Skal jeg lease eller købe en Volvo?

Selv om både leasing og køb af en bil har deres egne fordele, afhænger det først og fremmest af kundens behov og ønsker, hvilken af dem der er bedst.

Leasing af en Volvo har helt sikkert nogle fordele, herunder at det giver bilkøberen valgmuligheder og mere frihed. En bilist kan lease en bil og derefter bytte den efter nogle år, når kontrakten udløber. I mellemtiden har køb af en bil sine egne fordele, herunder at eje bilen direkte og være mere overkommelig, hvis man beholder bilen i mange år.

Leasing vs. køb af en bil

Leasing: Billigere på forhånd og mindre at bekymre sig om

Leasing af en bil betyder, at brugeren betaler en udbetaling på forhånd og derefter betaler en lille månedlig betaling for at bruge bilen. Bilen er ikke ejet af brugeren. Føreren har dog normalt mulighed for at købe bilen ved leasingaftalens udløb.

Ved leasing giver leasingselskabet visse betingelser. En af de største betingelser er kilometerværdien. Føreren må ikke overskride en bestemt kilometerstand i løbet af et år. Ellers vil der blive pålagt en bøde. En anden ulempe er, at føreren ikke kan afslutte leasingaftalen før det aftalte tidspunkt uden at betale et gebyr.

Med leasing ender man nogle gange med at betale mere overtid end ved direkte køb af en bil. De månedlige betalinger omfatter afskrivningsværdien og renter, hvilket gør bilen meget dyrere end at købe den.

Fordele ved leasing

Der er mange fordele ved at lease en bil, bl.a:

 • Du får mulighed for at ombytte bilen, når leasingperioden udløber
 • Billigere på forhånd for en helt ny bil
 • De månedlige betalinger er ofte ikke så meget
 • Du får forsikring og dækning i topklasse
 • Du behøver ikke at bekymre dig om mekanikerregninger
 • Du behøver ikke at bekymre dig om bilen, når den bliver gammel
  Når leasingkontrakten udløber, giver leasingselskaberne normalt 3 muligheder til kunderne. De kan lease en anden bil og indgå en ny leasingkontrakt. På den måde kan kunden opleve en anden ny bil og topudstyr. Den anden mulighed er blot at gå væk og vælge at lease deres næste bil gennem et andet leasingselskab eller købe en bil i stedet.
  Den sidste mulighed er, at de ofte kan købe den samme bil, som de har leaset. Nogle mennesker ønsker ikke at skifte bil, så leasingselskabet vil lade dem købe den direkte eller via et månedligt afdragslån.
  Er Volvo mere pålidelig end Tesla?

Køb: Du kan eje din bil direkte og gøre, hvad du vil med den

Det er enkelt at købe en bil. Det har ingen kompleksiteter som leasing af en bil. Du skal bare have penge nok til at have råd til det og tage hen til den nærmeste bilforhandler.

Fordele ved at købe

Der er bl.a. følgende fordele ved at købe en bil på forhånd:

 • Du ejer din bil helt og holdent.
 • Du behøver ikke at bekymre dig om månedlige gebyrer.
 • Du kan køre hvorhen du vil uden at bekymre dig om kilometervarianten.
 • Du kan tilpasse din bil efter dine ønsker.
 • Du kan sælge din bil videre når som helst, når som helst du vil
  Selv om der er nogle fordele ved at købe, er der bestemt en ulempe ved at betale mange penge på forhånd. Det er ikke alle mennesker, der har så mange penge på én gang. Du kan altid få et billån, men det medfører sine egne ulemper som f.eks. at spilde penge på renter.

Volvo leasingkontrakter

Volvo har en meget god leasingpolitik for at tiltrække kunder. Leasingpolitikken omfatter GAP-forsikring, som giver visse fordele, og dækker hele vedligeholdelsen med certificerede Volvo-dele.

Variation og kortfristet overkommelighed vs. frihed og langsigtet overkommelighed

Leasing har fordele, hvis brugeren ønsker at opleve forskellige biler. Ved leasing kan bilisterne også få en ny bil til deres familie, selv om de ikke har et stort beløb på et tidspunkt.

  Hvilken Volvo SUV er den største?

At købe bilen har fordelen at kunne tilpasse den og køre frit. De kan køre hvorhen de vil og bruge så mange kilometer som muligt uden at bekymre sig om leasingkontrakter.

Derfor afhænger det hele af køberen. Kunden skal selv bestemme, hvad han vil have. Hvis de alligevel ønsker at skifte bil efter et par år, så er leasing helt sikkert det bedre valg. Men hvis nogen har beløbet til at købe en bil og planlægger at eje den på lang sigt uden komplikationer, så er køb den rigtige løsning.

FAQ

Hvad sker der, hvis en leaset bil bliver kørt galt?

Forhåbentlig skal du ikke betale noget, men du kan have en fradragsberettiget afgift.
Når du kommer ud for et uheld, er det obligatorisk at fortælle det til dit leasingselskab. Du skylder faktisk leasingselskabet det beløb, som bilen er værd, når der sker en ulykke. Uanset hvad, så bør din forsikring forhåbentlig dække eventuelle udgifter.

Hvis din bil bliver totalskadet, vil forsikringen give dig penge svarende til bilens aktuelle værdi. Disse penge udbetales derefter til leasingselskabet for at få balance i regnskabet. Desværre skylder brugerne i mange tilfælde leasingselskaberne flere penge, end forsikringen har betalt for den. I dette tilfælde skal du undersøge, om du har en GAP-forsikring, der kan dække noget af det. Volvo-leasingfirmaer tilbyder GAP-forsikring.

Hvem betaler for vedligeholdelse af en leaset bil?

Hvem der betaler for bilens vedligeholdelse afhænger af leasingbetingelserne. Ofte betaler leasingselskaberne for vedligeholdelse, men specifikke betingelser skal overholdes. Det kan f.eks. stå med småt skrevet, at hvis føreren ikke følger producentens anbefalede vedligeholdelsesplan, er bilens vedligeholdelse ikke dækket.

  Hvilken Volvo har massagesæder?

Hvor mange kilometer kan jeg køre på en leaset bil?

I almindelige leasingkontrakter har låntageren årlige kilometergrænser på 10.000, 12.000 eller 15.000 miles. Hvis nogen overskrider denne grænse, skal de betale en bøde ved leasingkontraktens udløb. Et eksempel på bøden er noget i retning af 30 cent pr. ekstra kilometer ved leasingkontraktens udløb.

Hvilken kreditvurdering skal man have for at lease en bil?

Ifølge NerdWallet er den kreditvurdering (FICO), der kræves for at lease en bil, normalt forskellig fra bilforhandler til bilforhandler. Den mindste kreditvurdering bør dog være 620. En score omkring 620 til 679 anses for at være okay. En score på omkring 680 og 739 anses for at være næsten ideel til at lease en bil.

Kan jeg returnere en defekt leaset bil?

Der er ofte en juridisk kontrakt mellem leasingselskabet og låntageren. Hvis den bil, du har leaset, ved et tilfælde viser sig at være defekt eller mangelfuld, har du stadig nogle muligheder for at returnere den og afslutte din leasingkontrakt. Mange stater har en lov om citroner. Disse love gælder for lånerens bil i dette tilfælde. Det gælder kun, så længe omstændighederne passer til lovens parametre.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z