for nogle statistikker og fakta, hvis du vil træffe den rigtige beslutning, og nedenfor er der et par af dem, som du kan overveje.

Hvor mange procent af bilerne i USA er udenlandske?

Næsten halvdelen af alle biler i USA er fra udlandet. Mere specifikt er i alt 45,51 % af dem udenlandske biler, mens 54,49 % er indenlandske køretøjer. Det betyder, at antallet af udenlandsk fremstillede biler på de amerikanske veje er næsten det samme som antallet af biler fremstillet i USA.

Hvorfor er udenlandske biler bedre end amerikanske biler?

“Bedre” er et subjektivt begreb, men da europæiske bilproducenter normalt har strengere regler og krav end bilfirmaer i USA, har udenlandske biler en tendens til at være af højere kvalitet og holde meget længere end biler fremstillet i USA. Selvfølgelig er hvert enkelt køretøj anderledes end det næste, så forbrugerne bør aldrig bare antage, at bare fordi et køretøj er fremstillet i et fremmed land, er det automatisk bedre end alle de biler og lastbiler, der fremstilles i USA.

Hvorfor er amerikanske biler bedre end udenlandske biler?

Amerikanske biler er nogle gange bedre end udenlandske biler, især for forbrugere, der ønsker at “købe amerikansk”, når de kan. Selv om det nogle gange er svært at se præcis, hvor delene i et bestemt køretøj kommer fra, har nogle køretøjer flere amerikansk producerede dele end andre, og det er vigtigt for mange mennesker. Amerikansk producerede biler giver også nogle andre fordele i forhold til udenlandske køretøjer, herunder mere luksus, større og bedre SUV’er og varevogne, køretøjer med dele, der måske er billigere enkeltvis, og selvfølgelig tilfredsstillelsen ved at vide, at du støtter amerikanske arbejdere, når du køber et amerikansk produceret køretøj.

Holder amerikanske eller udenlandske biler længere?

Der er altid diskussioner om, hvorvidt amerikanske eller udenlandske køretøjer holder længere. Engang kørte et typisk køretøj meget godt, indtil det nåede omkring 100.000 miles, hvorefter det begyndte at få problemer. Det er ikke længere tilfældet; faktisk holder mange biler langt over de 100.000 miles. Når det er sagt, fungerer mange udenlandske biler meget godt efter 300.000 miles, så generelt har udenlandske biler en tendens til at holde længere end amerikansk producerede biler. Igen, hvert køretøj er forskelligt, og derfor gælder dette måske ikke for alle køretøjer derude.

  Hvilket køretøj har den mest støjsvage kabine?

Hvilke biler er 100 % fremstillet i USA?

Desværre er det nu næsten umuligt at finde et køretøj, der er fuldstændig fremstillet i USA, herunder alle dele, men det betyder ikke, at du ikke kan finde køretøjer, der for det meste er fremstillet i dette land. Når du forsøger at købe amerikansk så meget som muligt, kan du overveje følgende køretøjer, som nu for det meste er fremstillet i USA: Jeep Cherokee; Honda Odyssey, Ridgeline, Pilot og Accord; Chevrolet Corvette, Colorado og Camaro; Acura MDX, undtagen hybridbilen, og RDX; GMC Canyon; Toyota Tundra og Avalon, undtagen hybridbilen; og Ford F-150.
Når det gælder biler, der sælges i USA, fremstiller Tesla alle de biler, der sælges i USA, på deres fabrik i Fremont, Californien.

Hvem samler flest biler i USA?

Mens de fleste bilproducenter bruger mindst nogle få udenlandsk producerede dele, omfatter de virksomheder, der samler flest biler i USA, Tesla, som samler alle deres biler i landet, efterfulgt af Jeep på 89 %, Cadillac på 86 %, Dodge på 83 % og GMC på 80 %. Nummer 11 på listen er Nissan, som samler 55 % af sine køretøjer i USA. De resterende virksomheder ligger alle under 50 %.

Hvorfor foretrækker amerikanerne udenlandske biler?

Mange amerikanere foretrækker udenlandsk producerede biler, fordi de simpelthen opfatter dem som bedre og mere holdbare biler. De fleste udenlandske biler har en tendens til at holde længere end 300.000 mil, og da de har en tendens til at koste mindre end amerikansk producerede biler, foretrækker mange amerikanere udenlandske biler frem for amerikansk producerede biler. Det er subjektivt, om disse opfattelser er helt realistiske eller ej, men dette er nogle af årsagerne til dette fænomen.

Hvorfor er biler billigere i USA?

Selv om ikke alle amerikanske køretøjer er billigere end alle udenlandsk fremstillede køretøjer, er tendensen til, at dette er tilfældet, stor. Dette skyldes flere årsager, herunder byggekvalitet, bedre brændstofeffektivitet og de samlede omkostninger for køretøjer, der er skabt og sammensat i andre lande. Det gælder også på grund af de omkostninger, der lægges oven i køretøjets endelige pris som følge af, at udenlandske biler i første omgang fremstilles i udlandet.

