Laver Volvo hybridbiler?

Med sine mild-hybrid- og opladningsvarianter har Volvo en af de bedste hybridbiler.
Siden 2019 har hver eneste bil, som Volvo har produceret, været enten en hybrid- eller elmodel. Volvo fremstiller to typer hybridbiler: mildhybrid og plug-in hybrid med fuld genopladning. De bruger lithium-ion-batterier til deres elbiler. Volvo lancerede også en fuldt elektrisk bil i 2019.

Volvos indsats for elektrificering

Volvo har altid hævdet at sætte menneskers sikkerhed i første række. De introducerede først deres elektrificeringskampagne i 2017. Volvo er blevet den første bilproducent til at stoppe med at lave helt fossilbrændstofbaserede motorer. I stedet har de erstattet dem med elmotorer, hybrider og plug-in hybridbiler. De introducerede Volvo XC40 i 2019, som er en fuldt elektrisk bil.
Volvo er blevet den første store luksusbilproducent, der har inkluderet elmotorer i alle deres biler. Indførelsen af en elektrisk drivlinje i alle deres biler viser deres engagement i miljøspørgsmål, da de lav- eller nul-emissionsbiler vil forbedre luftkvaliteten i byerne.

Volvo’s hybridteknologi

De har introduceret alle tre typer af biler med elektrisk drivkraft.

Mild-hybridteknologi

Volvo kalder hybridbiler for “Mild-Hybrid”-biler. Hver Volvo-bil har en Mild-Hybrid-variant. Disse Volvo’er bruger et 48-volts batteri og en 12 volt/48-volts konverter sammen med en benzinmotor, hvilket giver dem en usædvanlig brændstoføkonomi. Volvos hybridbiler med deres fremragende brændstoføkonomi via en elmotor giver resultater uden at give afkald på ydeevne.

Plug-in hybridteknologi

Batterierne i denne teknologi kan oplades via en stikkontakt eller via dens regenerative bremsesystem. I denne hybridform har de indført tre køretilstande til deres kunder. “Pure mode” gør det muligt for bilen at køre kun på batteriet. “Hybridtilstanden” giver bedre brændstofeffektivitet. Den sidste “Power Mode” er en sportstilstand, der er lavet til at opleve høj ydeevne, men den er ikke så brændstofvenlig.

  Er en BMW hybrid det værd?

Volvos elektriske ambitioner

Med deres annoncering i 2017 begyndte de at opfylde deres løfte om at skifte til elektrisk energi. Volvos næste mål er at sælge 50 % af deres biler som fuldt elektriske køretøjer. De har endda planlagt at stoppe med at lave hybridbiler i 2030. Dette ville betyde, at de vil skifte til fuldt elektriske køretøjer inden 2030. Det er et stort skridt i retning af at gå fuldt elektrisk.

Hvad er elbiler?

Elbiler bruger helt eller delvist elektrisk energi, der er lagret i batterier. Der findes tre typer af elbiler:

 • Fuldt elektriske biler
 • Plug-in hybridbiler
 • Hybridbiler

Fuldt elektriske biler

Fuldt elektriske biler bruger en stor batteripakke med træk og har ingen forbrændingsmotorer. De kører udelukkende på det elektriske batteri. Elbatterier kan oplades hjemme eller via ladestationer, også kendt som Electric Vehicle Supply Equipment (EVSE). Typisk leveres disse biler med et stiksæt, der tilsluttes til en stikkontakt i en husstand.
Den manglende forbrænding af brændstof i dette system giver absolut ingen emissioner. Mange mener, at fuldt elektriske biler er fremtiden for bilindustrien.

Plug-in hybridbiler

Disse biler kører både på batterier og på et brændstof som benzin eller diesel. Batterierne bruges til at oplade en elektrisk motor. Batterierne kan oplades via en strømkilde eller regenerativ bremsning. De kan også oplades via en forbrændingsmotor. Når batterierne er opbrugt, skifter bilen automatisk over til at bruge forbrændingsmotoren.
Med denne metode får forbrugerne glæde af både el- og brændstofeffekt med meget få udstødningsemissioner. Denne metode giver et fremragende brændstofgennemsnit og kan spare mange penge.

  Hvad sker der, når en hybridbil løber tør for batteri?

Hybridbiler

Til disse biler anvendes både benzinmotorer og elmotorer. Batterier bruges til at drive elmotoren ved hjælp af regenerativ bremsning. Disse biler anvender alle typer motorkombinationer. Ved lave hastigheder bruger de kun elmotoren. Andre gange bruger de kun benzinmotoren eller nogle gange begge dele.
Dette resulterer i mindre benzinforbrug, hvilket giver en bedre brændstoføkonomi. Forbrugerne nyder godt af en bedre brændstoføkonomi end konventionelle benzinmotorer med samme ydeevne.

Hvorfor er eldrevne biler vigtige?

Med det stadigt skiftende klima og den globale opvarmning er vi nødt til at reducere vores kulstofemissioner. Bilers emissioner tegner sig for 1/5 af de samlede CO2-emissioner i verden. Dette omfatter udvinding, produktion og levering af brændstof. Det gør dem til den største bidragyder til den globale opvarmning.
De gasser, der udledes gennem udstødningskammeret, består af:

 • Kuldioxid
 • kulilte
 • Uforbrændt brændstof
 • Partikler som f.eks. kviksølv
 • kvælstof
 • Vanddamp
  Vi kan undgå alt dette ved at bruge elektrisk energi til at begrænse vores kulstofemissioner. Vi kan helt fjerne vores bilemissioner ved at bruge fuldt eldrevne køretøjer.

FAQ

Laver Volvo nogen benzinbaserede biler?

Volvo er holdt op med at fremstille biler udelukkende baseret på forbrændingsmotorer og sælger nu kun hybrider, plug-in-hybrider og fuldt elektriske biler. Volvo stoppede med ICE-baserede biler i 2017, da de annoncerede deres ambitioner om at reducere kulstofemissionerne til nul inden 2030.

Koster Volvo EV’er mere end Volvo hybridbiler?

Elbiler er normalt dyrere end hybridbiler, og Volvo er heller ikke en undtagelse. Den fuldt elektriske Volvo XC40-bil starter ved 76.990 kroner, mens dens plug-in hybridversion starter ved 64.990 kroner. Men med den stadigt stigende produktion af elbiler vil det sandsynligvis ændre sig fra 2026 og frem.

  Er hybridbiler bedre end elektriske biler?

Hvordan oplader hybridbatterier sig selv?

Batterierne i hybridbiler oplader sig selv via regenerative bremser. Ved regenerativ bremsning omdannes kinetisk energi simpelthen til elektrisk energi. Når vi rammer bremseklodsen, skubber væsken til bremseklodserne. Dette forårsager friktion, som genererer varme, der omdannes til energi. Denne energi bruges derefter til at oplade batterierne.

Hvad er nogle af de billigste hybrider på markedet?

Hybrider har eksisteret i et stykke tid. Nogle prisbillige hybrider omfatter:

 1. 2019 Toyota Prius c – prisen starter ved 21.530 $.
 2. 2020 Honda Insight- priserne starter ved 22.930 $.
 3. 2020 Hyundai Ioniq- priserne starter ved $22.200

Hvad er nogle problemer med hybridbiler?

Mens der er mange fordele ved hybridbiler, er der også nogle problemer med dem:

 • De er dyrere end deres fossilbrændselsbaserede biler rivaler.
 • Selv om virksomhederne giver mindst otte års garanti på batteriet, er det stadig en ulempe.
 • Hybridbiler er ikke så gode på motorveje.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z