Hvor længe holder Volvo hybridbatterier?

Volvos hybridbatterier holder i ca. 10 år med 8 års garanti, og andre startbatterier holder i op til 5 år.

Hybridbatterierne er lithium-ion-batterier. Volvo tilbyder en garanti på 8 år eller 100.000 mil på sine hybridbatterier, alt efter hvad der kommer først. Volvo hævder dog, at batterierne er designet til at holde endnu længere end 10 år, hvilket gør den næsten lige så lang som din bils levetid.

Volvo hybridbiler

Volvo lavede sin første hybridbil i 2017, som Volvos første skridt mod deres forpligtelse til elektrificering. Fra nu af laver Volvo kun hybrid- eller elbiler, hvilket resulterer i den exceptionelle brændstoføkonomi i Volvo-biler. Volvo hybridbiler omfatter to typer hybridbiler: mild-hybridbiler og plug-in hybridbiler.

Mild-hybridbilerne er lavet for at reducere kulstofemissionerne og give bedre brændstofeffektivitet. I mellemtiden kan plug-in-hybridbiler endda køre udelukkende på batterier til tider. Kulstofemissionerne er endnu lavere i plug-in-hybridbiler sammenlignet med mild-hybridbiler eller andre fuldhybridbiler.

Mild-hybridbiler: Batteriet hjælper motoren

I denne type hybridbiler er der et forholdsvis mindre batteri, som kun hjælper forbrændingsmotoren. Bilen kan ikke køre udelukkende på batteridrift. Batterierne giver dog en bedre acceleration og endnu mere behagelige kørsler. De milde hybridbiler har et 48-volts batteri, som kan genoplades via regenerative bremser.

Fordelene ved mild-hybridbiler er færre sammenlignet med fuldhybridbiler eller plug-in-hybridbiler, men de giver helt sikkert en bedre brændstoføkonomi. Der spares også brændstof, når bilen ikke kører. Systemet giver også bedre hjælp til start/stop-knappen.

Plug-in hybridbiler kan køre på batterier

Plug-in-hybridbiler har et større batteri, som endda kan drive hele bilen. Batteriet skal oplades fuldt ud via et opladningsværktøjssæt, der leveres af Volvo, eller fra en ladestation. PHEV’erne kan køre op til 18 miles udelukkende på batteri, hvilket kan spare en masse brændstof, hvis du kører i byen.

  Hvad er den mest populære Volvo model?

Bilen kan også køre i hybridtilstand, hvilket sparer brændstof og oplader batteriet selv. Dette sparer op til 60 % i brændstofudgifter med endnu mere reducerede kulstofemissioner. Brændstoføkonomien for PHEV’er er omkring 60 mpg afhængigt af dit køretøj.

Volvo Hybrid-batterier kræver ingen vedligeholdelse

Hybridbatterierne fra Volvo har en lang levetid på omkring 10 år. Batterierne er lithium-ion-batterier og har en energimængde på 11,2 kWh. Batterierne kræver ingen vedligeholdelse, og de er genopladelige. I plug-in-hybridbiler skal batterierne oplades ved at sætte stikket i stikkontakten, men i milde hybridbiler er dette ikke nødvendigt.

Hybridbatterier kræver ingen vedligeholdelse. Batterierne har en vis kapacitet, som kan blive mindre med tiden, hvilket mindsker deres rækkevidde. Faldet i rækkevidden kan være et tegn på, at batteriets kapacitet er blevet reduceret. I dette tilfælde vil forbrændingsmotoren køre mere end elmotoren, hvilket resulterer i et større brændstofforbrug. Batteriet bør udskiftes under disse omstændigheder.

Omkostninger

Selv om Volvo hævder, at hybridbatterierne kan køre i op til 10 år og startbatterierne i op til 5 år, skal de stadig udskiftes, hvis de ikke længere kan holde til at lade op. Hybridbatterier er normalt ret dyre, endnu mere end startbatterier. Normalt koster de mellem 1.000 og 5.000 dollars. De har dog en meget længere levetid og kræver kun lidt eller ingen vedligeholdelse.