  Hvilke luksusbiler leveres med tagbagagebærer?

Hvorfor sælges amerikanske biler ikke i Europa?

Mens udenlandske biler er populære i USA og har mange kunder, kan man ikke sige det samme om amerikansk producerede biler i Europa. Som hovedregel foretrækker folk i Europa og andre steder ikke amerikansk producerede køretøjer frem for deres egne. Det skyldes, at amerikansk fremstillede biler og lastbiler har tendens til at bruge meget mere brændstof, er meget større end udenlandske køretøjer og derfor lidt sværere at manøvrere på de europæiske veje og koster mere, hvilket skyldes, at de er importeret.

Hvor mange forskellige bilmodeller er der i verden?

På verdensplan findes der ca. 160 bilmærker, hvilket betyder mærkerne af disse køretøjer. Hvad angår modellerne, dukker der hele tiden nye op, men fra 2020 anslås det, at der er mellem 250 og 260 modeller i alt.

Er Toyota amerikansk ejet?

Toyota er en japansk virksomhed, men fremstiller mange af sine køretøjer i USA. I 2016 blev der fremstillet ca. 1,3 millioner Toyota-køretøjer i USA. På nuværende tidspunkt er der i alt ni forskellige Toyota-køretøjer fremstillet i USA, og de er:
● Avalon/Avalon hybrid
● Camry/Camry hybrid
● Corolla
● Highlander/Highlander hybrid
● RAV4
● Sequoia
● Sienna
● Tacoma
● Tundra

Er Nissan en amerikansk bil?

Nissan Motor Company fremstiller sine køretøjer over hele verden, men er en japansk bilproducent. I øjeblikket er Nissan den sjettestørste bilproducent, lige efter General Motors, Volkswagen, Toyota, Hyundai og Ford.

Ejer Ford-familien stadig Ford?

I øjeblikket ejer Ford-familien kun delvist Ford Motor Company. Virksomheden blev startet af Henry Ford, og i dag drives den delvist af William Ford, Jr. som er Henry Fords oldebarn. William Ford, Jr. er den største aktionær i virksomheden. Desuden ejer Ford-familien nu 70 millioner af selskabets B-aktier, hvilket giver dem hele 40 % af stemmerettighederne i selskabets bestyrelse. Det betyder i praksis, at Ford-familien kan bevare kontrollen med virksomheden, medmindre den på et tidspunkt går konkurs.
Men selv hvis Ford Company skal likvideres, vil Ford-familiens medlemmer ende med at få langt flere penge end selskabets almindelige aktionærer.

Er Tesla 100 % fremstillet i USA?

Af de køretøjer, som Tesla Motor Company sælger i USA, er 100 % af dem også fremstillet her. Dette omfatter Tesla Model S, Model 3 og Model X, som alle er fremstillet på deres fabrik i Fremont, Californien. Faktisk kom Tesla Model S, Model 3 og Model X på 2020-listen over de 10 bedste amerikansk producerede biler ind på henholdsvis plads 3, 4 og 9.

  Hvad er den bedste SUV til en lille person?

Ejer Ford Ferrari?

Det korte svar på dette spørgsmål er “nej”, Ford Motor Company ejer ikke Ferrari-mærket af biler. Ford Motor Company forsøgte på et tidspunkt at købe Ferrari, men Enzo Ferrari vidste, at hvis de gjorde det, ville de miste kontrollen over racerafdelingen i deres virksomhed. Hvis man i dag ser på ejerforholdene for Ferrari Motor Company, ser det således ud:
● 67,09% er ejet af offentligheden
● 22,91 % er ejet af Exor N.V. (ejerne af FCA)
● 10,00 % er ejet af Piero Ferrari
Da størstedelen af selskabet er “ejet af det offentlige”, kan det betyde en af to ting: Ferrari er ejet af sine aktionærer, eller Ferrari er i alt væsentligt ejet af Ferrari. Uanset hvad betyder det, at Ferrari-bilfirmaet er ejet af mennesker, der holder af virksomheden, og som træffer beslutninger med virksomhedens omdømme og brand først og fremmest i deres tanker og handlinger.

Konklusion

At beslutte sig mellem en bil bygget i udlandet og en bil bygget i USA betyder, at man skal kigge på oplysninger, der fortæller en smule om, hvad der anses for vigtigt i hvert mærke og hver model, som man overvejer at købe. Det kan blive lidt forvirrende, da de fleste bilfirmaer nu bruger i det mindste nogle udenlandske dele, så det er svært at finde biler, der er helt fremstillet i USA. Ikke desto mindre, hvis dit mål er at købe amerikansk og lade amerikanere arbejde så meget som muligt, er det godt at vide, at der findes data, der kan informere dig om tallene, så du selv kan træffe den beslutning.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z