Kan en låsesmed lave en nøgle til en Mercedes?

Hvis du mister din Mercedes-nøgle, koster det et par hundrede kroner at købe en ny nøgle hos forhandleren. Denne proces kan tage et stykke tid, og du kan ende med at ville købe en ny bil, allerede inden erstatningsnøglen ankommer.

Hvis du anskaffer dig en brugt Mercedes-nøgle fra en anden model og tager den med til en Mercedes-forhandler, vil de fortælle dig, at du ikke kan omprogrammere en brugt Mercedes-nøgle til at fungere med en anden bil. Dette skyldes for det meste sikkerhedshensyn, fordi kun få nøgler kan være knyttet til en bestemt bil på samme tid.

Men det er kun fordi Mercedes-forhandlerne ønsker, at du skal købe en ny nøgle fra Tyskland, sende den og programmere den gennem en Mercedes-forhandler. Det er muligt for en låsesmed udstyret med det rigtige værktøj selv at lave en Mercedes-nøgle, især for de ældre modeller, der ikke har nogen elektronik i dem.

Den nye nøgleproces gennem en Mercedes-forhandler

Hvis du har mistet din nøgle, eller hvis den er blevet stjålet, anbefales det, at du anskaffer dig en ny nøgle direkte hos de fleste Mercedes-Benz-forhandlere. Det er også tilrådeligt, at du selv går hen og anmoder om en ny nøgle, men en person, der er autoriseret af dig, kan også gøre det for dig.

Mercedes har lagt et par brochurer ud på nettet, der perfekt beskriver, hvad du skal gøre for at få en ny nøgle. Først og fremmest skal du have bevis for køretøjets registrering, titel eller et andet ejerskabsdokument. Du skal også have et gyldigt statsligt udstedt ID, f.eks. et pas eller et kørekort.

For firmaejede køretøjer er processen lidt anderledes. Hvis du sender en af dine medarbejdere ud for at anmode om en ny nøgle, skal du også fremvise et bevis på, at du er bemyndiget til at gøre det på virksomhedens vegne. En sådan tilladelse skal indeholde navnet på den autoriserede person, VIN samt navn og underskrift på den person, der har givet tilladelsen.

  Hvad er den bedste Mercedes med hensyn til brændstoføkonomi?

Når du er færdig med alt papirarbejdet, vil nøglen blive sendt fra fabrikken, og forhandleren skal koble nøglen til din bil. Forhandleren skal have adgang til din bil i hele processen for at sikre, at alt går glat. I sidste ende kan du se frem til en regning på et par hundrede dollars.

Den nye nøgleproces gennem en tredjepartslåsesmed eller dit forsikringsselskab

Selv om det ikke anbefales af Mercedes-forhandlere eller serviceværksteder at gøre dette, kan en person med det rette værktøj lave en funktionel Mercedes-nøgle. Men dette vil ikke deaktivere den nøgle, du har mistet, og dette kan udgøre en alvorlig trussel senere hen, især hvis nøglen faktisk blev stjålet.

Nogle mennesker køber brugte Mercedes-nøgler fra E-bay og tager dem med til personer med det rette udstyr i et forsøg på at få adgang til bilen. Dette er måske ikke et problem, hvis du gør dette for dig selv, men det virker bestemt mistænkeligt. Desuden er det højst usandsynligt, at det er meget usandsynligt at sælge en bil med en omgået nøgle.

I nogle tilfælde kan du også anmode om en ny nøgle gennem dit forsikringsselskab, men det kan ende med at koste mest, og det kan også have en effekt på dine forsikringsomkostninger på lang sigt. Hvis du har brug for en ny nøgle, er det den sikreste og mest pålidelige måde at gøre det på at gå gennem en autoriseret forhandler.

  Er alle Mercedes udstyret med lædersæder?

Problemer med keyless go og nøglefri adgangssystemer

Det virker virkelig fedt, at du ikke engang behøver at tage nøglen op af lommen for at få adgang til din bil og starte den. Disse systemer blev indført for nogle få år siden, og i dag tilbyder alle Mercedes-modeller disse systemer.

Fjernstart og nøglefri adgangsfunktioner er ikke de mest pålidelige systemer sikkerhedsmæssigt set. Mange biler bliver stjålet ved hjælp af specielle modtagere, der kan opfange signalet fra nøglen og omgå den for at få adgang til bilen og endda køre væk i solnedgangen.

Det kan virke utroligt dyrt at programmere en ny nøgle gennem forhandleren, men man vil blive overrasket over, hvor hurtigt en dygtig person kan få adgang til din bil. Du bør altid gå gennem din forhandler, fordi nogle bilforsikringer dækker biltyveri med en omgået nøgle.

Men hvis du går gennem en tredjepartslåsesmed, og du får stjålet din bil, vil intet forsikringsselskab nogensinde turde dække udgifterne.

FAQ-afsnit

Hvor mange nøgler leveres Mercedes-modeller med?

Hvis du er på markedet for en helt ny Mercedes, bør du forvente mindst to nøgler. Ældre Mercedes-modeller leveres nogle gange endda med 3 nøgler, og nogle bilproducenter som Lexus leverer helt op til 4 nøgler med hver ny bil.

Nogle forhandlere sælger biler med kun én nøgle, men de er forpligtet til at oplyse kunden om, at bilen sælges med kun én nøgle. Det er normalt ikke alle nøgler, der er ens, og nogle modeller leveres med dedikerede parkeringsnøgler.

  Bedste brugte Mercedes Hatchback

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistet min Mercedes-nøgle, eller hvis den er blevet stjålet?

Du bør kontakte din forhandler så hurtigt som muligt. De fleste forhandlere er udstyret med særligt udstyr, som kan slette en stjålet nøgle. Du behøver ikke at skifte låsene, men selv den nøgle, der er blevet slettet, kan stadig åbne dørene gennem det almindelige nøglehul.

Hvis nogen forsøger at åbne døren med en udslettet nøgle, vil alarmen lyde. De fleste moderne Mercedes-modeller kan dog ikke køre med en udslettet nøgle, så der er ingen grund til at skifte låsene, hvis du kan holde din bil på et sikkert sted.

Kan jeg fjernstarte min Mercedes ved at trykke på en knap på min nøgle?

I USA har biler været udstyret med fjernstartfunktion i et stykke tid nu, og nogle nyere Mercedes-modeller kan startes via MercedesMe-appen. Det er værd at nævne, at europæiske biler ikke har fjernstartsfunktionalitet, da dette stadig er ulovligt i Europa.

Denne app gør det muligt at låse/oplåse dørene, sende navigationsdestinationer til infotainmentskærmen eller fjernstarte med blot din telefon. Disse systemer er nyttige, når du vil have klimaanlægget til at køre på fuld styrke, allerede inden du sætter dig ind i bilen, eller blot for at varme bilen op.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z