Påvirker koldt vejr et Tesla-batteri?

Påvirker koldt vejr et Tesla-batteri?

Teslas popularitet er vokset støt gennem årene, og det er en af de mest bemærkelsesværdige elbiler på markedet. En god del mennesker, der bor i kolde klimaer, har dog haft nogle klager over dens effektivitet. Dette bringer os til spørgsmålet – påvirker koldt vejr en Tesla?
Helt klart ja. Koldt vejr påvirker Tesla-batterier og også andre EV-batterier. Ifølge AAA mister batterier til elbiler omkring 40 % af deres rækkevidde i ekstremt kolde omgivelser. Hvis du skal køre i koldt vejr, skal du derfor forvente, at din bils rækkevidde reduceres drastisk.

Temperaturen påvirker batteriets rækkevidde

Ud over kolde temperaturer kan ekstremt varme temperaturer også påvirke batteriernes rækkevidde. Det varme vejrs indvirkning på dit batteris rækkevidde er dog ikke lige så kraftig som koldt vejr.
AAA har fundet ud af, at kørsel i et EV ved 20 grader F vil føre til et tab af rækkevidde på 12 %, når kabinevarmeren ikke er aktiveret. Men når du tænder for kabinevarmeren, falder rækkevidden hurtigt fra 12 % til 41 %.
Mens rækkevidden ved 95 grader F faldt med 4 %, når der ikke anvendes A/C, men den faldt yderligere til 17 %, når A/C anvendes. Endvidere fremgår det af undersøgelsen, at Teslas rækkevidde ved fuld opladning gav 239 miles, men at den faldt til 91 miles ved 20 grader F.
Tesla hævder på den anden side, at rækkevidden kun reduceres med 1 % i koldt vejr, hvilket mange forbrugere i områder med koldt vejr har anfægtet. Alt i alt er det tydeligt, at Teslas rækkevidde reduceres i koldt vejr, da batteriets effektivitet påvirkes.

Sådan maksimerer du din Tesla EV’s rækkevidde i ekstreme temperaturer

Den gode nyhed er, at Tesla forstår EV-bilers kamp i koldt vejr, og derfor tilbyder de flere tips til at maksimere din bil i ekstremt vejr. Nogle af deres tips til koldt vejr er bl.a:

  • Hav en planlagt afgang – Tesla råder bilister i kolde områder til at have en planlagt afgang, da det hjælper med at spare på energien.
  • Forkonditioner din bil – Dette hjælper med at forvarme din bil, når du aktiverer forkonditionerings- eller afrimningsfunktionen i Tesla-appen.
  • Spar på energien på vejen – Det er forståeligt nok, at kabinen vil være kold i koldt vejr, men du bør gøre dit bedste for at reducere energitabet ved at begrænse energiforbruget. Det kan du gøre ved at undgå hyppige og hurtige accelerationer eller ved at bruge sædevarmere i stedet for at opvarme hele kabinen.
  • Brug vinterdæk og tilbehør – For at undgå belastning af batteriets strøm og tab skal du sørge for at bruge vinterdæk om vinteren, da de giver mere trækkraft og greb. De vil også gøre det nemt og sikkert at styre din bil.
  Hvad er de negative sider ved at eje en Tesla?

Hvilken Tesla-model er den bedste til koldt vejr?

Tesla Model Y

Det er ikke alle Tesla-modeller, der klarer sig fremragende i koldt vejr. Så hvis du bor i en region, hvor det er koldt det meste af året, vil du være bedre stillet med Tesla Model Y. Dette er en elektrisk crossover med en startpris på omkring 53.000 dollars.
Tesla Model Y bruger interiøret, chassiset og drivlinjen fra den mindre Tesla Model 3. Den er dog ret rummelig med et ekstra lastrum. Den har også ekstra sæder på tredje række og SUV-styling, hvilket gør, at den skiller sig ud fra Model 3.
Desuden er kraften fra Model Y’s dobbelte indbyggede elmotorer enorm, hvilket gør det muligt for den at accelerere fra 0 til 60 på kun 3,5 sekunder. Køberne har mulighed for at vælge forskellige drivlinjer, da basismodellen i standardserien har RWD, mens modellerne med lang rækkevidde og ydeevne har et AWD-system.
Alle disse smarte funktioner kan findes i de fleste Tesla-modeller. Men det, der gør Tesla Model Y perfekt til koldt vejr, er tilføjelsen af en varmepumpe. Denne pumpe er en game-changer, når det kommer til vintervejr.
Da de fleste Tesla-modeller kan miste tæt på 40 % af deres rækkevidde om vinteren, er varmepumpen med til at løse dette problem. De fleste Tesla’er bruger resistiv opvarmning, som skaber en varmeenhed fra hver energienhed, der opbevares i batteriet.
Med dette koncept vil varmepumpen arbejde for at maksimere effektiviteten, da den fjerner varmen udefra og pumper den ind i din bil. Kort sagt vil din bil ikke generere varme, som vil reducere batteriets rækkevidde, men i stedet flytte varme rundt.
Bemærk, at varmepumpen kan producere 2 til 3 kW varme for hver 1 kW energi, der bruges til at pumpe den. Så Tesla Model Y vil ikke dræne så meget varme som andre Tesla-modeller uden denne funktion.

  Har en Tesla brug for olie?

FAQ

Hvad påvirker Teslas batterieeffektivitet i koldt vejr?

Ligesom ved benzindrevne køretøjer er der flere faktorer, der påvirker Teslas rækkevidde. Disse omfatter terrænet, førerens adfærd, passagerbelastning, udetemperaturen og hastigheden. Så hvis du har til hensigt at køre i koldt vejr, bør du overveje alle disse faktorer, før du beregner batteriets rækkevidde.
Hvis du har til hensigt at køre din bil i koldt vejr, er det afgørende at have en Tesla Model med en batteripakke, der har mere kraft. Jo længere rækkevidde, jo bedre. Det er f.eks. bedre at have en Tesla Model S med en rækkevidde på 412 miles end at have en Tesla Model 3 med en rækkevidde på 236 miles.

Hvad er den bedste temperatur for en Tesla-batteri få?

Prøv at holde dit Tesla-batteri over 40 grader F. Hvis de kommer under denne temperatur eller over 115 grader F, så vil batterierne ikke fungere optimalt. De mest effektive temperaturområde er mellem 60 til 80 grader F.

Kan du køre en Tesla i regnvejr?

Ja, det kan du. Du kan køre alle Tesla-modeller i regn eller endda i sne. Faktisk klarer Tesla sig usædvanligt godt i regnvejr sammenlignet med de fleste ICE-biler. Faktisk er Tesla-biler mere vejrbestandige end de fleste biler på markedet. Du skal dog forvente, at rækkevidden falder en smule i dårlige vejrforhold.

Hold din motor fra at blive for kold

I sidste ende påvirker koldt vejr Teslas batteri. Tesla-batterier yder bedst mellem 60 og 80 grader F. Så hvis temperaturerne falder til under 40 grader F, bliver batteriet mindre effektivt og begynder at miste rækkevidde. Jo koldere temperaturen er, jo dårligere er rækkevidden. Du kan dog anvende flere tips for at forsøge at begrænse batteriets energitab, når du kører i koldt vejr.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z