Hvilke Mercedes-modeller har Apple Car Play?

Hvilke Mercedes-modeller har Apple Car Play?

Apple Car Play og Android Auto er to softwareteknologiske nyheder, der for nylig er blevet introduceret i bilindustrien. Formålet med disse systemer er at erstatte de klodsede, ikke-intuitive infotainmentsystemer i biler med en mere smartphonevenlig oplevelse.

Konsekvenserne af disse teknologier er ret positive, da stort set alle, der ejer en moderne smartphone, kender sin vej rundt i softwaren på denne smartphone. Og disse systemer afspejler i princippet smartphone-apps på bilens infotainmentskærm.

Stort set alle nyere Mercedes-modeller tilbyder CarPlay-funktionen. De fleste Mercedes-modeller tilbød den endda tilbage i 2016, og nogle modeller som C-Klassen begyndte først at tilbyde den i modelåret 2018.

Apple Car Play

Det er ekstremt farligt at bruge telefonen under kørslen, og Apple Car plays tilbyder en mere sikker måde at bruge din iPhone på under kørslen. Du er i stand til at foretage opkald, modtage alle former for meddelelser og beskeder eller modtage vejbeskrivelser og nyde din yndlingsmusik og podcast-apps undervejs.

Det gode er, at du ikke behøver at tage telefonen op, når du aktiverer denne funktion, fordi alt foregår på den primære infotainmentskærm. Da Mercedes tilbyder store, utroligt avancerede infotainmentskærme med høj opløsning, der reagerer lige så hurtigt som din iPhone-skærm, er det en leg at bruge denne teknologi.

Selv hvis du ikke vælger navigationssystemet i bilen, kan du stadig bruge Apple Maps eller Waze på din hovedinformationsskærm. Og mange mennesker foretrækker de navigationssystemer, der findes på moderne iPhones. Du kan også bruge stemmeassistenten Siri til mange forskellige funktioner på samme måde, som du plejer at gøre på din iPhone.

  Hvordan kan jeg bestemme, hvilken model Mercedes jeg har

Siri kan betjene dine musikapps som Apple Music, Spotify, Deezer, Soundcloud, Tidal og mange andre lige i dit synsfelt. Apple Car Play kan tværkonfigureres, så hvis du bruger flere forskellige biler, bruger du altid det samme system, hvilket gør det hele meget nemmere at styre og forstå.

Specifikt Apple Car Play-design, tilslutning og apps

Apple Car Play-brugergrænsefladen er designet til at ligne din smartphone-grænseflade, så det er ret nemt at navigere i dette system. Apple Car Play er også i stand til at udnytte alle knapperne på dit infotainmentsystem, desuden kan du navigere i systemet ved hjælp af touch input eller med Siri.

Ældre Apple Car Play-systemer tilsluttes via en ledning til dit infotainmentsystem i bilen, men den nyeste version er trådløs. Det betyder, at når du starter din bil, kan din Apple Car Play automatisk tilsluttes, og du behøver ikke at gøre noget som helst.

Apple Car Play tilbyder mange forskellige iPhone-apps til din infotainmentskærm. Apps som News+, Apple Podcasts, lydbøger, WhatsApp, Audible, Amazon, Sirius FM, Google Play Music, Waze og mange andre apps fra tredjeparter også.

Systemet er sammenhængende, intuitivt og let at forstå. Desuden giver brugen af dette system dig mulighed for at bruge din smartphone under kørslen på en sikker og smart måde.

Android Auto

Hvis du ikke bruger en iPhone, og du kender til Android-økosystemet, skal du ikke være bekymret, for Android Auto er grundlæggende det samme håndfri infotainmentsystem til bilen, blot lavet til Android-softwaren. Stort set alle nyere Mercedes-modeller tilbyder både Car Apple og Android Auto.

  Hvilken Mercedes har syv sæder?

Android Auto gør det muligt for dig at bruge Google Assistant, og det giver dig også mulighed for at drage fordel af mange andre navigations-, kommunikations- og underholdningsfunktioner. I en vis forstand er begge disse systemer det samme, men på nogle markeder er disse systemer en ekstra funktion, men i USA er disse to normalt standard.

Begge disse systemer vil gøre dit infotainmentsystem i bilen meget lettere at forstå og navigere i, og de fleste infotainmentsystemer i bilen er ikke så avancerede. Når det er sagt, er Mercedes MBUX- eller Audi MMI-systemerne utroligt avancerede, og nogle mennesker foretrækker designet af disse to frem for Apple Car Play eller Android Auto.

FAQ-afsnit

Hvad er bedst, Apple Car Play eller Android Auto?

De nyeste Apple Car Play-systemer tilbyder et mere tilpasseligt layout, specifikke mørke eller lyse tilstande eller specifikke baggrunde. Alle disse funktioner mangler i Android Auto-verdenen. Men hvis du vil tilføje yderligere apps, skal du tage din iPhone op, mens Android Auto giver dig mulighed for at gøre det direkte på infotainmentskærmen.

Android Auto tilbyder også en vejr-app, og Apple Car Play tilbyder ikke en Apple-specifik vejr-app, men derimod en app fra en tredjepart. Apple giver dig mulighed for at bruge beskeder på skærmen, mens Android Auto ikke gør det. Det er ret sikkert at sige, at disse systemer ikke adskiller sig meget fra hinanden, og den eneste afgørende faktor mellem disse to er din præference for styresystemet.

Hvilken iPhone skal jeg have for at bruge Apple Car Play-funktionen?

Alle moderne iPhones understøtter Apple Car Play, kun modeller, der er ældre end iPhone 5, understøtter ikke Apple Car Play, og det er ret sikkert at sige, at de fleste mennesker er langt over en iPhone 5. Apple tilbyder Car Play-funktionalitet til næsten alle tilgængelige bilproducenter, kun nogle få ret ukendte bilmærker understøtter ikke Apple Car Play.

  Hvilke Mercedes er turboladede?

For Android Auto er det stort set den samme historie. Alle systemer, der understøtter Android 9, er i stand til at bruge Android Auto, hvis du downloader appen fra Google Play Store. Android 10 og nyere versioner har Android Auto-funktionen indbygget.

Kræver Apple Car Play eller Android Auto nogen månedlige abonnementsgebyrer?

Hverken Android Auto eller Apple Car Play kræver, at du skal betale noget for at få fuldt udbytte af det grundlæggende system, som de fleste bruger. Men hvis du ønsker at drage fordel af nogle apps, som alligevel kræver, at du betaler et månedligt abonnement, f.eks. Spotify, kan du ikke bruge den type apps uden et abonnement.

Tidligere krævede nogle bilproducenter, at du skulle betale et gebyr på månedsbasis, men ingen bilproducenter gør det længere. Så det er sikkert at sige, at både Apple Car Play og Android Auto er gratis at bruge, uden at der er behov for yderligere omkostninger.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z