Tips til at få hybridbatterier til at holde længere

Hybridbatterier kan spare dig meget på brændstof, men desværre holder de ikke evigt. Selv om batterierne i sidste ende måske skal udskiftes efter et vist antal kilometer og efter en vis tid, er der nogle nyttige måder at få dem til at holde længere:

 • Giv gas ved stop – Når bilen står stille ved et lys eller i trafikken, skal du konstant give lidt gas. På den måde undgår du, at bilen går direkte over i gastilstand, og bilen bliver ved med at bruge batteriet, hvilket er med til at cykle batterierne. Dette øger også brændstoføkonomien, da benzinmotoren ikke bliver brugt.
 • Stop ikke bilen med det samme – Brug i stedet en lille smule udløb til at stoppe bilen. Lad bilen køre i frihjul til stop, hvilket er med til at skabe kinetisk energi.
 • Start bilen langsomt – Slå ikke foden på speederen med det samme, når du starter bilen.
 • Brug din bil regelmæssigt – Bilen skal bruges regelmæssigt. Dette er det nemmeste tip, og det forlænger batteriets levetid. Hybridbatterier, der ikke bruges regelmæssigt, er tilbøjelige til at blive afladet hurtigere.
  Kan det betale sig at udskifte et hybridbatteri?

Volvo bliver elektrisk

Volvo har produceret sine hybridbiler siden 2017. Indtil videre synes batterierne at være ret pålidelige med et meget lavt antal klager. De er også holdt op med at fremstille fossilbrændstofbaserede motorer og er gået over til hybrider eller rene elbiler og sigter mod at gå over til udelukkende elektriske biler i den nærmeste fremtid.

FAQ

Hvordan fremstilles hybridbatterier?

Hybridteknologien er et af de mest ambitiøse projekter til bekæmpelse af forurening og klimaændringer. Der findes tre typer hybridbatterier:

 1. Lithium-ion-batteri
 2. 2. Nikkelmetalhydrid (NiMH)
 3. Blysyrebatterier
  Lithium-ion-batterier er de kraftigste med den bedste acceleration. Det er denne type, som Volvo bruger. Det er også den seneste tilføjelse til elbiler. Den forventede levetid for et gennemsnitligt lithium-ion-batteri er ca. 15 år eller 150.000 miles. Disse batterier forventes at være de batterier med længst levetid, men de har den ulempe, at de er dyrere

NiMH-batterierne er ældre end li-ion-batterier, og de er også billigere sammenlignet med li-ion-batterier. De har været på markedet længe, og de har en bedre kompatibilitet og alsidighed. De har dog en kortere levetid end li-ion-batterier.

Blysyrebatterier er de ældste på dette område og de billigste. De kan også genbruges og sælges til en god pris. De har en gennemprøvet ydeevne og kan køre 16 km på fuldt elektrisk drift. Ulempen ved et bly-syre-batteri er, at det lagrer mindre energi sammenlignet med de to andre batterier.

  Er Volvo pålidelige brugte biler?

Hvad indeholder hybridbiler?

Hybridbiler er en af de vigtigste opfindelser. Bilen er drevet af to kilder. Den ene er en konventionel forbrændingsmotor og den anden er en elmotor. Elmotoren drives af de batterier, der er lagret i bilen, og disse batterier genoplades via regenerative batterier. I tilfælde af PHEV kan batterierne også oplades via en plug-in-kilde.

Hvad er nogle af de bedste hybridbiler at købe i USA?

Der findes mange hybridbiler i USA. Den allerførste hybridbil, der blev introduceret, var Toyota Prius. Derefter er markedet bare blevet fyldt op med hybridbiler. Nogle af de bedste hybridbiler i 2021 er:

 • Honda Accord Hybrid
 • Hyundai Sonata Hybrid
 • Hyundai Elantra Hybrid
 • Toyota Camry Hybrid
 • 2022 Toyota Prius

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z