Hvilke Mercedes har blindvinkelassistent

I dag kan næsten alle Mercedes-modeller udstyres med blindvinkelassistent. Mercedes har tilbudt blindvinkelassistent i et stykke tid nu, og dette system er et virkelig værdifuldt aktiv på længere motorvejsture.

Det er værd at nævne, at du aldrig skal stole helt på dette system, og at du altid bør tjekke dine døde vinkler, før du foretager et vognbaneskift. Dette system er der for at tilbyde en hjælpende hånd, en forsikring om, at du har ret, når du afgør, om et vognbaneskift er sikkert eller ej.

Mercedes Active Blind Spot Assist

En blind vinkel henviser til et område med hindret udsyn, et område, der ikke kan ses på dine bakspejle. Mercedes Active Blind Spot Assist bruger en blanding af sensor- og kamerateknologi, der konstant overvåger alle dine blinde vinkler op til 10 fod bag dig og konstant holder dig informeret om eventuelle potentielle sikkerhedsproblemer.

Hvis systemet genkender en bil i din blinde vinkel, advarer systemet dig med en rød trekant inde i spejlhusene. Hvis systemet genkender en genstand i din blinde vinkel, og du stadig ønsker at foretage et vognbaneskift, begynder trekanten at blinke, og bilen sender en akustisk advarsel.

Det er også værd at huske, at dette system fungerer ved hastigheder på over 18MPH. Nogle forbrugerrapporter antyder endda, at tilføjelsen af denne funktion har været med til at forhindre kollisioner hos op til 60 % af de testede bilister. Dette system er helt sikkert en velkommen tilføjelse til enhver ny bil på gaderne, og alle producenter bør begynde at tilbyde disse funktioner som standard.

Active Blind Spot Assist omkostninger og overvejelser

De fleste bilproducenter vil sælge dig Blind Spot Assist-funktionen til en pris på mellem 500-1000 dollars. Men Europa-Kommissionen har udsendt en erklæring, der har til formål at lave en omfattende liste over obligatoriske højteknologiske sikkerhedssystemer inden 2021. Denne indsats har til formål at forebygge så mange som 7300-38000 alvorlige bilulykker mellem 2020-2030.

  Hvad er den største Mercedes sedan?

De systemer, der nævnes i denne erklæring, er avancerede nødbremser, aktiv blindvinkelassistent, systemer til registrering af døsighed og opmærksomhed, nødbremsesignaler, vognbaneassistent, bakkameraer og mange andre registrerings- og sikkerhedssystemer.

Denne betænkning sigter også mod at indarbejde mange optagere af data om ulykkeshændelser i alle de nye biler, der sælges. Mercedes har også udsendt en erklæring, der er helt på linje med alle de aspekter, der er nævnt i listen. Og man kan roligt sige, at alle nyere Mercedes-modeller snart vil være udstyret med disse sikkerhedssystemer som standard.

Virkningerne af avancerede sikkerhedssystemer til biler

Mange mennesker mener, at disse sikkerhedssystemer ikke er så værdifulde, som producenterne hævder, men mange rapporter tyder på det modsatte, nemlig at disse systemer er ansvarlige for at forhindre et stort antal alvorlige kvæstelser, dødsfald og krav om tingsskade.

Nogle rapporter fra IIHS har antydet, at biler, der er udstyret med aktive blindvinkelassistentsystemer, havde en 14 % lavere ulykkesfrekvens. Samme rapport antyder også, at hvis alle biler var udstyret med disse systemer tilbage i 2015, kunne op mod 50000 ulykker være blevet forhindret.

Mange rapporter har også antydet, at systemer som blindvinkelassistent eller aktiv vognbaneassistent også har reduceret stress i forbindelse med kørsler på over 200 km dramatisk. Disse systemer har den beroligende effekt, at selv hvis du giver tegn til at foretage et vognbaneskift, vil din bil advare dig, hvis det ikke er sikkert at gøre det.

  Den bedste brugte Mercedes-AMG at købe?

Men disse systemer er langt fra perfekte, da de er ret følsomme, og nogle af dem, som f.eks. aktiv vognbaneassistent, kan nogle gange føles en smule for aggressive. Nogle systemer som automatisk bremsekontrol kan nogle gange misfortolke en mulig kollisionssituation og bremse aggressivt på motorveje, hvilket kan give alvorlige sikkerhedsproblemer.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en bil med avancerede sikkerhedssystemer som blindspotsassistent eller lane keep assist?

Disse systemer giver et ekstra beskyttelseslag i vanskelige situationer. De er ikke perfekte, og de kan føre til nogle sikkerhedsproblemer, hvis de ikke fungerer korrekt. Men nogle personer mener, at disse systemer er et must på et nyere køretøj.
Desuden kan du altid slå disse systemer fra, hvis du mener, at de måske ikke fungerer korrekt. I så fald bør du straks kontakte din forhandler for at få yderligere instruktioner.

Er avancerede sikkerhedssystemer dyre at reparere?

Mange rapporter tyder på, at nogle af disse systemer koster op til 3.000 dollars at reparere, hvis de fungerer dårligt. Hvis nogle af disse systemer går i stykker, kan det desuden være, at din bil ikke lader dig køre i den, hvis den mener, at der er alvorlige sikkerhedsrisici forbundet med den.

Nogle rapporter har også antydet, at biler udstyret med disse systemer koster op til det dobbelte af det beløb, man normalt ville betale for at reparere en bil uden disse systemer. Det er for det meste forbundet med mærker, der først for nylig er begyndt at bruge disse systemer på nogle få specifikke modeller.

  Hvilken Mercedes har de bedste og mest komfortable sæder?

Det er også værd at nævne, at de fleste nye biler, der sælges, leveres med omfattende garantidækninger, som normalt dækker alle de avancerede sikkerhedssystemer. Så dette spørgsmål gælder kun for køretøjer uden garantidækning, hvis du køber en brugt bil eller en bil, der snart mister garantidækningen.

Hvordan er forsikringen på biler med avancerede sikkerhedssystemer?

På den ene side gør disse systemer bilerne mere sikre, så forsikringskravene burde falde. På den anden side koster disse systemer mere at reparere i en havarisituation, hvilket vil øge de forsikringsrelaterede omkostninger. Det er sikkert at sige, at disse systemer ikke vil give en stor rabat, når det gælder bilforsikring, i hvert fald ikke lige nu.

Men fremtiden er ret optimistisk, når det gælder avancerede sikkerhedssystemer i biler. Det skyldes, at disse systemer hele tiden forbedres, og hvis de bliver en standardfunktion i alle nyere biler, bør omkostningerne forbundet med disse systemer falde over hele linjen.

For et par år siden foretog Swissre og HERE technologies en undersøgelse af virkningerne af avancerede sikkerhedssystemer på moderne bilulykker. Undersøgelsen gentog også yderligere det faktum, at disse systemer, hvis de bliver udbredt, kan reducere de omkostninger, der er forbundet med forsikringer, med op til 20 milliarder dollars om året.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z