De bedste sportsvogne du kan købe i 2023

De bedste sportsvogne du kan købe i 2023

En hurtig stationcar er et koncept, der ligger mange mennesker på sinde, og derfor tilbyder flere og flere bilproducenter i disse dage stationcars med ydeevne eller “sportsvogne”. Hvis det er noget, der interesserer dig, er du kommet til det rette sted, da vi vil liste de allerbedste sportsvogne, der kan købes i 2023.

Den bedste sportsvogn har altid været Audi RS6, og derfor topper den også denne liste. Den nyeste C8 RS6 er nu endelig tilgængelig i USA, da den tidligere C7 RS6 ikke var det. Den næstbedste stationcar, du kan købe, er Mercedes E63 AMG Wagon, som følger en lignende filosofi som RS6, men som simpelthen ikke er lige så eftertragtet eller cool.

Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo og Jaguar XFR-S er også en del af denne liste af gode grunde. Hvis du vil have en elektrisk sportsvogn, er Porsche Taycan Cross Turismo den, du skal have, da den er den hurtigst accelererende vogn ud af alle bilerne på denne liste.

Alt i alt er en hurtig stationcar/kombivogn noget, du kan bruge hver dag. Det er en bil, der kan klare al den daglige pendling, indkøbs- og skolekørsel, samtidig med at den kan nedbryde de fleste biler på gaden i et kvartmile-løb.

1. 2023 Audi RS6 Avant

Den mest ikoniske og eftertragtede performancevogn i dag er sandsynligvis Audi RS6 Avant. Den første hurtige Audi stationcar blev afsløret tilbage i midten af 90’erne og blev kaldt Audi RS2. Audi har siden da utrætteligt fortsat med at lave hurtige vogne, mens de fleste andre mærker som Mercedes kom med i spillet meget senere.

  De bedste 4-sæders superbiler du kan købe i 2023

RS6 fra 2023 har en V8-motor med dobbelt turboladning og en V8-motor med 600 hk og et drejningsmoment på 590 lb-ft. Parret med en ZF-gearkasse er RS6 både hurtig og komfortabel. 0-60 mph klares på omkring 3,5 sekunder, og RS6 leveres med alle de topmoderne bekvemmeligheder og luksusfunktioner, du kan ønske dig.

2. 2023 Mercedes Benz E63 AMG Wagon

Konkurrenten nummer et til 2023 Audi RS6 er 2023 E63 AMG fra Mercedes. E63 AMG Wagon kommer med en BiTurbo 4.0L V8, der yder 602 hk og 627 lb-ft drejningsmoment, hvilket gør den lidt kraftigere end RS6. 0-60 mph er meget lig med RS6, hvilket betyder, at disse to biler virkelig er ens ydelsesmæssigt.

E63 AMG adskiller sig fra RS6, da den gør det muligt at afkoble frontdiffusoren og gøre bilen helt baghjulstrukket. Hvis du kombinerer det med drifttilstanden, kan du køre E63 rundt som en driftbil. Udover det er den også utrolig praktisk og rummelig med alle de luksusfunktioner, der findes.

3. 2023 Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo

Hvis du ikke synes, at Audi- og Mercedes-mærket ikke er specielt nok, kan du også vælge Porsche Panamera Turbo S e-Hybrid Sport Turismo. Denne bil har den samme motor som i RS6, men med tilføjede elmotorer, der hæver effekten op til 700 hk og 642 lb-ft moment, hvilket gør den til den mest kraftfulde bil her.

3,2 sekunder fra 0-100 km/t er også en præstation, som man forventer af high-end 911-modeller og ikke af en familiekombi. Materialekvaliteten er bedre end hos alle de andre biler her, men Panamera er den tungeste og mest “gammelmandsagtige” biltype her.

  Hvad er den mest luksuriøse pickup truck?

4. 2023 Jaguar XFR-S Sportbrake

Hvis du vil have den mest skøre bil, du kan købe, er Jaguar XFR-S Sportbrake den, du skal have. Denne Jaguar er baghjulstrukket, mens alle biler her er firehjulstrukket. Det gør XFR-S til den sjoveste at køre, hvis du kan lide biler med en løs bagende. Motoren, der tilbydes, er en tordnende lydfuld 5,0L V8 med 550 hk og 502 lb-punkts drejningsmoment.

0-60 mph tager 4,5 sekunder, hvilket er en del dårligere end alle de andre biler fra denne liste, men det er forventeligt for en bil med RWD. XFR-S er heller ikke i stand til at matche de andre biler her på praktisk og teknologisk niveau.

5. 2023 Porsche Taycan Turbo S Cross Turismo

Hvis alle disse sportsvogne er lidt for gamle for dig, og du vil have elektrisk kraft, er Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo stort set dit eneste valg. Taycan får dobbelte elmotorer, der kan yde op til 750 hk i en overboost-tilstand, hvilket er nok til at klare en 0-60 mph-kørsel på blot 2,6 sekunder, hvilket efterlader alle andre biler her i støvet.
Rækkevidden er på omkring 200-227 miles afhængigt af modellen, mens luksus og materialekvalitet er uovertruffen.

FAQ sektion

Er en performancevogn bedre end en performance-SUV?

En performance wagon er en bil, der bevarer alle de praktiske fordele og alle de præstationsmæssige fordele, da det er en bil med et betydeligt lavere tyngdepunkt. Det betyder, at en sportsvogn virkelig kan være adræt og håndtere rigtig godt, mens en performance-SUV altid vil være en SUV.

  Den mest luksuriøse Mercedes SUV?

Det betyder et højere tyngdepunkt, hvilket gør bilen mere tilbøjelig til at læne sig ind i et sving, hvilket hæmmer smidigheden. Desuden er performance-SUV’er også tungere end performance-vogne, hvilket gør dem endnu langsommere.

Er en performance sedan bedre end en performance wagon?

De fleste mennesker foretrækker i dag sedaner frem for vogne, især i præstationssegmentet, da valget af vogne er mildest talt begrænset. BMW er et af de mærker, der er kendt for at lave de bedste performance-sedaner på markedet, men har opgivet at lave performance-vogne i et stykke tid nu.

Virkeligheden er, at en performance-sedan normalt ser bedre ud og er mere spændende, mens en performance-vogn er mere praktisk og familievenlig. Som sådan bør du beslutte dig alt efter, hvad du sætter mere pris på.

Fås Audi RS6 som sedan?

Audi RS6 kunne tidligere fås som både sedan og stationcar, men sedanversionen blev udgået, da Audi kom med RS7, som nu fungerer som den bedste Audi Sport-sedan. Audi mener ikke, at det er det værd at have to sportsedaner med nøjagtig samme motor og gearkasse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z