Hvor længe holder Mercedes viskerblade?

I modsætning til de fleste bilmærker på markedet fremstiller Mercedes de fleste af sine dele, bortset fra nogle få ting som f.eks. elektronik. Derfor er de fleste Mercedes-dele dyre, men lige så holdbare som holdbare. Ikke desto mindre, hvor længe holder Mercedes viskerblade?

Mercedes-Benz viskerblade er beregnet til at holde i mindst 10.000 miles eller 1 år. Hvis du ønsker, at viskerbladene skal fungere effektivt, bør du dog udskifte dem hver 6. måned. I nogle situationer holder viskerbladene ikke så længe og skal skiftes hurtigere.

Hvordan kan du se, at dine Mercedes viskerblade skal skiftes?

Uanset om du kører en sikker bil eller ej, starter din sikkerhed med, hvor godt du kan se vejen foran dig. Så synligheden i din bil er meget afgørende, og derfor har du brug for velfungerende viskerblade. Ikke desto mindre slides viskerbladene efter en vis brug og skal skiftes.

Men hvordan kan du vide, hvornår det er det rigtige tidspunkt at skifte viskerbladene. Her er nogle af de tegn, du skal holde øje med:

 1. Efterlader snavs, vand eller rester
  Det første tegn på dårlige vinduesviskerblade er dårlig fejning af forruden. Når du bemærker, at viskerbladene efterlader snavs, vand og rester, er det på tide at udskifte dem.
 2. Virker ikke effektivt
  Et andet tegn på et slidt eller ineffektivt viskerblad er, at det gør arbejdet dårligt. Du vil bemærke ting som film eller striber på forruden, og nogle områder af forruden bliver ikke rengjort ordentligt.
 3. Laver en skrigende lyd
  Hvis du hører, at viskerbladene frembringer en skrigende lyd, når de stryger regn eller fejer forruden, skal du udskifte dem.
 4. Er vakkelvorne
  Når viskerbladene desuden er vaklende, er det et tegn på, at de er slidte og ikke vil udføre deres arbejde godt.
  Hvilken er den bedste Mercedes-motor?

Hvordan kan jeg forlænge levetiden for mine vinduesviskere?

Der er flere måder, hvorpå du kan forlænge levetiden for dine Mercedes-viskerblade. Dette omfatter bl.a:
Parkering af din bil i en skygge
Undgå at skrabe din forrude, når viskerbladene er nede
Lad være med at betjene viskerbladene på en helt tør forrude
Løft altid dine viskerblade, når det sner
Rengør dine viskerblade med vaskevæske, og den bør ikke indeholde oliebaserede opløsninger

Kan jeg bruge viskerblade beregnet til andre biler på Mercedes-Benz?

Selv om du kan bruge andre typer viskerblade på din Mercedes-Benz, vil de ikke fungere effektivt. Faktisk bør du ikke engang bruge viskerblade fra en anden Mercedes-model, da de adskiller sig en smule fra hinanden. Dette skyldes, at Mercedes-Benz forruder har en let kurve, hvilket gør dem anderledes end andre biler.

Af denne grund er det en stor udfordring at finde viskerblade, der passer til netop din Mercedes-Benz. Men når du vælger de rigtige viskerblade til din Benz, vil du opleve, at de fungerer korrekt og med præcision. Så gå altid efter originale Mercedes viskerblade og ikke eftermarkedsblade.

FAQ

Hvor meget koster et sæt Mercedes viskerblade?

Prisen på Mercedes viskerblade varierer alt efter Mercedes mærke, model og årgang. Samlet set varierer priserne for originale Mercedes viskerblade mellem 3,90 og 165 kr. Jo dyrere eller mere avanceret Mercedes, jo mere skal du forvente at betale for viskerbladene.

Hvordan skifter man en vinduesvisker på en Mercedes?

Det er vigtigt at vide, hvornår du skal udskifte dine Mercedes-rudeviskerblade. Mercedes viskerblade bør skiftes hver 6. måned. Hvis ikke, bør du skifte dem, når du ser, at de efterlader snavs, vand eller rester på forruden, når de renser. Du skal også udskifte dem, når de skurrer eller vakler, mens de tørrer.

  Vil Mercedes lave en ny Gullwing?

Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan du udskifter dine Mercedes-viskerblade:

 • Det er super nemt at udskifte viskerbladene på din Mercedes. Normalt er viskerarmens base gemt under kanten af kølerhjelmen, hvilket forhindrer dig i at trække den op. Derfor skal du tænde for bilens tænding og hurtigt køre viskerne.
 • Når du tænder for tændingen, vil viskerbladene begynde at feje hen over forruden, og du skal slukke for tændingen, når de fejer midt på forruden.
 • Du kan nu nemt trække viskerarmene lodret og væk fra forruden, så du kan få adgang til viskerbladene.
 • Søg efter udløserknappen eller fanen, hvor armen møder viskerbladet, og tryk på udløserknappen. Du kan nu langsomt trække i viskerbladet og skubbe det væk fra armen.
 • Udskift derefter viskerbladene med originale Mercedes-viskerblade. Mange Mercedes-forhandlere og autoværksteder har originale Mercedes-reservedele.
 • Skub de nye viskerblade på, og lyt efter en hørbar kliklyd, og luk den medfølgende udløserflig. Du kan nu sætte viskerbladet ned på forruden igen og tænde for tændingen igen, så viskerbladet vender tilbage til sin sædvanlige position.

Kan jeg bruge WD-40 til at rengøre bilens viskerblade?

Da sand, støv og småsten kan ridse ruden, når de gnider mod den, er det vigtigt at rengøre viskerbladet. Du bør dog bruge de rigtige væsker for at undgå at beskadige viskerbladene. Hvis det er muligt, skal du holde dig væk fra WD-40 eller andre rengøringsmidler, der har en oliebaseret opløsning. De kan opløse gummiet og forkorte viskerbladenes levetid.

  Bedste Mercedes GLA-model

Hvilken forrudevasker skal jeg bruge til min Mercedes?

Hvis du ønsker, at dine forruder skal forblive skinnende rene og slippe af med alt snavs og støv, anbefaler Mercedes-forhandlerne at bruge Winterfit Vinduesvaskerkoncentrat A0019864571 og Mercedes Summerfit Vinduesvaskerkoncentrat A0019867117. Winterfit-rensemidlet er velegnet til koldere klimaer, da det indeholder frostvæske, mens Summerfit er godt til varme klimaer og skal blandes med vand.

Det er vigtigt at vælge den rigtige forrudevasker. Nogle af de ting, du skal overveje, når du vælger en forrudevasker, omfatter dit kørselsmønster, vejret og de steder, du kører til. En forrudevasker, der fungerer godt i koldt vejr, er måske ikke ideel i varmt vejr.

Hvorfor er Mercedes-Benz viskerblade mere holdbare end andre konkurrerende mærker?

Mercedes-Benz vinduesviskerblade er mere holdbare end konkurrerende mærker, fordi de er fremstillet af både naturlige og syntetiske gummier, der giver en fremragende elasticitet. Desuden har viskerbladene også en vedligeholdelsesindikator på spidsen af viskerbladet. Indikatoren skifter normalt fra sort til gul, når viskerbladet er slidt op.

Konklusion

De fleste Mercedes viskerblade holder i mindst 10.000 miles eller et år. Mercedes anbefaler dog, at viskerbladene skiftes efter 6 måneder. Bemærk, at folk, der bor i koldere områder, bør skifte viskerbladene mere regelmæssigt end folk, der bor i varme områder. Desuden er det afgørende for viskerbladenes levetid at bruge den rigtige Mercedes forrudevasker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z