Skal jeg købe en 10 år gammel Volvo?

Måske har du altid beundret Volvo-biler, men du har ikke råd til en ny bil, så du overvejer at købe en brugt bil. Jo ældre bilen er, jo lavere er prisen, men er de stadig pålidelige? Er en Volvo, der er 10 år gammel, stadig værd at bruge penge på?

Du kan godt købe en 10 år gammel Volvo, men det afhænger af, hvad du ønsker i en bil ud over den lave pris. Ældre Volvo-biler er ofte stadig pålidelige og har et godt brændstofforbrug. Men når det kommer til design og nyere teknologi, kan de være ved at komme i baggrunden.

Volvo’er har altid haft et ry for at være sikkert byggede, pålidelige biler. Hvis du køber en ti år gammel Volvo, kan du bruge færre penge, samtidig med at du ikke behøver at bekymre dig om afskrivningsproblemer. Det er dog meget vigtigt at undersøge den bil, du ønsker at købe, så du ikke ender med at spilde dine penge og ikke får værdi.

Grunde til at købe en ældre Volvo

Omkostningseffektivt

At købe en ordentlig Volvo, der er ti år gammel, vil sandsynligvis koste mellem 5.000 og 7.000 dollars. Sammenlignet med de seneste priser på nye Volvo’er sparer du mange penge.

Du behøver heller ikke at bekymre dig om bilens afskrivning, da biler afskrives hurtigst de første par år. Og hvis bilen allerede er 10 år gammel, vil du sandsynligvis bare bruge den, indtil den dør, i stedet for at sælge den videre.

Mange bilmuligheder

Hvis du skulle købe en ny bil, vil du måske være begrænset til en bestemt model, da nogle af dem ligger over dit budgetinterval. Men når det gælder brugte biler, har du mange muligheder at overveje, herunder flere luksusmodeller.

Prøvekørsel af bilen

Lad os sige, at du er blevet forelsket i tanken om en Volvo på grund af det, du har hørt om mærket. At købe en brugt bil er en god måde at teste en bil på. Når du så i fremtiden, når du måske vælger at købe en ny, ved du allerede, hvordan bilen fungerer. Dette vil hjælpe dig med at beslutte, om du vil holde dig til Volvo’er herefter.

Ting, du skal overveje, før du køber en brugt Volvo

Brændstoftype

Mange ældre biler kører på diesel, og det kan være svært at vedligeholde motoren i en bil, der kører på diesel. Det er også dyrere at køre en bil på diesel i stedet for benzin. Mange byer har også nye regler mod dieselmotorer, hvilket begrænser, hvor du kan køre din bil. Så hvis du køber en 10 år gammel Volvo, skal du holde dig til en benzinudgave.

  Går Volvo'er ofte i stykker? Er Volvo en pålidelig bil?

Tidligere bilhistorik

Udfør et baggrundstjek for at få oplysninger om bilen. Carfax er en fremragende tjeneste at bruge her. De bruger bilens VIN eller nummerplade til at finde alle oplysninger om køretøjet.

Det er også bedst ikke at købe en bil, der tidligere har været brugt af mere end én person. Der er stor sandsynlighed for, at bilen ikke er blevet ordentligt vedligeholdt.

En anden ting Carfax kan gøre er at få oplysninger om bilens registrering og antallet af ulykker, der har været involveret. En bil med en historie af ulykker bør ikke være en mulighed, da mange bilkomponenter måske er blevet beskadiget på grund af ulykken, selv om det ikke umiddelbart er synligt. Carfax kan også hjælpe med at afgøre, om bilen er blevet oversvømmet eller mærket som skadelig af forsikringsselskaberne.

Få en mekaniker til at inspicere bilens helbred

Hvis bilens forhistorie ser god ud, er det næste, du skal gøre, at inspicere køretøjet. Du kan få din mekaniker til at gøre det. Det vil hjælpe dig med at afgøre bilens og dens deles pålidelighed. Gamle biler kan kræve, at du på et tidspunkt skal udskifte dele, men det ønsker du ikke at skulle beskæftige dig med så kort tid efter, at du har købt din bil.

Ting, der skal kigges på:

  • Tjek de elektriske systemer
  • Lad den maksimale AC-varme køre; den skal vise mellem 55° og 65° (et lommetermometer vil være en hjælp her)
  • Kontroller gearkassen og undersøg, om den er utæt ved at lade motoren køre i et stykke tid.
    En sund transmission bør ikke lukke. Mange gamle Volvo’er oplever udfordringer med fjederben, så vær opmærksom på dette.

