Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

Hvordan fungerer en BMW plug-in hybrid?

En BMW PHEV eller Plug-in hybrid er et køretøj, der er udstyret med en kombination af en standard forbrændingsmotor, der kører, og en elmotor, der drives af lithium-ion-batterier. De to systemer arbejder sammen for at optimere din køreoplevelse og øge brændstofeffektiviteten og mpg.

Alt du behøver at vide om BMW plug-in hybrider

Uanset model, type eller segment er målet med BMW-køretøjer at give deres ejere den højest mulige rene køreglæde.

Fra 2021 er der otte BMW plug-in hybrider, der kan passe til enhver smag og ethvert behov. BMW leverer et bredt udvalg af PHEV (Plug-in hybridbiler), der starter med BMW 3-serien og går hele vejen gennem 5-serien og 7-serien.

Bilens elektricitet gemmes i et batteri til senere brug. Dette batteri kan oplades efter den tilbagelagte distance under kørslen og ved at stoppe ved en ladestation eller hjemme med særligt udstyr.
BMW har også mulighed for en plug-in hybridversion af SUV’er som X3, X5 eller X7. Alle modeller er ens med hensyn til funktionaliteten og dualiteten af deres motorer og batterier.

BMW PHEV elektrisk rækkevidde

Alle BMW’s plug-in hybrider er udstyret med en separat elektrisk motor og en standardforbrændingsmotor. Forbrændingsmotoren har normalt en benzin- eller dieseltank, der er større end 50 liter.

Elmotoren gør det muligt at tilbagelægge en distance på mellem 25 og 50 miles alene på elektricitet. Selv om dette måske ikke er særlig imponerende, har du ikke brug for brændstof til at drive bilen, hvis du holder en hastighed på 30 miles i timen eller langsommere.
Disse lave hastigheder er normalt den del, hvor du spilder mest brændstof. Dette er med til at gøre en elektrisk BMW hybrid meget brændstofbesparende.

  Bedste hybridbiler til unge bilister

Fuldt elektriske BMW-biler som i3 har en rækkevidde på 188 miles, og BMW har også annonceret BMW iX, som er designet til at have en elektrisk rækkevidde på 370 miles. Men indtil videre må vi holde os til de modeller, der findes, som BMW 330e eller 530e.

BMW Plug-in hybrid elektriske batterier

Batterierne i BMW’s elektriske hybridbiler kan ikke udskiftes. Det vil sige, at hvis du får et mindre batteri, kan du ikke senere opgradere til et større batteri. Garantien på alle BMW-batterier er på op til 100.000 miles eller en periode på otte år. (Alt efter hvad der udløber eller udtømmes først).

Hvor lang tid tager det at oplade en BMW hybrid at oplade?

Batteriet tager normalt 3 til 5 timer at oplade fuldt ud, hvis du bruger en BP Pulse wallbox. Du kan også oplade det på under 40 minutter på en 50 kW Rapid-ladestation (DC). Du kan finde en af disse på forskellige tankstationer og andre steder.

Typisk ændrer de kabler og den teknologi, der bruges til at oplade bilen, i høj grad den tid, du skal vente. F.eks. tager AC (vekselstrøm) meget længere tid at oplade end DC (jævnstrøm), som er en del hurtigere.

BMW plug-in-hybridbiler oplader også deres batterier under kørslen. Denne proces kaldes elektrisk rekuperation. Den mest effektive måde at oplade din bil på er naturligvis stadig hjemme eller ved et opladningssted. Med Battery Control-tilstanden kan du dog omprogrammere din motor til at fungere som generator.

  Bedste BMW til off-road

Fordele ved at have en BMW plug-in hybrid

Smart strømfordeling

Alle BMW plug-in-hybridbiler er udstyret med en Anticipatory hybridtilstand, der forudser kørselsforhold, trafik og ruteføring. På baggrund af beregninger vælger den den mest optimale strømkilde (elektrisk, brændstof eller kombineret).
Du kan naturligvis også få fuld manuel kontrol med en eDrive-knap, som er placeret på bilens midterkonsol.

BMW plug-in-hybridbiler kan spare dig penge

Hvis du kører meget i bytrafik, vil BMW hybridbilen i sidste ende føre til at reducere dine brændstofudgifter. Selv om hybridkøretøjer er meget dyrere end en standard BMW i samme klasse, øger de også i høj grad mpg. Nogle stater og lande opkræver endda færre ejerafgifter for brugen af grønne hybrid- eller elbiler.

Lave emissioner

Elbiler og plug-in hybridbiler har de lavest mulige emissionsniveauer.

Større rækkevidde

Dualiteten af en forbrændingsmotor med en benzintank og en elmotor med batterier betyder, at din bil kan tilbagelægge en større afstand uden at blive opladet eller tanket op, end den normalt ville gøre, hvis den kun kørte på brændstof.

Almindelige spørgsmål

Fås de plug-in hybrid BMW-biler med M sportstrimmer?

BMW tilbyder M sportstrimmer til alle plug-in hybridbiler. M sportstrim er en opgraderingspakke fra BMW, der er opkaldt efter virksomhedens motorsportsafdeling. Det skal ikke forveksles med den helt anden bilserie – BMW M-serien, som omfatter M3, M5 og M8

Findes der rækkeviddeforlængere til BMW plug-in-hybridbiler?

Range Extenders er enheder, der er en benzindrevet generator, som producerer elektricitet. Indtil videre kan du hos BMW kun købe en range extender til i3-modellen på nuværende tidspunkt. Den bruges, når opladningen af din bil er ved at være lav, og giver dig mulighed for at komme til den nærmeste ladestation.

  Er hybridbiler gode til motorvejskørsel?

Klarer BMW plug-in hybrider sig forskelligt under forskellige forhold?

Den vigtigste eksterne faktor for lithium-ion-batteriets korrekte funktion er temperaturen. Hvis temperaturen er for kold, har det ligesom et mobiltelefonbatteri en tendens til at levere begrænset ydelse, hvis temperaturen er for kold. Det betyder, at du i kolde temperaturer måske ikke kan nå så langt, som du normalt ville kunne nå på elektricitet alene.

Hvad kan ellers påvirke rækkevidden af din plug-in hybrid BMW?

Der er mange faktorer, der kan påvirke den elektriske rækkevidde på din hybrid-BMW. Ud over udetemperaturen kan din kørestil også påvirke din bils rækkevidde. Andre faktorer, der også kan påvirke din plug-in hybrid BMW’s rækkevidde, omfatter vejtopografien, bilens samlede belastning, og om du oplader noget inde i bilen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z