Demografi for købere af luksusbiler

Luksusbiler er designet til at få dig til at føle dig speciel, fordi de byder på masser af teknologi, førsteklasses materialer og en generel overlegen komfortoplevelse. Det er dog ikke alle, der har råd til et så eksklusivt aktiv, især fordi de også koster flere penge at vedligeholde.

Luksusbiler som f.eks. store sedans og SUV’er afskrives normalt som en gal, og de fleste mennesker har en tendens til at finansiere eller lease dem, fordi det giver meget mere økonomisk mening. Uanset hvad, er de dyre at købe, dyre at vedligeholde og dyre at fylde op, fordi de normalt leveres med motorer med større slagvolumen.

Gennemsnitsalderen er en vigtig demografisk faktor, når det drejer sig om bilkøb, og 45 år er gennemsnitsalderen for bilkøbere i USA. Førsteklasses luksusbiler købes normalt af ældre købere, mens den yngre del af befolkningen primært befinder sig i segmentet for kompaktbiler.

Hvad angår køn, er det stadig mænd, der dominerer de fleste bilsegmenter, bortset fra de kompakte SUV’er og crossover-segmentet, som er mere populært blandt kvinder. Disse tal varierer ganske betydeligt på individuelt plan, især for de dyreste biler derude.

Køb af luksusbiler – aldersgrupper

Luksusbiler er dyre aktiver, hvilket betyder, at du skal samle en masse penge, før du kan købe en komfortabelt. Der er naturligvis mange mennesker derude, som er villige til at strække deres budget for at købe en luksusbil, men disse mennesker er ikke den demografiske gruppe, vi leder efter.

De fleste luksusbiler bliver købt af købere mellem 50 og 60 år. Mere specifikt er en gennemsnitlig køber af en kompakt luksusbil 51 år, mens en gennemsnitlig køber af en mellemstor luksusbil er 56 år gammel. Store luksusbiler forbindes normalt med ældre mennesker, og ifølge nogle få onlinekilder er en gennemsnitlig køber af store luksusbiler 59 år gammel.

  Hvad er den mest luksuriøse cabriolet?

Luksus-SUV’er er mere eller mindre det samme, men det ser ud til, at den gennemsnitlige aldersgruppe, der køber luksus-SUV’er, løbende bliver yngre og yngre. Således er en gennemsnitlig køber af en kompakt luksus-SUV 52 år, en gennemsnitlig køber af en mellemstor luksus-SUV 53 år og en gennemsnitlig køber af en stor luksus-SUV omkring 57 år.

Køb af luksusbiler – Procentdel af kvindelige købere

Som tidligere nævnt bliver de fleste biler stadig købt af mænd, men statistikken er ved at ændre sig, og der er nogle få segmenter, hvor kvinderne er begyndt at føre an på hitlisterne. Det ser ud til, at kvinder ikke er lige så interesserede i luksusbiler som mænd er.

Kun 37,9 % af køberne af kompakte luksusbiler er kvinder. Hvad angår mellemstore luksusbiler, er forskellene endnu større, idet kun 28,4 % af kunderne er kvinder. Mænd dominerer dog mest i segmentet for store luksusbiler, da kun 22,5 % af kvinderne er interesserede i at købe en stor luksusbil.

SUV’er er lidt anderledes, for 47,5 % af de kompakte luksus-SUV’er er kvinder. Hvad angår segmentet for mellemstore luksus-SUV’er, udgør kvinderne kun ca. 38,3 % af salget. Men hvis man ser på det “almindelige” segment for kompakte/små SUV’er, udgør kvinderne ca. 55 % af alle salg af kompakte/små SUV’er.

Hvordan køber folk luksusbiler

Som tidligere nævnt koster luksusbiler mange penge, og de har en tendens til at blive afskrevet som en gal. Det er derfor ikke en særlig god økonomisk beslutning at købe en bil til 100.000 dollars, som sandsynligvis vil miste 50 % af sin oprindelige værdi i løbet af kun 5 år.

  Hvorfor er biler fra 90'erne så grimme

Det betyder, at du vil tabe mere end 25 dollars om dagen, hvis du køber en luksusbil uden videre. For at undgå at miste så mange penge har de fleste købere af luksusbiler en tendens til at finansiere deres biler. Ud over finansiering har de også en tendens til at afskrive dem som firmaudgifter, hvilket gør hele prøvelsen en smule mere plausibel.

Det er også vigtigt at bemærke, at de fleste luksusbilskøbere har en tendens til at finansiere deres biler over en relativt kort periode sammenlignet med de fleste købere, hvilket betyder, at de vil betale lavere renter sammenlignet med købere af biler til massemarkedet.

De dyreste luksusbiler i begrænset oplag, der er fremstillet af højværdi mærker, er anderledes, fordi biler som disse ikke mister så meget værdi som de fleste luksusbiler. Det betyder, at folk er mere villige til at betale direkte for disse typer biler, fordi de også ofte bruges som investeringer.

FAQ-afsnit

Hvad er de mest populære luksusbiler i USA?

Ifølge nogle få onlinekilder foretrækker de fleste amerikanere luksusbiler, der er bygget af Lexus, Tesla, BMW og Mercedes. Tesla Model 3 er den bedst solgte luksusbil nummer 1 i USA i 2020 med mere end 200.000 solgte enheder. Andenpladsen er reserveret til Lexus RX med mere end 100k solgte enheder.

De mest populære BMW luksusbiler, der sælges i USA, er BMW X3 med 60k solgte enheder og BMW X5 med mere end 50k solgte enheder. Den mest populære luksusbil fra Mercedes er den kompakte SUV Mercedes GLC. Mercedes har leveret mere end 50k eksemplarer af Mercedes Benz GLC i USA for hele 2020.

  Har hatchbacks mere plads i bagagerummet?

Hvad er de billigste luksusbiler, der i øjeblikket sælges i USA?

Hvis du ønsker en ægte luksusbil, men ikke vil betale store summer, er der et par legitime luksusbiler, som du kan købe til relativt overkommelige priser. Hvis du vil have en helt ny luksus-Mercedes, skal du sørge for at tjekke Mercedes Benz A-Klasse sedan, som koster omkring 32.000 dollars helt ny.

Den billigste luksusbil, der tilbydes af Lexus, er Lexus UX, som også starter ved 32.000 dollars. Du kan få Cadillac CT4 for stort set samme beløb som disse to. Audi A3 er tusind dollars dyrere, mens BMW X1 kompakt SUV’en koster omkring 35k dollars.

Giver det mening at købe en luksusbil?

Luksusbiler er, som navnet måske antyder – luksusgoder. De er ikke nødvendige, og nogle vil måske endda hævde, at luksusbiler ikke er andet end spild af penge. Ingen kan dog benægte, at det at køre i en luksusbil giver dig en unik oplevelse, som ikke kan matches af en mere værdiorienteret bil.

Hvis prisen er forsvarlig, er det derfor værd at købe en luksusbil. Hvorom alting er, er det aldrig en god idé at overspænde budgettet på en luksusbil, fordi du også skal kunne vedligeholde bilen komfortabelt. Endelig skal du også sørge for at sluge heftige afskrivninger, for det er noget, der plager de fleste luksusbiler i dag.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z