Har Volvo’er Apple CarPlay?

Alle nyere Volvo-biler har Apple CarPlay-muligheden i deres infotainmentsystemer.
Volvos store infotainmentsystem har en 9″ vertikal skærm og omfatter Apple CarPlay samt Android Auto. Infotainmentsystemet giver føreren mulighed for at tilslutte sine Apple-mobilenheder til bilen via en USB-stikledning, som også oplader telefonen samtidig.

Volvos infotainmentsystem

Volvo tilbyder en stor skærm på 9 tommer, som er lodret i form. Volvo tilbyder også indbyggede Google-funktioner i nogle af sine modeller, som f.eks. XC40 Pure electric. Andre muligheder omfatter Apple CarPlay og Android Auto. Apple CarPlay kan bruges via tilslutning af et lynkabel til din iPhone.
Infotainmentsystemet har mange flere funktioner som 360° kameravisning med andre individuelle visninger. Nogle af de andre funktioner omfatter:

 • Statuslinje
 • FM-radio
 • Navigationssystem
 • Medier
 • Kontrol af sædevarme
 • AC-kontrol

Apple CarPlay i Volvo

Apple CarPlay-indstillingen i Volvo-biler giver brugerne mulighed for at bruge musikapps, foretage telefonopkald, modtage beskeder, navigere, kommunikere med Siri og bruge mange andre apps, der findes på deres telefoner, via bilens infotainmentsystem.
Systemet giver i princippet brugerne mulighed for at slippe deres telefon og bare bruge de vigtigste apps under kørslen. Brugerne kan også styre infotainmentsystemet fra rattet uden at røre ved den forreste skærm.
Apple CarPlay er kun tilgængelig på iPhone 5 eller højere med mindst iOS 8 eller højere software på enheden. Forbindelsen sker via en ledning ved at forbinde lightning-kablet med iPhone, hvilket er mere stabilt og bruger mindre batteri end Bluetooth. Det oplader også enheden ved hjælp af Apple CarPlay, mens du kører i bilen.
Ikke alle iPhone-apps fungerer på Apple CarPlay, da nogle naturligvis ville være alt for distraherende under kørslen. Nogle af de kompatible apps er bl.a:

 • Apple Maps
 • Google Maps
 • Telefon-app
 • Beskeder
 • WhatsApp
 • Apple Music
 • Spotify
 • Podcasts
 • Audible
 • Waze
 • iHeart Radio
  Med Apple CarPlay kan du også bruge Siri, hvilket er meget nyttigt under kørslen. Siri kan bruges til at foretage telefonopkald, navigere eller skrive beskeder uden at røre enheden eller andre knapper. Dette er gør kørslen meget mere sikker, men selvfølgelig er det altid nødvendigt med ordentlig opmærksomhed på vejen.
  Er Volvo god at lease?

Aktivering af Apple CarPlay

Apple CarPlay kommer som en indbygget mulighed i Volvos infotainmentsystem. Systemet kan bruges via tilslutning af kablet med din iPhone. Bluetooth-muligheden er også til stede, men en kablet forbindelse giver en hurtigere oplevelse, og den oplader også enheden samtidig.
For at bruge Apple CarPlay skal Siri være aktiveret. Hvis du har deaktiveret Siri, skal du aktivere den for at bruge Apple CarPlay. Når du har gjort det, skal du tilslutte ledningen og stryge infotainmentskærmen. Ved at vælge ikonet og acceptere vilkårene og betingelserne kan du bruge Apple CarPlay.

Fordele ved Apple CarPlay i Volvo’er

Apple CarPlay-systemet giver dig mulighed for at tilslutte din enhed og opleve iPhone-grænsefladen via Volvos skærm. Appene er designet til at give den bedste oplevelse i infotainmentsystemet. Apple CarPlay giver dig mulighed for at bruge din telefon håndfrit og har endda Siri til at lytte til dine kommandoer.
Alt dette giver et ekstremt sikkert miljø for bilisterne. Mange ulykker sker på grund af brug af en mobiltelefon under kørsel, så Apple CarPlay hjælper med at eliminere dette. Da Volvo fokuserer på at levere sikkerhed, passer denne type program til deres behov og beviser yderligere deres engagement i at lave sikre biler.

Apple CarPlay i ældre Volvo’er

Mange ældre Volvo’er har ikke mulighed for Apple CarPlay. Apple CarPlay kan dog tilføjes til disse biler, hvis bilen allerede har et infotainmentsystem. Du skal kontakte en Volvo-forhandler for at tilføje Apple CarPlay-understøttelse. Hvis du har en ældre model uden frontdisplay, skal du dog købe en eftermarkedsenhed.
Alle nyere Volvo-modeller har Apple CarPlay-understøttelse. Eftermarkedsenheder har normalt også Apple CarPlay- og Android Auto-understøttelse i dem. Det er dog ikke alle eftermarkedsprodukter, der er sikre, og du bør rådføre dig med nogle eksperter, før du køber dem.

  Hvor længe holder Volvo hybridbatterier?

FAQ

Hvad er Apple CarPlay?

Apple CarPlay er en funktion, der kan forbinde Apple iPhone- eller iPad-enheder med et køretøjs infotainmentsystem, så føreren kan bruge mange apps via bilen. Mange nye biler med infotainmentsystemer og andre eftermarkedsenheder har Apple CarPlay. Apple CarPlay giver mulighed for at foretage et opkald, skrive en besked eller lytte til musik uden at skulle røre ved telefonen.
Det er dog ikke alle de apps, der findes i iPhones, der kan køre på Apple CarPlay, kun nogle af Apples originale apps og nogle andre apps fra tredjeparter kører på dette system, herunder funktioner som navigation, beskeder, lytte til musik og foretage opkald.
Nogle bilfirmaer har indgået et samarbejde med Apple for at forbedre Apple CarPlay-oplevelsen, hvilket gør det muligt at gøre ting som at starte bilen med din iPhone.

Hvad er forskellen mellem Apple CarPlay og Android Auto?

Både Apple CarPlay og Android Auto er smartphone-integrationsfunktioner, der gør det muligt at køre smartphone-apps på bilens frontdisplay. Disse apps kører problemfrit via infotainmentsystemet. Disse systemer, som begge forbindes til infotainmentsystemet via et kabel, gør det nemt at bruge apps som WhatsApp, Google Maps eller Spotify i bilen.
Der er dog nogle mindre forskelle mellem dem, fordi de begge tjener det samme formål. Der er nogle grænsefladeforskelle og app-forskelle. Google Maps på Android-telefoner anses normalt for at være langt bedre end Apple Maps, men du kan også bruge Google Maps via Android Auto. Android Auto kan også tilpasses mere end Apple CarPlay.

  Går Volvo'er ofte i stykker? Er Volvo en pålidelig bil?

Har Tesla-biler Apple CarPlay-funktionen?

Tesla-biler har ikke Apple CarPlay-funktionen, men du kan stadig synkronisere din enhed med Teslas egen software. Deres egen software svarer til Apple CarPlay, og den er indbygget. Det kan bruges via Bluetooth uden at tilslutte et kabel som i Apple CarPlay. Tesla-synkroniseringen giver også mulighed for opkald, kontakter og musik.
Tesla-appen har sine egne fordele i forhold til Apple CarPlay. Med appen kan du styre din bil langt bedre end Apple CarPlay. Bilen kan låses op via telefonen. Du kan endda køre din Tesla uden nøgle. Oplysninger om din Tesla, f.eks. batteristatus, kan også ses via appen.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z