Hvad er forskellen på en plug-in hybrid og en almindelig hybrid?

Vores verden udvikler sig konstant, nyere teknologier bliver afsløret dagligt, og det ser ud til, at vi står på randen af en herlig EV-autorevolution. Det ser dog også ud til, at revolutionen ikke indhenter os så hurtigt, som nogle har tendens til at tro, hvilket giver plads til hybrider og EV’er til at bevise os det modsatte.

Uanset hvad, er der mange forskellige typer hybridkøretøjer derude. Ordet “hybrid” betyder blot “af blandet oprindelse”, og der er verdener til forskel på udførelsesmetoden. Under alle omstændigheder er en konventionel hybrid og en plug-in-hybrid (PHEV) de to mest populære udførelser af hybridbilteknologien til dato.

De to vigtigste forskelle mellem en konventionel hybrid og en plug-in hybrid er batteriets størrelse og muligheden for at tilslutte bilen til en væg for at oplade den. Alt dette betyder, at du faktisk kan køre en plug-in hybridbil i elektrisk tilstand alene, mens en konventionel hybridbil ikke kan køres udelukkende ved hjælp af batteriet.

Ikke desto mindre afhænger effektiviteten af en hybrid i høj grad af, hvordan du kører den, og de fleste mennesker nyder ikke de ekstremt høje MPG-resultater. Hvis du parrer de relativt bedre MPG-resultater med statstilskud og lave skatteforpligtelser, kan en hybrid lige så godt være en overvejelse værd.

Konventionelle hybridbiler: Det grundlæggende

Den allerførste hybridbil var faktisk ikke den nu ikoniske Toyota Prius, det var snarere en mærkeligt formet Honda Insight hatchback, der aldrig fik den anerkendelse, den fortjener. Konventionelle hybridbiler bruger deres motorer til at oplade batteriet, mens du kører, hvilket betyder, at der ikke er behov for at sætte stikket i stikkontakten.

  Bedste pickup-trucks til en første bil

Sammenlignet med en bil med forbrændingsmotor har en konventionel hybridbil en bedre brændstofeffektivitet, især i bytrafik med stop-and-go-trafik. De opnår dette ved at bruge en teknologi, der kaldes regenerativ bremsning, som opfanger den tabte energi, der bruges under bremsning, og lagrer den i batteriet til senere brug.

Alt dette betyder, at en konventionel hybrid ikke er så effektiv, når den kører ved motorvejshastigheder. Da disse ikke kan tilsluttes, og da de fleste af dem ikke kan køres i elektrisk tilstand, er de ikke så interessante for miljøbevidste bilister som plug-in-hybridbiler er.

Plug-in-hybrider: Det grundlæggende

Som tidligere nævnt er plug-in-hybrider udstyret med betydeligt større batterier, som gør det muligt at oplade dem ved hjælp af enten en almindelig 120-volts husstandsstikdåse eller en kraftigere 240-volts stikkontakt, der er godkendt til opladning på en ladestation.

Forskellen i opladning mellem disse to typer opladning er enorm, da en almindelig Toyota-hybrid med 25 miles EV-rækkevidde tager op til 6 timer at oplade på en 120-volts stikkontakt. Hvis du på den anden side tilslutter den samme bil til en 240-volts opladningsinfrastruktur, er disse opladningstider mere end dobbelt så hurtige som det.

Plug-in-hybrider giver kun mening, hvis du oplader dem regelmæssigt, ellers giver de ingen mening, fordi du ikke vil se alle de fantastiske MPG-resultater, men du vil dog betale en plug-in betydeligt mere end en konventionel hybrid.

Forbrændingsbiler vs. hybridbiler vs. elbiler

Biler med forbrændingsmotor er stadig den bedste og mest bekvemme måde at køre bil på til daglig, og det er en kendsgerning for langt størstedelen af den menneskelige befolkning. Der er nogle steder, hvor det giver mere mening at køre hybridbil eller elbil, men i de fleste tilfælde er det langt vanskeligere, da det kræver lidt mere planlægning, hvis du vil tage lange ture.

  Hvorfor har alle biler den samme farve?

Hvis du ejer en bil med forbrændingsmotor, skal du blot sætte dig ind og køre og bekymre dig om at fylde bilen op, når situationen kræver det. På den anden side skal elbiler oplades i længere perioder, hvilket udgør en helt ny faktor, som tidligere ikke var med i ligningen.

Hvis man bruger sin elbil med alle disse faktorer i betragtning, giver det mening at eje og køre en elbil til daglig. På den anden side er hybridbiler i høj grad det samme som EV’er, når det gælder om at leve med et hybridkøretøj, men de giver dig også mulighed for at være mere fleksibel, hvis du ønsker det.

FAQ-afsnit

Er plug-in-hybrider bedre end konventionelle hybrider?

Ja, det er de, men kun hvis du bruger dem som sådan. Det betyder, at du bør oplade din plug-in hybrid, når det er nødvendigt at gøre det. Hvis du ikke gør det, er en konventionel hybrid en bedre løsning, fordi den koster mindre.

For at give et lille eksempel på sammenhængen koster en helt ny konventionel hybridversion af Toyota Prius omkring 24.000 dollars, men Toyota Prime (plug-in-versionen) koster næsten 4.000 dollars mere. Derudover har den almindelige Toyota Prius et lastrum på 27,4 kubikfod, mens Prime-versionen har mindre end 20 kubikfod.

Kan man køre en konventionel hybrid udelukkende i elektrisk tilstand?

Nogle konventionelle hybridbiler giver dig mulighed for at køre udelukkende i elektrisk tilstand, men rækkevidden er mildest talt begrænset. Konventionelle hybridbiler er altid afhængige af forbrændingsmotoren, og elmotoren hjælper kun en lille smule, fordi batteriet ikke kan producere nok strøm til at drive hjulene alene.

  Er Mercedes hybridbiler gode?

Så hvis du er typen, der gerne vil nyde godt af lidt mere effektivitet, men ikke kan gide at sætte bilen i stikkontakten hele tiden, er du bedre tjent med en konventionel hybrid.

Skal jeg købe en plug-in hybrid eller en elektrisk bil?

Hvis du er usikker på at købe en EV, er det at købe en plug-in hybrid en god måde at opleve, hvad det er meningen at eje en elbil, samtidig med at du stadig har en forbrændingsmotor til at passe på dig, hvis du glemmer at lade bilen op.

Plug-in-hybrider er en ægte mellemting mellem en komplet elbil og en forbrændingsmotor, hvilket gør dem interessante for dem, der ønsker det bedste fra begge verdener. Men hvis du mener, at du er klar til en ægte elbilsoplevelse, eller hvis du allerede ejer flere biler, kan du købe en elbil, som giver dig det hele.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z