Husk også at være særlig opmærksom på dyre bilkomponenter. Hvis de billige komponenter som f.eks. bremseklodserne er slidte, kan du fortsætte med dit køb, men større bildele er mere risikable.

  Laver Volvo hybridbiler?

Til sidst skal du, selv om delene er i orden, stadig kontrollere, hvor længe de forventes at holde, før de skal repareres. Du ønsker ikke at købe en bil og ende med at reparere en katalysator efter tre måneder. Volvo-dele er dyre.

Tilgængelighed af dele

Det er meget vigtigt, at du laver din research om tilgængeligheden af Volvo-reservedele. Hvis en bil er produceret for længe siden, kan komponenterne i mange tilfælde have forladt markedet, hvis den er produceret for længe siden. Årsagen er, at virksomheden måske har stoppet produktionen af disse dele. Så selv hvis du ser det på markedet, er det sandsynligvis falske reservedele, der er produceret af vejfirmaer.

Tilgængelighed af mekaniker til vedligeholdelse

Nogle mekanikere finder det svært at udføre vedligeholdelse på ældre biler. Årsagen kan være, at de ikke kan få adgang til de dele, der er nødvendige for at udføre reparationer. Eller de har ikke viden om bilen, da den er gammel, og de har ikke beskæftiget sig med mange af disse typer biler.

Kundeanmeldelser

Den bedste måde at lære noget om en bil på er ved at se på anmeldelser fra tidligere ejere. Anmeldelser vil oplyse dig om fordele og ulemper ved en bestemt model. Hvis der er mange fordele, og ulemperne virker overskuelige, kan du gå videre og foretage dit køb.

FAQS

Hvor meget koster det at købe en gammel Volvo?

Gamle Volvo’er koster mellem 4.000 og 6.500 dollars. Det afhænger dog af bilens årgang og model. En 3 år gammel Volvo og en 10 år gammel Volvo vil ikke gå for det samme beløb. Bemærk også, at andre gebyrer, f.eks. gebyrer for at spørge, løber op.

Hvor kan jeg købe en ældre Volvo?

Du kan få gamle Volvo’er fra forhandlere eller tier-two-sælgere, bilauktioner eller købe direkte fra sælgeren. De fleste forhandlere er interesserede i at tjene gode penge på nye biler. Forestil dig at sælge en ny bil for 50.000 dollars og sælge en gammel Volvo for 6.000 dollars. De føler ikke, at de vil tjene nok penge på at sælge ældre biler, så de tager dem til sælgere på andet niveau.

  Er Volvo pålidelige brugte biler?

Hvor meget koster det at foretage en kontrol af en gammel Volvo?

Hvis du har købt din Volvo hos en forhandler, der har en forbindelse til tjenester som Carfax, betaler du ikke en krone for at få den tjekket. Forhandleren kan hjælpe dig med at generere en køretøjsrapport gratis. Men hvis forhandleren ikke har nogen forbindelse, eller hvis du køber den direkte, skal du have et abonnement.

Et Carfax-abonnement koster op til 12 dollars eller mere. Med dette gebyr kan de køre en VIN-søgning og mange pladesøgninger. Hvis du kører en VIN-søgning for mere end ét køretøj, skal du bruge flere penge.

Hvilke oplysninger behandler tjenester som Carfax?

De bruger bilens VIN- eller plattenummer til at foretage en kontrol og få adgang til oplysninger som f.eks:
● Oplysninger om tidligere ejere
● Benzinkørsel og resterende kilometertal
● Involvering i ulykker
● Om bilen er markeret som en oversvømmelsesbil af forsikringsselskaberne
● Oplysninger om bilens registrering
For at være på den sikre side skal du køre søgningerne, før du kontakter sælgeren. De fleste CLI-lister for privatejede biler knipser ofte deres nummerpladenummer og lægger det ud. Du kan bruge det til at køre kontrollen.

Hvad er den væsentlige forskel mellem gamle og nye Volvo’er?

Den væsentligste forskel er det design og den anvendte teknologi. Ældre Volvo’er har mange funktioner, der ligner de nye, men når det gælder design og teknologi, er nyere biler meget forskellige. Nogle finder nyere teknologi for udfordrende at betjene og foretrækker en ældre simpel bil.

Du kan f.eks. ikke finde en Volvo med udelukkende gas- eller dieselmotor i dag, da nye Volvo’er alle er hybridbiler eller fuldt elektriske biler. Men hvis du lægger vægt på ydeevne frem for luksus, kan gamle Volvo’er bestemt yde en god præstation.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z