Er Volvo mere pålidelig end Audi?

Ifølge flere kilder, herunder UK’s Driver Power, NHTSA, IIHS og Reliability Index, er Volvo langt mere pålidelig end Audi.

Næsten alle bilvurderingsplatforme rangerer Volvo bedre end Audi. Dette skyldes Audis enorme reparationsregninger, som i gennemsnit koster 987 dollars om året. Hvorimod Volvos gennemsnitlige årlige reparationsregning koster omkring 769 USD. Volvo ligger også bedre i forhold til Audi, når det gælder hvor ofte bilen går i stykker og kollisionssikkerhed.

Hvad er pålidelighed?

En bils pålidelighed afhænger af forskellige faktorer, bl.a:

 • Kollisionssikkerhed
 • Reparationsregninger
 • Antallet af gange, hvor bilen skal repareres
 • folks tilfredshed
 • Kilometerstand
 • Hvor længe bilen holder
  Når folk skal købe en ny bil, går de ofte efter lave reparationsregninger. En anden ting, der er vigtig, er, hvor mange gange en bil går i stykker eller skal repareres, fordi det er en ulempe, som folk ikke ønsker at have med at gøre. Pålidelighed afhænger også af, hvor godt bilen er blevet passet på.

Betyder pålidelighed virkelig noget?

Pålidelighed i biler er et synonym for konsistens og tillid. Du ønsker ikke kun, at din bil skal være hurtig og skinnende, men også pålidelig. Folk vil gerne bare kunne starte deres bil og komme videre med deres dage uden at skulle bekymre sig om en tur til mekanikeren.

Forbrugernes vurderinger af pålidelighed betyder måske ikke så meget for nyere biler, eller hvis du kun beholder din bil i en kort periode, men de betyder mest, når bilens værdi falder. Hvis du køber en brugt bil, er det en rigtig god idé at tjekke pålidelighedsvurderinger.

Problemer med Audi

Folk forbinder ofte pålidelighed med tyskproducerede biler, men det er ikke tilfældet med Audi. Audi har skabt sig et navn inden for motorsport og luksusbiler, men skal dog arbejde på sine pålidelighedsscorer.

  Alfa Romeo 4C Pålidelighed og Specs

De problemer Audis har, når det kommer til pålidelighed, er i dens motor, køle- og varmesystem, dens brændstofsystem og elektronik, som også er de dyreste dele at reparere.

Folk får ofte blandede anmeldelser, når det kommer til at købe en Audi. Bilanmeldere som Driver Power, Reliability Index eller JD Power placerer Audi ofte virkelig langt bagud i forhold til deres andre konkurrenter.

Volvo’s ry for pålidelighed

Selv om Volvo måske ikke er lige så sporty som Audi, er den langt foran Audi, når det gælder pålidelighed. Pålidelighed virker ofte for kedeligt for nogle bilister, der ønsker spænding og fart, men folk har helt sikkert brug for det, hvis de ønsker, at deres biler skal holde længere.

I henhold til CPO-programmet (Certified Pre-Owned), som angiver bilens levetid, tilbyder både Volvo og Audi deres kunder CPO. Ikke desto mindre vinder Volvo stadig over Audi samlet set. Egenskaber som en inspektion med over 170 punkter og en femårig garanti med ubegrænset antal kilometer giver Volvo en fordel.

Sikkerhedsfunktionerne i Volvo har altid været i topklasse. Den har været på markedet siden 1927. De kom først til USA i 1944, hvilket er tidligere end Audi’s ankomst, så Volvo satte sit præg tidligere. De første PV444’ere, der blev fremstillet i 1944, var ekstremt pålidelige. De var så gode, at vi bogstaveligt talt stadig kan se disse biler på landet i Sverige den dag i dag.

Volvos rangliste

I 2020 blev Volvo XC40 rangeret som den mest pålidelige bil af Driver Power. Reliability Index og JD Power rangerer også Volvo’er meget godt. Ved at læse kundernes anmeldelser kan vi også fortælle, at Volvo er meget pålidelig ud fra førerudsagn. Volvos sikkerhedsfunktioner giver dem ofte en fordel i forhold til de andre bilmærker.

  Skal jeg lease eller købe en Volvo?

I 2019 rangerede pålidelighedsindekset Volvo på 23. pladsen ud af 40 bilproducenter, hvilket giver dem en samlet score på 127. Mens Audi kom ind på en 34. plads ud af 40 i pålidelighedsindeksets rangliste.

Volvo er den klare vinder af pålidelighed over Audi

Ved at se på undersøgelserne og rangeringerne fra flere hjemmesider og virksomheder er det tydeligt, at Volvo er langt mere pålidelig end Audi. Når det er sagt, er der dog stadig nogle, der foretrækker Audi frem for Volvo på grund af den høje ydeevne, det mere sportslige udseende og ejernes tilfredshed.

FAQ

Hvilke sikkerhedsfunktioner tilbyder Volvo?

Volvo har altid været meget berømt for sin sikkerhed. Den har aktiv og passiv sikkerhed. Aktive sikkerhedsfunktioner er Lane Keeping Aid, Blind Spot Information System, Active High Beam Control, Driver Alert Control og City Safety, mens de passive sikkerhedsfunktioner omfatter fodgængerairbag, sammenklappelig ratsøjle og Collision Mitigation Support.

Hvad er de mest pålidelige websteder med bilanmeldelser?

Ifølge en undersøgelse fra 2016 bruger folk 60 % af deres bilkøbsproces på at lave online research og lede efter den bedste bil til deres behov. Nogle af de bedste websteder med bilanmeldelser er:

 • Edmunds
 • Car.com
 • JD Power

Er Audier dyrere end Volvo’er?

Audier koster meget mere end Volvo’er. Volvos dyreste bil koster omkring en million, mens Audis dyreste bil koster omkring 3 millioner. Audis billigste bil er Audi A3-sedanen med en grundpris på 33.300 USD. Volvos billigste bil er dog XC40 med en basispris på 33.700 dollars.

  Aston Martin DBS Pålidelighed

Hvad er den hurtigste Audi-bil?

Audis hurtigste bil er 2019 Audi R8 V10, der kan køre fra 0 til 60 mph på kun 2,8 sekunder. Den har en V10-motor med 562 hestekræfter. Bilen er baghjulstrukket, hvilket giver den høj ydeevne. Det er en syvtrins automatgearkasse.

Hvad er de vigtigste egenskaber ved Audi-biler?

Audi er et af de mest berømte tyske bilfirmaer. De er kendt for deres:

 • Sporty look
 • komfort
 • ydeevne
 • Elegant interiør

Hvor er Audi fra?

Audi blev grundlagt i 1932 af det tyske firma Auto Union, som senere blev opkøbt og fusioneret med Volkswagen i 1960’erne. I 1965 blev den lanceret som Audi F103, som grundlæggende dannede det moderne Audi-firma. Det er en af de største tyske bilproducenter i verden.

Hvor er Volvo fra?

Volvo er et svensk mærke, der er fremstillet af den svenske virksomhed SKF. Oprindeligt fremstillede det kuglelejer. De startede Volvo som et kuglelejefirma af høj kvalitet til eksport til USA. Til sidst ændrede de sig og begyndte at lave biler. Volvo er ret berømt for sin sikkerhed og pålidelighed over hele verden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z