Vil Mercedes lave en ny Gullwing?

Vil Mercedes lave en ny Gullwing?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing er en af de mest ikoniske Mercedes-Benz-biler gennem tiderne. Men vil Mercedes nogensinde lave en ny Gullwing?
På nuværende tidspunkt har Mercedes-Benz ingen planer om at producere endnu en Gullwing. Der er dog planer om at ære en af de mest eftertragtede Mercedes-modeller gennem tiderne ved at skabe en bil, der minder meget om 1950’ernes Gullwing.
Ifølge Mercedes-Benz’ chefdesigner Gordon Wagner vil designet af den nye generation af Mercedes’ flagskibssportsvogn SL være inspireret af den klassiske 300SL fra 1950’erne. Mercedes håber at kunne lave en moderne version af det klassiske ikon.
Selv om Wagner bekræftede, at en ny generation er på vej, og at SL’s fremtid er meget lys, gjorde han det klart, at “gullwing”-dørene, som sidst var at finde på SLS AMG, ikke vil vende tilbage. Det kan lyde ret skuffende for gullwing-elskere.
Wagner sagde, at bilen ville blive et nyt, ikke-retro-design med “DNA’et og ånden fra 300SL”.

Hvad gjorde Mercedes-Benz 300SL Gullwing fra 1950’erne til noget særligt?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing-biler blev fremstillet i 1950’erne, nærmere bestemt i 1994 og 1995. Der blev i alt fremstillet 3.258 køretøjer, og 1.400 var coupéer. Gullwing-coupéen var meget populær, og den prydede begivenheder som Le Mans og Nürburgring.
Det, der fik Gullwing til at skille sig ud fra konkurrenterne, var de unikt designede mågevingedøre, der efterlod folk i ærefrygt. Det var dog ret besværligt at komme ind og ud af denne ikoniske bil. Disse døre efterlader stadig folk forvirrede.
Det var svært at komme ind i Gullwing’en på grund af dens høje karmene og lille cockpit. Men dette afskrækkede aldrig interesserede købere og afskrækker dem heller ikke, selv den dag i dag. Denne smukke sportsvogn er sjov at køre og er år foran sine konkurrenter med hensyn til teknologi og ydeevne.
Faktisk var 300SL Gullwing den hurtigste bil i sin konkurrence på det tidspunkt. Denne bil var udstyret med en 3,0-liters straight-six-motor med 215 hk og havde den første brændstofindsprøjtede motor, der blev fremstillet til masseproduktion. Selv i dag skiller 300SL Gullwing sig stadig ud fra konkurrenterne.
Denne superbil, der også kaldes W194, blev oprindeligt fremstillet til det amerikanske marked, efter at Max Hoffman, en amerikaner, pressede Mercedes til at producere 300SL’eren til det amerikanske marked. Alt i alt er 300SL Gullwing stadig en af de mest elegante biler, der nogensinde er fremstillet.

  Hvilken Mercedes har en 6-cylindret motor?

FAQ

Hvor mange generationer af SL har Mercedes-Benz lanceret indtil nu?

Indtil videre har Mercedes-Benz lanceret mindst syv generationer af sin klassiske SL-model. SL betyder i sin fulde betydning Sportlich-Leicht, hvilket kan oversættes til Sport Lightweight på engelsk. Den nuværende SL-generation blev lanceret i 2013, og gennemsnitsalderen for en generation af en nyere SL-model har været mindst 10 år.
Da SL-generationer holder sig i mindst 10 år, bør du forvente, at den næste generation kommer i løbet af de næste par år.

Hvor meget er en Gullwing Mercedes-Benz værd?

Ikke alene ser denne ikoniske Mercedes-bil usædvanlig elegant og sporty ud, men den tiltrækker også en af de højeste priser, når det gælder veteranbiler. Du vil blive overrasket over at finde ud af, at Mercedes-Benz 300SL Gullwing koster mellem 1 og 4 mio. dollars.
I 2012 blev en unik 300SL med et helt aluminiums karrosseri solgt for hele 4.620.000 dollars. Det var en af de 29 modeller af denne type, der nogensinde er blevet bygget. De fleste Gullwing-modeller sælges dog for mellem 2 og 3 millioner dollars. Så hvis du er på udkig efter en af disse ikoniske Mercedes-biler fra 1950’erne, skal du være klar til at sprænge banken.

Hvorfor er Mercedes Gullwing 300SL så dyr?

Ud over at have et godt udseende har Gullwing 300SL også Gullwing-døre og innovativ teknologi. Der blev kun produceret meget få Gullwing-biler, så den er meget eksklusiv. Mercedes-Benz producerede kun ca. 1.400 biler, hvilket er hovedårsagen til, at de er dyre på auktionsmarkedet.
Derudover giver Gullwing-dørene den et unikt udseende, hvilket gør bilens pris endnu højere. De få modeller, der findes, er ekstremt dyre, hvis du er heldig nok til at få en på auktionsmarkedet.

  Hvad er den bedste farve til en Mercedes Benz?

Er Mercedes Gullwing dyr at vedligeholde?

Ja, det er den. Ligesom alle andre Mercedes-Benz bilmodeller er det endnu dyrere at vedligeholde Gullwing’en, da det ikke er så enkelt at skaffe reservedele. Når du har fundet reservedelene, skal du også betale for arbejdskraft. Du kan være nødt til at betale over 3.500 dollars for en simpel reservedel og arbejdskraft eller over 17.000 dollars for en alvorlig del som f.eks. baghjulscentret.
Den gode nyhed er, at Mercedes har indført et nyt program, der hjælper folk med nemt at finde reservedele til deres Gullwings. Delene kan bestilles hos enhver Mercedes-Benz reservedelsleverandør, og de er ikke så dyre som tidligere.
Hver metaldel er fremstillet af en certificeret leverandør, der anvender optimerede 3D-data fra karosserierne af originale køretøjer. Resultatet er fremragende reservedele. Når delene er blevet fremstillet, færdiggør leverandøren dem på gammeldags vis ved hjælp af en træhammer.

Hvilken nyeste Mercedes-Benz-model leveres med en Gullwing-dør?

Arven fra Gullwing-døren fortsætter på Mercedes-Benz SLS AMG. Ud over at have den samme dør har denne bil mange ligheder med den ikoniske 300SL Gullwing. Dette er dog et aerodynamisk coupe-roadster-design, der kommer med gullwing-døre. Men i modsætning til den berømte Gullwing kommer denne enhed med mere avancerede funktioner.
Mercedes SLS AMG leverer svimlende 631 hestekræfter og accelererer fra 0 til 60 mph på 3,6 sekunder. Den har en hastighed på op til 195 mph. Det er hurtigere og mere kraftfuld end 300SL Gullwing med 215 hestekræfter.

  Hvilken Mercedes har vingedøre?

Bottom line

Lige nu er det ikke klart, om Mercedes nogensinde vil lave endnu en Gullwing-bil eller ej. Der er dog nye modeller på vej, som har ånden fra gullwing’en uden retrodesignet. Den model, der kommer tættest på gullwing, er den nye Mercedes SLS AMG GT. I modsætning til den ikoniske bil har denne model ikke gullwing-døre. Hvad du kan være sikker på er, at nogle modeller med ånden fra gullwing’en vil komme på markedet før eller siden.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z