Bedste sneplovebiler i 2023

2023 Ford Super Duty

En sneplov er en dedikeret maskine med kun ét formål, nemlig at pløje sne af vejen. En kommerciel sneplov koster imidlertid en formue, og det giver ingen mening at eje en sådan, i hvert fald ikke i de fleste dele af verden. Den næstbedste løsning er at vælge en tung lastvogn, der kan udstyres med en plov.

Som sådan vil vi her opstille en liste over de bedste sneplovlastbiler i 2023 og fortælle dig, hvorfor du bør anskaffe dig dem. Vi vil ikke kun fokusere på pløjning, da de fleste mennesker derude også vil bruge disse lastbiler af personlige årsager. Til at starte denne liste vil vi anbefale Ford F-Series Super Duty-trucks, F-250 og F-350.

Næste i rækken er Dodge RAM 2500, 3500 eller endda 5500, hvis det passer lidt bedre til din livsstil. Chevrolet Silverado 2500 eller 4500 er også et godt valg, og det samme er Toyota Tundra. De fleste af disse trucks kan fås med en fabriksudrustet snepræparatpakke, bortset fra Tundra’en, men det kan nemt rettes op ved at gå gennem eftermarkedet.

Vi er udmærket klar over, at de fleste af jer har en vis mærkeloyalitet, da det er meget almindeligt i lastbilverdenen. Som sådan er det forkert at sige, at nogen af disse ikke ville være gode, men vi vil gå i dybden og fortælle dig fordele og ulemper ved hver enkelt.

Ford Super Duty trucks: F-250 og F-350

Ingen liste over tunge trucks ville nogensinde være komplet uden Fords ikoniske Super Duty-trucks. Begge leveres med tilgængelige sneforberedelsespakker fra fabrikken, hvilket betyder, at det er så nemt som det kan blive at installere en plov. Disse lastvogne er bygget hårdt, og de vil holde længe. Begge leveres med AWD og har den nødvendige generatorudgang til at drive pløjens hydrauliske pumpe.

  Hvad er den mest rummelige hatchback?

Det har aldrig været så let at manøvrere disse store lastbiler, og med en sneplov er det endnu vanskeligere. Vi skal dog nævne, at begge disse F-serie trucks har en bredere venderadius end alle andre trucks på denne liste, hvilket kun vil blive værre med en ekstra plov foran. Disse pickup trucks er dog for det meste pålidelige og kan modstå store mængder misbrug, hvilket alt sammen er vigtigt for en pløjelastbil.

Dodge RAM trucks: RAM 2500 og RAM 3500

Dodge RAM-familien af trucks har længe haft en særlig plads i hjertet hos mange Dodge-fans, som sværger til deres RAM’er frem for enhver Ford eller Chevy på markedet. Dodge tilbyder også en snepræparatpakke, der endda er lidt bedre end den i Fords F-serie af lastbiler, hvilket er grunden til, at mange mennesker derude går efter en Dodge-sneplovebil.

Ud over sneplovepladsen er RAM udstyret med stærke motorer, men disse er dog mindre end Fords topmodeller, som tilbyder mere grunt. Dette er vigtigt under pløjning, da al den ekstra vægt på fronten kan belaste motoren, især hvis du pløjer hele tiden. Hvorom alting er, så tilbyder RAM en bedre trækkapacitet.

Chevrolet Silverado trucks: Silverado 2500 og Silverado 4500

For at runde den hellige treenighed af amerikanske pickup trucks af, må vi også nævne Silverado-serien. Med Chevys specialkøretøjer til flåden kan du købe en Silverado med en sneplov monteret direkte fra fabrikken, hvilket kan spare dig for en del besvær, hvis du ikke vil bruge tid på at tage dig af plovudstyr senere.

  Hvilke biler er de bedst brugte biler med hensyn til sikkerhed og pålidelighed?

Silverado-serien er holdbar og virkelig komfortabel, hvilket gør sneplovearbejdet til en leg. Alt i alt er Silverado på niveau med RAM og Ford F-Series i denne henseende, og mærkeloyalitet vil sandsynligvis afgøre dette alligevel.

Toyota Tundra

Toyota Tundra er kendt for sin pålidelighed og uforgængelighed, hvilket er en fantastisk kvalitet at have i en sneplovebil. Tundra’en er måske ikke så dygtig som alle de andre lastbiler på denne liste, men den kan sagtens klare opgaven, som det ses i mange tilfælde på nettet. En ulempe ved Tundra’en er, at den ikke leveres med en sneforberedelsespakke fra fabrikken, mens alle de andre gør det.

Eftermarkedsscenen er dog fyldt med en hel del muligheder, hvilket betyder, at du nemt kan udstyre din Tundra. Du skal dog være lidt mere forsigtig, da du skal tage højde for pløjens vægt, og hvordan den påvirker lastvognens ydeevne. Som en bonus har Tundra’en den korteste venderadius af alle lastbiler her.

FAQ-afsnit

Hvad skal man være opmærksom på i en sneplovebil?

En god sneplovebil skal kunne bære meget vægt, da mange plove har strenge vægtkrav, som skal opfyldes korrekt. En kort venderadius er altid et plus, da manøvredygtighed og præcision er afgørende.

Sørg for at gå efter en lastbil, der leveres med en holdbar transmission, der kan klare den ekstra belastning. Firehjulstræk er altid velkommen, og det samme gælder en holdbar generator, der kan klare den ekstra strøm, der er nødvendig for at drive hydraulikpumpen. Derfor vil tunge lastvogne altid være den bedste løsning for dig.

  Hvilken bil er billigst i reservedele

Er det sikkert at pløje sne med en truck?

Sneplovning med en truck kan udføres sikkert, hvis du har tilstrækkelig erfaring og viden. Du skal altid handle på forhånd, og du bør pløje på velkendte veje, så du altid ved, hvor vejen fører hen. Sørg for altid at tilpasse din plov til varierende overflader, og hold altid sneen væk fra folks huse og bygninger.

Det er altid en god idé at have en fuld tank og være sikker på, at alt er i orden med din lastbil. Tag din telefon med dig, og skynd dig ikke at gøre noget forhastet.

Er lette trucks gode til sneplovning?

De fleste sneplovebiler derude er lette trucks, og der er ikke noget galt med at bruge en let truck til formålet. En tung lastvogn er dog et langt bedre valg, da den har en tendens til at kunne modstå belastninger bedre og samtidig have en mere robust transmission.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z