Hvilke luksusbiler leveres med tagbagagebærer?

Hvis du er på udkig efter en luksusbil med tagbagagebærer, er der gode chancer for, at du kigger på en SUV, for næsten alle SUV’er kan fås med tagbagagebærer fra fabrikken. Som sådan er der masser af gode muligheder at vælge imellem, afhængigt af SUV’ens størrelse og markedspositionering.

Hvis du mest er interesseret i mere kompakte luksus-SUV’er, er Alfa Romeo Stelvio og Porsche Macan de to mest dynamiske muligheder af slagsen. Hvis du ønsker en mere konservativ komfortorienteret SUV, er Volvo XC60 et godt valg.

Men måske vil du ikke have en kompakt SUV, fordi en kompakt SUV ikke er så ”SUV-agtig”. En sådan er den bedste luksus-mellemstor SUV, der ikke sprænger banken, helt sikkert den nye Kia Telluride, og den bedste samlede mellemstor SUV er Mercedes Benz GLE.

Hvad angår full-size SUV’er, er BMW X7 den allerbedste full-size SUV på markedet. Hvis du slet ikke ønsker en SUV, men stadig ønsker tagbagagebærer og ekstra praktiske egenskaber og offroad-egenskaber, er Audi A6 Allroad og Volvo V60 Cross Country de bedste på markedet.

Kompakte SUV’er udstyret med tagbagagebærer

I de sidste par år er segmentet af kompakte SUV’er blevet et af, hvis ikke det mest populære bilsegment på markedet takket være en perfekt blanding af SUV’ernes praktiske egenskaber og den køreegenskaber, der normalt forbindes med mindre biler.

Som sådan er Alfa Romeo Stelvio den mest dynamiske SUV på markedet. Ud over køreegenskaberne tilbyder Stelvio også rigelig plads og en masse forskellige motorvarianter. Stelvio er også en af de flotteste SUV’er derude, især efter den seneste opdatering. Når det er sagt, kan Stelvio udstyres med en tagbagagebærer fra fabrikken.

  Hvad er levetiden for en hybridbil?

Hvis du sætter pris på en dynamisk luksus-SUV, men ønsker en mere pålidelig platform og vigtigere endnu en bedre værdi, så er Porsche Macan den rigtige løsning. Macan kan fås i mange forskellige trim- og motorvarianter og kan også fås med et tagbagagebærersystem monteret fra fabrikken.

Hvis Porsche Macan og Alfa Romeo Stelvio begge er lidt for frække for dig, og du blot ønsker en mere kølig, komfortabel og sikker SUV, er Volvo XC60 et perfekt valg. XC60 kan også fås med et fabriksmonteret tagbagagebærersystem, der er i stand til at transportere så meget last, som du nogensinde vil have.

Luksus mellemstore SUV’er med tagbagagebærer

For nogle er en kompakt SUV ikke rigtig en SUV på grund af størrelsen, den relativt afviselige frihøjde og manglen på firehjulstræk i mange tilfælde. Hvis du er en af disse personer, er du bedre tjent med at kigge efter en mid-size luksus-SUV. Og stort set alle mellemstore SUV’er kan fås med fabriksmonterede tagbagagebærere.

Og en af de bedste derude lige nu er Kia Telluride takket være en relativt overkommelig pris, men et virkelig flot interiør og udvendigt design. Kia har i de seneste år været på en mission for helt at ændre opfattelsen af Kia, og de nye Kia-modeller er værd at overveje.

Hvis du vil have den allerøverste ende af de mellemstore luksus-SUV’er, der også tilbyder tagbagagebærer, er Mercedes Benz GLE den eneste ægte mester i segmentet. Og det skyldes, at GLE i bund og grund er en mere kompakt version af en GLS, hvilket er en god ting, hvis du overvejer GLE og ikke GLS.

  Hvad er de bedste SUV'er med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Luksus full-size SUV’er og stationcars med tagbagagebærer

Hvis du vil have den bedste luksus full-size SUV, som man kan købe for penge, er der ingen bedre mulighed end BMW X7, især hvis du vælger den endnu mere komfortable Alpina XB7-variant. X7 er dybest set en BMW 7-serie på stylter, og som sådan er X7 den allerøverste ende af SUV-luksus uden at træde ind på Rolls Royce-territorium.

Både X7 og XB7 kan fås med tagbagagebærere, der er store nok til at bære en masse last uden at være en sikkerhedsrisiko. Udover XB7 kan du måske tage en masse på Ford Expedition, hvis du ønsker en mere tilgængelig ”luksus” prisklasse.

Hvis du slet ikke ønsker en SUV, men du vil have tagbagagebærer og off-road-egenskaber i et vist omfang, er Audi A6 Allroad og Volvo V60 Cross Country begge fantastiske muligheder at overveje. A6 tilbyder en mere offroad-venlig tilgang, men ellers er den den samme som enhver anden A6 Avant.

Det samme gælder for Volvo V60 Cross Country. Udover disse to bør du også overveje Mercedes Benz E-Klasse All-Terrain.

FAQ-afsnit

Hvor meget koster tagbagagebærere?

Hvis du køber en ny SUV, leveres de fleste SUV’er med tagbagagebærer som standard, og hvis ikke, skal du regne med et par hundrede dollars oven i den vejledende udsalgspris. Hvis du køber brugt, er prisforskellen mellem en brugt bil med tagbagagebærer og en brugt bil uden tagbagagebærer stort set identisk.

Men hvis du er på markedet for at købe et sæt tagbagagebærere, skal du regne med et prisinterval på omkring 150 USD eller deromkring for et brugt tagbagagebærersystem af lavere kvalitet. Hvis du bruger op over et par hundrede dollars, kan du få et flot helt nyt aerodynamisk et.

  Skal jeg rustbeskytte min nye bil?

Kan du sætte en tagbagagebærer på en hvilken som helst bil?

Teknisk set kan du det, da der er et par forskellige måder, man kan montere en tagbagagebærer på. Men det vigtigste spørgsmål er, om din bil har en fabriksmonteringsposition? Hvis ja, bør du bruge netop denne monteringsmulighed til at fastgøre tagbagagebæreren.

Hvis din bil kun har et nøgent tag uden nogen udpegede monteringssteder for tagbagagebærer, kan du montere tagbagagebæreren ved hjælp af særlige klipsemekanismer, der klipses fast på indersiden af dørklammerne.

Skader tagbagagebærere din bil?

Hvis den er monteret og udført korrekt, bør en tagbagagebærer ikke skade din bil. Men hvis monteringsprocessen var mangelfuld, eller hvis selve stellet mildest talt er tvivlsomt, kan virkningerne være ganske katastrofale.

Når du monterer en tagbagagebærer, skal du sørge for, at det gøres korrekt, da en dårlig montering nemt kan ende med at koste dig uhyrlige beløb. Dette skyldes, at du ikke kun sætter dig selv og din bil i fare, men du risikerer også alle andre omkring dig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z