Er en BMW hybrid det værd?

Er en BMW hybrid det værd?

De fleste elbiler råber højt om deres grønne egenskaber og overskygger bilens andre funktioner og komfortniveau. BMW-hybrider falder ikke ind under den kategori. De er energieffektive, samtidig med at de stadig giver samme komfort og ren køreglæde som andre BMW’er.
BMW plug-in-hybrider (BMW PHEV), findes i mange former, former og størrelser. Hver BMW-serie tilbyder mindst én hybrid, så lad os tage et kig på bestselleren – BMW 3-serien.

BMW 330e 2021

BMW 330e er en plug-in hybrid BMW, der ligner en almindelig BMW 3-serie, deres bedst sælgende model. Desuden kører den også som en sådan. Det er en luksus-sedan med 5 passagerer og 4 døre, som du næppe kan adskille fra BMW 330 standardversionen.

Hybrid-sedanen er EPA-klassificeret og kan køre på elektricitet i ca. 22 miles. Den giver dig en imponerende 75 MPGe. Elhybridbilen giver en dynamisk affjedring og går ikke på kompromis med hensyn til bagagerummet på trods af det store batteri, som den har med sig.

Til gengæld er rækkevidden lidt lav, og den er en smule dyrere end en standard BMW 3-serie, især når du tilføjer mulighederne for avancerede komfortfunktioner. En anden ulempe er, at benzintanken skrumper på grund af batteriet. Mindre benzintanke betyder en mindre samlet rækkevidde.

Motor

BMW 330e 2021 drives af en 2,0 L turbomotor med turbolader parret med en elmotor, der er udstyret med et lithium-ion-batteri på 12,0 Kwh. I kombination giver det i alt 288 hestekræfter under motorhjelmen.

Den 8-trins automatgearkasse føles elegant og adræt, hvis du trykker hårdt nok på pedalen.

  Laver BMW en sportsvogn?

Køreegenskaber

Denne hybrid kører som en BMW. Elmotoren miskrediterer ikke dens kraftfulde motorkombination på næsten 300 hestekræfter.

BMW 330e kan nå en topfart på 230 kilometer i timen eller 143 mph. Den når fra 0 til 60 miles på 5,9 sekunder, hvilket sammenlignet med BMW 330 er en smule langsommere. Standard BMW 330i klarer det på 5,3 sekunder.

Hybrid plug-in-sedanen genererer et drejningsmoment på 310 lb-ft.

Interiør

Tidligere skulle man købe en BMW 5-serie eller 7-serie for at nyde komforten i en ægte luksussedan. Men den nyeste BMW 3-serie føles mere komfortabel og luksuriøs end selv en 5-serie fra tidligere år.

Den lave siddeposition er stadig den samme som på tidligere BMW 3-serie-modeller. Med en generøs indvendig plads til både hoved, ben og arme føler du dig fri i kørestillingen.

Infotainment og head-up displayet er ret intuitivt, men kræver et par justeringer, så du kan tilpasse det til dine behov. Den gode nyhed er, at begge dele kan tilpasses fuldstændigt.

Infotainmentsystemet er sammenlignet med en 330d eller en 330i fra samme årgang en smule bedre. Der er kørselstilstande, der giver dig mulighed for at være lydløs og meget effektiv med hensyn til brændstoføkonomi. Der er også en sportskørselstilstand, der giver dig mulighed for at gøre det modsatte.

330e Dimensioner

● Køretøjets samlede længde: 4717 mm
● Køretøjets samlede kørselsvægt: 1868 kg
● Samlet køretøjsbredde: 1826 mm
● Samlet køretøjshøjde: 1442 mm
● Hjulafstand: 2851 mm

BMW 330e 2021 Fordele og ulemper

Den største fordel ved den elektriske plug-in hybridversion af BMW 330 er brændstoføkonomien og det grønne ansvar, der følger med. Hybrid-drivlinjen er glat og fungerer godt under de fleste forhold.

  Bedste olie til 2006 BMW 325i

BMW 330e føles som en rigtig BMW, selv om den kører på el, i modsætning til dens andre strømsultne fætre. Sammenlignet med enhver anden BMW 3-serie af samme kaliber er den ikke helt så hurtig og giver heller ikke den bedste køreegenskaber, men den styrer stadig som en kraftfuld bagdrevet sportsvogn, selv om den er en sedan. Det er trods alt stadig en BMW, uanset om den er elektrisk eller ej.

Fordele

● Meget præcis håndtering og fantastisk affjedring
● Misundelsesværdigt interiør
● God hybridydelse
● Fås med xDrive (firehjulstræk)
● Stor MPGe (meget brændstoføkonomisk)

Ulemper

● Kørevidden på elektricitet alene er kun 22 miles.
● Den tilbyder mere begrænset lastrum, sammenlignet med standard BMW 330
● Dyrt

Endelig dom

Hvis du blot skal beslutte dig mellem BMW 330 og BMW 330e, så vil BMW 330e være et bedre valg, simpelthen fordi den bedre brændstoføkonomi i sidste ende vil betale sig selv, hvis du er en aktiv bilist.

Bilen føles kompliceret, så hvis du er til enkle biler, som du selv kan reparere på dit værksted, er dette ikke noget for dig. Hvis du derimod er til avanceret teknologi, er BMW 330e det rette valg for dig. Hvis du er på udkig efter en større elbil, tilbyder BMW modeller som plug-in hybrid BMW 5-serie, 7-serie eller endda X3, X5 eller X7 hybrid-SUV’er.

  Den bedste brugte BMW X3 du kan købe

Ofte stillede spørgsmål om BMW-hybridbiler

Hvad er en BMW PHEV?

En BMW PHEV er en plug-in hybrid elbil. Disse typer af elbiler har en kombination af en elmotor og en almindelig forbrændingsmotor. Elmotoren kan let oplades ved hjælp af et kabel og en stikkontakt, mens forbrændingsmotoren kræver brændstof. Begge dele arbejder sammen for at reducere brændstofforbruget betydeligt og optimere mpg.
Du kan identificere en hybrid-BMW på “e” i titlen, som f.eks. BMW 330e.

Hvordan fungerer BMW plug-in hybridbiler?

BMW-hybridbilen kører normalt på elektricitet alene, hvis du kører bilen med en hastighed på 30 miles i timen eller langsommere. Hvis du øger denne hastighed, vil forbrændingsmotoren også blive aktiveret og deltage i processen. Denne type køretøjer er designet til at øge effektiviteten og mindske brændstofforbruget.

Hvad er den gennemsnitlige elektriske rækkevidde for BMW-hybridbiler?

Den gennemsnitlige elektriske rækkevidde for BMW plug-in-hybridbiler varierer mellem 26 og 54 miles, afhængigt af hvilken type batteri de er udstyret med. Jo større lithium-ion-batteri din bil har, jo større rækkevidde vil den kunne tilbagelægge alene på elektricitet. Den samlede rækkevidde for disse køretøjer er meget højere, hvis man også medregner kapaciteten af benzintanken.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z