Vil elbiler blive billigere?

Ifølge nyere undersøgelser vil elbiler med tiden blive langt billigere end biler med forbrændingsmotor. Nogle undersøgelser tyder endda på, at vi inden 2035 vil opleve, at elbiler bliver langt mere tilgængelige end hybridbiler eller biler med forbrændingsmotorer.

Dette vil variere mellem forskellige typer af elbiler. Mindre og billigere elbiler vil sandsynligvis komme til at koste det samme som biler med forbrændingsmotorer inden 2027, mens større og dyrere elbiler snart vil følge efter. Selv om dette bør tages med et gran salt, er der et par forskellige organisationer, der støtter disse påstande.

I dag koster en gennemsnitlig mellemstor elbil omkring 40.000 dollars før skat, mens en gennemsnitlig mellemstor benzinbil koster omkring 22.000 dollars før skat. Mange producenter rundt om i verden forsøger at bygge bro over kløften mellem ICE-biler og elbiler, og nogle af dem klarer sig bedre end forventet.

Billige elbiler – Er de gode nok?

Der er et par relativt billige elbiler på markedet lige nu, f.eks. Mini Cooper SE, Nissan Leaf, Hyundai Ioniq Electric eller Chevy Bolt EV. Alle fire koster mellem 30 og 38.000 dollar, og du kan få dem endnu billigere end det, især hvis du køber dem brugt.

Selv om disse biler ikke er flagskibene inden for EV-teknologi, er de anstændige nok til at blive anbefalet. Chevy Bolt EV er ikke den bedste bil på markedet til 38k $, men den er en af kun en håndfuld EV’er i den prisklasse.

Alle disse tilbyder mellem 110 og 260 miles rækkevidde, med Mini’en som den dårligste og Bolt EV som den bedste. Hvad angår mange andre funktioner i bilen, er de mere eller mindre sammenlignelige med deres ICE-modstykker.

  Laver Mercedes elbiler?

Hvis du ønsker en mere luksuriøs, men ”overkommelig” elbil, er den bedste at overveje den 41.000 dollars dyre Tesla Model 3. Selv om Tesla Model 3 tilbyder fantastiske funktioner til en sådan pris, er Model 3 ikke så godt konstrueret som nogle andre biler til 40.000 dollars.

Dyre elbiler – Er de pengene værd?

På den modsatte side af spektret er der mange ”luksus”-elbiler på markedet lige nu. Biler som Tesla Model S til 81.000 dollars eller Porsche Taycan til samme pris er de sande flagskibsførere inden for luksuselbiler. Disse biler er de mest eftertragtede EV’er på markedet, og det er ret nemt at se hvorfor.

Udover disse to bliver 75k $75k Audi e-Tron GT og den nyligt udgivne 100k $100k Mercedes EQS også mere og mere eftertragtede. Disse biler er lavet til at tilbyde de højeste standarder for luksus, ydeevne og teknologi, og som sådan er de helt sikkert pengene værd.

Mercedes, Audi og Porsche er alle langt over Tesla, når det gælder kvalitet, design og finish, men Tesla tilbyder sit ekstremt bekvemme opladningsnetværk og overlegne autonome kørselsteknologier.

Ydelsesmæssigt er Tesla Model S Plaid den næsthurtigste accelererende bil i verden, kun efter den latterlige Rimac Nevera hyperbil til over 2 mio. dollars. Det er sikkert at sige, at disse biler er fantastiske, men det burde de være i betragtning af prisen.

Elbiler i 2021

Selv om elbiler stadig koster mere sammenlignet med ICE-biler, er det ikke en dårlig idé at investere i en, hvis du kan udnytte EV-platformen fuldt ud. Nogle bilmærker som Tesla er førende inden for elbilsejerskabets bekvemmelighed, men mange andre vil snart følge efter.

  Er hybridbiler bedre end elektriske biler?

Med hver eneste nye dag bliver der præsenteret en ny elbil, og man kan roligt sige, at vi lever i spændende tider, når det kommer til elbiler. Selv om de hele tiden bliver bedre, bør du springe over elbiler indtil videre, hvis du ikke kan udnytte dem fuldt ud.

Efterhånden som tiden går, vil det blive lettere at skaffe en ordentlig EV, så hvis du ikke har travlt, er der ingen grund til at springe over. Hvis du derimod ønsker at være på toppen af transportteknologien, skal du købe dig en luksus-elbil med høj ydeevne.

Det er svært at afgøre, hvilken EV der er den bedste på markedet, men Tesla Model 3 er nok den bedste elbil til en relativt overkommelig pris, mens Audi E-Tron GT og Porsche Taycan er de bedste elbiler under 100.000 dollars.

FAQ-afsnit

Er elbiler billigere at vedligeholde?

På nuværende tidspunkt er elbiler faktisk billigere at vedligeholde, fordi de har færre bevægelige dele. De bruger heller ikke ikke nær så mange væsker, så der er ikke behov for at betale for et olieskift en gang imellem. EV-garantier dækker normalt batterier i op til 100k miles eller 8-12 år, hvilket begge er nok til et stressfrit EV-ejerskab.

Batterier koster dog penge, og i dag forventes det, at du i gennemsnit skal betale 5500 USD for et helt nyt batteri.

Hvad er ulemperne ved elbiler?

Elbiler har svært ved at tilbyde rækkeviddeberegninger, der er sammenlignelige med almindelige ICE-biler, og derfor er elbiler ofte dårligere, når det gælder langdistancerejser. Det tager langt mere tid at oplade et batteri i en elbil end blot at fylde benzin på tanken.

  Er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre?

Selv hvis du accepterer, at du vil tilbringe meget tid ved opladningsstationerne, hvem ved, om du overhovedet kan finde en ledig station. Ud over de besværlige opladningsmanøvrer koster EV’er flere penge, og der er stadig ikke så mange EV’er på markedet, især hvis du ønsker en mere overkommelig en.

Hvad er fordelene ved elbiler?

Elbiler er bedre for vores miljø, fordi elektricitet er en vedvarende kilde, mens benzin teoretisk set ikke er det. Selv om elbiler koster flere penge, kræver de færre vedligeholdelsesudgifter, og der er masser af statslige incitamenter derude for potentielle nye ejere af elbiler.

De er støjsvage og mere afslappende at køre, fordi de tilbyder overlegne autonome kørselsmuligheder. Desuden tilbyder nogle steder rundt om i verden endda særlige motorvejsspor eller særlige parkeringspladser kun for elbiler. Desuden koster det kun få kroner at oplade en bil sammenlignet med at tanke benzin i en bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z