Hvad er forskellen mellem AMG og en almindelig Mercedes?

Hvad er forskellen mellem AMG og en almindelig Mercedes?

En Mercedes AMG er en mere sportslig, kraftigere og bedre udstyret version af de almindelige Mercedes-modeller. En AMG-model er normalt betydeligt dyrere, men bare AMG-pakken består af en masse opgraderinger af styling og drivlinje, som nemt retfærdiggør prisen.

I dag fungerer AMG som en intern tuningafdeling for Mercedes, men AMG startede først som et uafhængigt ingeniørfirma, der specialiserede sig i at gøre biler hurtigere og mere atletiske. AMG-biler bruger også materialer af højere kvalitet som kulfiber til mange indvendige og udvendige dele.

AMG-biler tilbyder også masser af eksklusive AMG-tilbehør, som ikke kan købes med almindelige Mercedes-modeller, f.eks. særlige sportssæder, Alcantara-rat, særlige firehjulstræk, kulstofkeramiske bremser og eksklusive AMG-farver til udvendig brug.

Prisforskel AMG vs. “almindelig” Mercedes

En AMG-sportspakke kan udstyres med mange almindelige Mercedes-modeller, men denne pakke består kun af et par kosmetiske detaljer her og der og måske nogle opgraderinger af affjedringen, men det er ikke nok, hvis du vil have en fuld AMG-oplevelse.

For eksempel koster Mercedes E450 sedanen fra 2021 62.000 dollars, og den byder på en 3,0-liters inline 6 turbo med 362 hk og en 0-60-tid på 4,9 sekunder. Disse tal er ret frugtige, og kun få personer ville ønske noget næsten dobbelt så kraftfuldt som E450’eren.

For dem, der gør det, er 2021 E63 AMG S den sedan til 107.000 dollars, der skal købes. E63 kommer med en håndlavet 4,0-liters BiTurbo V8, der skubber 603 hk ud. E63 er i stand til at sprinte 0-60 på forbløffende 3 sekunder død.

Prisforskellen mellem en almindelig Merc og en AMG er altid ret stor. En Mercedes GLE 580 koster omkring 79.000 kroner, og GLE 63 AMG S-modellen koster 113.000 kroner i grundpris. Priserne på brugtmarkedet er også meget forskellige mellem en almindelig og en AMG-model.

  Hvilke Mercedes har blindvinkelassistent

Design, styling, udstyrsforskel AMG vs ”almindelig” Mercedes

Som tidligere nævnt adskiller AMG-modellerne sig ganske væsentligt fra almindelige Mercedes-modeller. Og det er forventeligt i betragtning af prisforskellene mellem de to. Men AMG-afdelingen tager sig god tid, når de designer AMG-varianter, for mange af de udvendige paneler er AMG-specifikke og ville ikke passe til en almindelig Mercedes.

AMG-modellerne får eksklusive lakeringer, særlige karrosserikits, der er designet til at give bedre køling og aerodynamiske egenskaber. De har normalt bredere åbninger, som luften kan passere igennem, og mange ekstra ventilationsåbninger, som ikke findes i mere almindelige Mercedes-modeller.

AMG-modeller er også kendt for den omfattende brug af kulfibermaterialer til mange dele af det ydre og indre. Desuden er AMG’er udstyret med et væld af eksklusive AMG-tilbehør, som ikke kan specificeres på en almindelig Mercedes-model.

For eksempel. Det omskiftelige 4MATIC+ firehjulstrækssystem, der kan skifte fra tohjulstræk til firehjulstræk, kan ikke fås på almindelige Mercedes-modeller. Særlige AMG-udstødninger, sæder, rat, dekorationsmaterialer, maling, affjedringssæt, hjul og decals kan ikke købes på ikke-AMG-modeller.

Forskel i ydeevne AMG vs. “almindelig” Mercedes

Den største forskel mellem AMG- og ikke-AMG-modeller er ydelsen, da nogle AMG-modeller nogle gange endda er dobbelt så kraftige som en almindelig ikke-AMG-variant. AMG-biler er indrettet til performancekørsel, og de går på kompromis med komforten for at opnå en utrolig atletisk køreoplevelse.

AMG-modellerne har normalt 350-720 hestekræfter afhængigt af modellen, og disse tal er svære at få fat i på ikke-AMG-modeller. Nogle AMG’er kan nå 200 mph og sprinte 0-60 i 3 sekunders området. Mange af dem er også betydeligt lettere sammenlignet med almindelige Mercedes-modeller.

  Hvorfor er brugte Mercedes S-Klasse så billige?

AMG’er er ikke lavet til kørekomfort, da de fleste AMG’er tilbyder affjedringsopsætninger, der er ret stive selv i komfortindstillinger. Mercedes har besluttet, at AMG-afdelingen vil prioritere ydeevne, og kun ydeevne. Nogle af de ”mindre” AMG 35-, AMG 45- og AMG 53-modeller er lidt mindre kompromitterede, når det gælder komfort.

FAQ-afsnit

Er AMG-modellerne dyrere at forsikre og vedligeholde?

AMG-modeller er dyrere at købe, vedligeholde og forsikre sammenlignet med almindelige Mercedes-modeller. AMG’er anses for at være mere risikable sammenlignet med almindelige Mercedes-modeller på grund af deres effekt og prioriteringen af ydeevne frem for alt andet.

AMG’er kræver særligt udstyr til diagnosticering og problemopsporing, og mange af systemerne i AMG’er er ikke kompatible med almindelige Mercedes-modeller, hvilket yderligere øger vedligeholdelsespriserne for AMG-modeller.

Hvilken er bedst, Audi RS, BMW M eller AMG?

Audi RS Sport-afdelingen og BMW Motorsport (M)-afdelingen er i princippet det samme som AMG. De tilbyder alle tre interne tuningbehandlinger til almindelige Audi-, BMW- og Mercedes-modeller. BMW’er er normalt dem, der giver den mest raceragtige følelse af dem alle.

AMG’erne er normalt hooliganernes biler, da de tilbyder fantastiske dækdræbende egenskaber. Audi RS-modellerne er noget nedkølet, de er ikke så ”in your” face som AMG’erne er, og de er heller ikke så raceragtige som BMW’s M-biler er. Audi’erne er ikke så sjove at køre, men de er mere komfortable, mere beslægtet med almindelige Audi-modeller.

Hvad er den bedste AMG-motor gennem tiderne?

  Er Mercedes en luksusbil i Tyskland?

Mange AMG-modeller er berømte af mange årsager, men motoren er normalt den lysende stjerne i enhver AMG-bil. AMG-motorer er håndbyggede, og de tilbyder den højeste ydelse pr. liter i næsten hele bilindustrien, ligesom den motor, der findes i AMG A45, den 420 hestekræfter stærke 2,0-liters 4-cylindrede motor med 2,0 liter.

Det er ikke let at vælge den bedste af de bedste, især fordi AMG har et langvarigt partnerskab med Pagani, som består i at levere V12-motorer til hyperbilfirmaet, der sælger biler for mange millioner dollars. Desuden samarbejder Mercedes også med Aston Martin af samme grund.

Men den bedste må være den 6,2-liters V8-motor med naturlig indsugning, som findes i bl.a. C63 AMG BS og mange andre modeller. 6.2’eren havde en hård start, da mange ejere rapporterede om en masse forskellige problemer, men efterhånden som tiden gik, lykkedes det Mercedes at løse dem, og denne motor vil for altid blive husket som en af de bedste.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z