Er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre?

Da elbiler har færre bevægelige dele (20), er det meningen, at de skal være mere pålidelige end benzinbiler med mere end 2.000 bevægelige dele. Men elbiler som Tesla rapporterer om flere kvalitetsproblemer end visse biler med motor med elektrisk motor. Uanset hvad, er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre?

Den gode nyhed er, at Tesla’s byggekvalitet bliver bedre og bedre. Efter at Teslas administrerende direktør Elon Musk indrømmede, at Tesla har problemer med byggekvaliteten i et interview med ingeniørkonsulent Sandy Munro, har Tesla arbejdet på at forbedre sin byggekvalitet.

Det vigtigste, som Tesla gør, er at reducere kompleksiteten i produktionsprocessen. Efter at efterspørgslen efter Tesla er steget, har virksomheden arbejdet i døgndrift for at sikre, at den matcher efterspørgslen, men det har resulteret i, at bilerne har problemer med byggekvaliteten.

Hvilke Tesla-modeller har problemer med byggekvaliteten?

Gennem årene har forskellige Tesla-modeller haft flere problemer med byggekvaliteten. En af de Tesla-modeller, der var populære med problemer med byggekvaliteten, var Tesla Model 3. De fleste af problemerne var forbundet med pasform og finish. De fleste af disse problemer blev dog ændret, og Model 3-ejere klager ikke længere over dem.

En anden Tesla-model med problemer med byggekvaliteten er Tesla Model Y. Denne model har aldrig fået en bedømmelse på mere end én ud af fem fra Consumer Reports. Dette viser blot, hvor meget upålidelig denne bil er, når det kommer til byggekvalitet.

Sidst men ikke mindst kommer Tesla Model X også med en håndfuld byggeproblemer, men de er ikke så udbredte som på Tesla Model 3 og Y. De fleste af udfordringerne med byggekvaliteten omfatter ujævne panelspalter, lakfejl og fejljusterede beklædninger.

Nogle Tesla-modeller som Tesla Model Y har dog rapporteret om langt mere alvorlige problemer som tag, der flyver af, vandlækager og bagsæder og sikkerhedsseler, der ikke er korrekt fastgjort. Så før du køber en af disse Tesla-modeller, skal du sørge for at inspicere den og sikre dig, at den ikke har nogen af de ovennævnte problemer.

  Hvorfor er elbiler bedre end benzinbiler?

Hvilke Tesla-modeller har de færreste problemer med byggekvaliteten?

Desværre er alle Tesla-modeller blevet rapporteret til at have nogle problemer med byggekvaliteten gennem årene. Ikke desto mindre har Tesla Model S rapporteret om de færreste problemer. Det gør den derfor til den mest pålidelige Tesla, når det gælder konstruktion eller karrosseridesign.

Derudover har 2017 og 2019 Tesla Model X rapporteret færre udfordringer med byggekvaliteten, hvilket gør dem også pålidelige sammen med Tesla Model S. De Tesla Model S-biler med færrest konstruktionsproblemer er 2013- og 2017-modellerne. Begge disse biler har fået mindst en bedømmelse på fire ud af fem fra Consumer Reports.

Hvordan klarer Tesla sig i forhold til andre konkurrenter med hensyn til byggekvalitet?

Når det kommer til ejernes tilfredshedsvurderinger, er Tesla nummer et blandt bilerne. På trods af at Tesla-ejere er upålidelige, er de stadig fuldt ud tilfredse med deres biler og er glade for at have dem. Oven i købet ville de gerne købe en ny model fra Tesla, hvis de var nødt til det.

Men når man sammenligner byggekvaliteten hos Tesla og konkurrenterne, ligger Tesla nederst på listen. Ifølge J.D Power Initial Quality Survey 2020 placerer Tesla sig på sidstepladsen blandt 32 mærker. Det skyldes, at Tesla registrerede 205 problemer pr. 100 køretøjer, hvilket gør det til det højeste blandt bilproducenterne.

De gennemsnitlige problemer pr. 100 køretøjer var 166, hvilket gør Tesla til det mindst pålidelige bilmærke, når det gælder byggekvalitet. Det blev fulgt tæt af Range Rover, mens Dodge og Kia er nogle af de bilmærker med færrest problemer med byggekvaliteten.

  Hvad er der dårligt ved elbiler?

Den gode nyhed er dog, at Tesla rangerede godt med hensyn til infotainment, drivlinens funktionalitet og betjening. Den eneste udfordring var med kvaliteten af de udvendige dele. Det er en af grundene til, at mange Tesla-ejere er tilfredse og glade for deres biler på trods af de problemer med byggekvaliteten, som de normalt kommer med.

Hvorfor har Tesla problemer med byggekvaliteten?

Tesla har problemer med byggekvaliteten, fordi de har travlt med at imødekomme den stadigt voksende efterspørgsel og jagter leverancetallene. Som følge heraf er det blevet et stort problem at holde styr på kvalitetskontrollen. For eksempel byggede Tesla kun titusindvis af biler hvert år, men i 2020 byggede virksomheden over 500.000 biler, hvilket er et enormt spring.

Hvordan har Tesla tænkt sig at forbedre sin byggekvalitet?

Efter at Teslas administrerende direktør Elon Musk har indrømmet, at der er fejl i byggekvaliteten, arbejder Tesla på at forbedre problemerne. En af de måder, hvorpå de forbedrer kvalitetsproblemerne, er ved at reducere kompleksiteten i deres produktion og øge stivheden ved at gøre selve batteripakken strukturel for bilen.

Tesla har f.eks. fjernet den bageste støbning på Tesla Model 3, hvilket har gjort det muligt for dem at slippe af med 300 robotter fra produktionslinjen. Dette har spillet en stor rolle i forhold til at reducere kompleksiteten og potentielle kilder til kvalitetsproblemer.

FAQ

Er Teslas byggekvalitet dårlig?

Det er sikkert, at Tesla har nogle uoverensstemmelser, når det kommer til byggekvalitet. Det er nemlig ikke alle Teslas, der er bygget med problemer, men nogle modeller som Model Y og Model 3 har haft problemer med byggekvaliteten næsten hvert år. Så før du køber en Tesla, skal du finde ud af, om det pågældende år har byggeudfordringer eller ej.

  Påvirker koldt vejr et Tesla-batteri?

Er det værd at købe en Tesla?

På trods af at Tesla har udfordringer med byggekvaliteten, er den stadig en god bil for folk, der ønsker en miljøvenlig bil. Desuden er den meget avanceret og sjov at køre. Desuden tilbyder Tesla den bedste teknologi og rækkevidde blandt de helt elektriske biler. Desuden er det ikke alle Tesla’er, der har kvalitetsproblemer.

Hvorfor kan Tesla-ejere stadig lide deres biler, selv om de har problemer med byggekvaliteten?

De fleste Tesla-ejere elsker deres biler, fordi de klarer sig godt i forhold til teknologi, komfort, stil og køreprøver. Derudover er Tesla’er meget avancerede og sikre biler. Og når det kommer til status, er Tesla blandt de bedste luksusbilmærker og den bedste elbil på markedet.

Konklusion

Alt i alt er Teslas byggekvalitet ved at blive bedre, da de har fjernet de fleste af de komplekse processer i produktionen, der forårsager de fleste af deres problemer med byggekvaliteten. Som følge heraf vil Teslas byggeproblemer snart være fortid, selv om de øger produktionen på grund af den store efterspørgsel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z